Antwerpen

Antwerpen per trein

Bezoeken binnenstad Antwerpen

Antwerpen is een levendige Belgische havenstad waar oud en modern prima samengaan. Het is de hoofdstad van de wereldwijde diamanthandel, de thuishaven van de schilder Rubens, een paradijs voor winkelliefhebbers en een walhalla voor bourgondiërs door de vele uitstekende restaurants. Sinds 2011 heeft de havenstad er een nieuwe bezienswaardigheid bij; het MAS oftewel het Museum aan de Stroom.

Toeristen bezoeken in Antwerpen meestal de fraaie binnenstad met onder andere de Grote Markt, het Rubenshuis, het Diamantmuseum en het na een restauratie van 10 jaar weer geopende Paleis op de Meir. Ook een van de hoogtepunten is de 123 meter hoge Onze Lieve Vrouwenkathedraal. Aan de oevers van de rivier de Schelde, in de oude haven, is daar een concurrent bijgekomen. Het MAS is gelegen op het Eilandje, ten noorden van het stadscentrum. Deze wijk groeit de laatste jaren enorm in populariteit bij zowel de Antwerpenaren zelf als bij toeristen.

Antwerpen is uitstekend per trein te bereiken

Antwerpen is uitstekend per trein te bereiken. Internationale treinen en de intercitytreinen stoppen op het midden in de stad gelegen Antwerpen Centraal. Per Thalys reis je in een half uur van Rotterdam naar de Belgische havenstad. Het prachtige verbouwde station werd door Newsweek in de top 5 van de mooiste stations ter wereld geplaatst.

Vervoer in Antwerpen

Het stadscentrum van Antwerpen is redelijk compact en de belangrijkste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Een groot deel van de binnenstad is zelfs autovrij. Met een dagkaart van enkele euro’s reis je met tram en bus de gehele dag naar alle delen van de stad. Het is ook mogelijk om een fiets, Vespa of zelfs een Segway te huren. De Diamondbus brengt je langs de meeste bezienswaardigheden van Antwerpen.

Voor enkele tientjes schaf je de Antwerps City Card aan. Naast gratis toegang tot alle musea (inclusief het nieuwe MAS) biedt de kaart ook verschillende kortingen. De Antwerps City Card is 48 uur geldig. Het Museum aan de Stroom is ongeveer 15 minuten lopen vanaf het centrum. Ook is het mogelijk om bus 17 te nemen en uit te stappen bij het Van Schoonbekeplein. Vanaf het stadscentrum kun je bus 9 en 17 nemen of de trams 4 en 7.

» InterCity tickets bestellen
» Thalys reserveren

Antwerpen Centraal

Nieuwsbrief