Met de trein naar Avignon

Je kunt tegenwoordig erg snel en goedkoop met de trein naar Avignon reizen. Kies voor een weekend weg, of een langere vakantie om deze prachtige Zuid Franse stad te bezoeken. Vanuit Nederland kun je met de Thalys meerdere keren per dag direct vanaf Amsterdam, Rotterdam en Schiphol met de trein naar Brussel of Parijs reizen. Vanaf hier kun je overstappen op de TGV en verder reizen met de trein naar Avignon. In ze zomermaanden juli en augustus rijd je zelfs rechtstreeks in 7 uur met de Thalys naar deze zonnige stad! Laat je lekker onderuitzakken in je stoel, zie de landschappen aan je voorbij gaan tijdens het genot van een drankje, en ga lekker stressloos op vakantie. Bekijk hieronder alle informatie om je treinreis zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden.

Treintickets naar Avignon

Zie jij een uitje naar deze mediterrane stad wel zitten? Check dan de vele goedkope treintickets die je al vanaf 80 euro enkele rit online op NS International, of op station van vertrek kunt bestellen. De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van welke trein je kiest, van het tijdstip en de periode dat je wilt reizen. Wees er altijd vroeg bij om je van het goedkoopste tarief te verzekeren! Je kunt al vanaf 6 maanden van tevoren kaartjes online kopen, welke dan ook nog in het lager tarief vallen.

Uiteraard is het ook mogelijk om met de auto of de bus, bijvoorbeeld met Flixbus, Eurolines of Ouibus naar Avignon te reizen. Het voordeel van reizen per trein is echter dat je sneller op je bestemming bent, niet op zoek hoeft te gaan naar een parkeerplaats en lekker ontspannen de reis aan je voorbij kunt laten gaan.

Ben je in Avignon en wil je graag je bezoek wat vergemakkelijken? Met de Avignon City Pass kun je gratis alle musea en monumenten in Avignon bezoeken, en krijg je bij sommige plekken bovendien een gratis tour aangeboden. Je betaald voor 12 uur slechts 21 euro voor de Avignon City Pass.

>> Reserveer hier je treintickets naar Avignon

Routes naar Avignon

Er zijn meerdere opties om vanuit onder andere  met de trein vanuit Amsterdam naar Avignon te reizen. Hieronder staat een overzicht van alle mogelijke routes. Parijs is vanuit Amsterdam en een aantal andere steden in Nederland direct te bereiken. Vanaf deze stad reis je vervolgens verder naar je eindbestemming. Ook kun je met de trein via Brussel naar Avignon:

Met de Thalys en TGV:

Amsterdam – Parijs – Avignon
Schiphol – Parijs – Avignon
Rotterdam – Parijs – Avignon
Amsterdam – Brussel – Avignon
Schiphol – Brussel – Avignon
Rotterdam – Brussel – Avignon

Elke zaterdag in juli en augustus rijdt de Thalys rechtstreeks vanuit Amsterdam Centraal naar Avignon, met de zogehete Zon-Thalys.

Wil je vanuit andere steden reizen in Nederland? Dat is ook gemakkelijk. Je zult alleen eerst de Intercity (direct) moeten nemen en overstappen op één van de bovenstaande Nederlandse stations op de Thalys. En mocht je het niet erg vinden om meerdere keren over te stappen, dan is er ook nog de mogelijkheid om de trein vanuit Lille naar Avignon te pakken, die rijdt via Brussel.

Zoals je ziet zijn er dus genoeg opties om vanuit Nederland naar Avignon te reizen. Eenmaal aangekomen heb je bovendien vele mogelijkheden om het land verder per nationale, of internationale trein te ontdekken. Of misschien ben je al in een andere stad en reis je bijvoorbeeld met de trein van Marseille naar Avignon. Met het Franse treinen netwerk reis je bovendien ook eenvoudig naar steden buiten Frankrijk. Je stapt zo in een trein van Avignon naar Barcelona!

Dienstregeling

De snelste manier om vanuit Nederland met de trein naar Avignon te reizen is dus vanaf Amsterdam, Rotterdam of Schiphol met een overstap in Brussel Midi of Parijs Nord. De Thalys naar Brussel en Parijs rijd iedere dag tot wel 10 keer.

De vertrektijden van Amsterdam Centraal naar Avignon TGV (met tussenstop van 1:10 in Brussel Midi of Parijs Nord):

06:15 – 07:15 – 08:15 – 09:15 – 11:15 – 13:15 – 14:15 – 15:15 – 16:15 – 17:15 – 18:15 – 19:15

De vertrektijden van Schiphol:

06:34 – 07:34 – 08:34 – 09:34 – 11:34 – 13:34 – 14:34 – 16:34 – 17:34 – 18:34 – 19:34

De vertrektijden van Rotterdam:

06:58 – 07:58 – 08:58 – 09:58 – 11:58 – 13:58 – 14:58 – 16:58 – 17:58 – 18:58 – 19:58

De Zon-Thalys rijdt elke zaterdag van 29 juni tot en met 31 augustus om 07:15 rechtstreeks van Amsterdam Centraal naar Avignon TGV. Van Avignon TGV vertrekt deze trein weer om 16:44 terug richting Amsterdam Centraal.

De vertrektijden van Avignon TGV naar Amsterdam Centraal (met tussenstop van 1:10):

06:01 – 09:44 – 12:52 – 13:31 – 15:51 – 17:51 – 20:43

>> Reserveer hier je treintickets naar Avignon

Met welke trein naar Avignon?

1. Met de Thalys naar Brussel of Parijs

Deze luxe, comfortabele hogesnelheidstrein reist dagelijks meer dan 10 keer vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam met 300 km/uur naar Parijs Nord en Brussel Midi. Overal in de trein is gratis Wifi beschikbaar, zijn er stopcontacten en toiletten en is er de mogelijkheid om eten en drinken te kopen. Dankzij de hoge snelheden van de Thalys zul je de gewenste bestemming binnen de kortste keren bereiken, achterover leunend in één van de ruime stoelen.

2. Met de TGV naar Avignon

De TGV hogesnelheidstreinen verbinden dagelijks Frankrijk, België, Zwitserland, Spanje, Italië en Duitsland. Met deze super snelle trein rijdt je met 320 km/uur naar je favoriete bestemming in Frankrijk. De coupe’s in de TGV Avignon zijn ontworpen door een Franse modeontwerper en zijn licht en vrolijk. Bovendien heb je ruime stoelen met hoofdsteun, opklapbare tafeltjes, verstelbare rugleuning en gratis Wi-Fi.

3. Autoslaaptrein

Wil je lekker met je eigen auto Frankrijk verkennen maar heb je geen zin in een lange rit met files? Dan is de autoslaaptrein dé oplossing! De autoslaaptrein rijdt iedere vrijdag avond van 3 juni tot en met 9 september naar Avignon en vertrekt vanuit Den Bosch. Tijdens de treinreis in deze autotrein zijn alle maaltijden inbegrepen.

Avignon als bestemming

Avignon is een prachtige historische stad in de Provence en wordt ook wel het Rome van Frankrijk genoemd.  De stad ligt aan de rivier de Rhone en hier kun je romantische avondwandelingen maken, met de de Pont d‘Avignon op de achtergrond. Het historische deel van de stad, met zijn prachtige paleis, de brug Saint-Benezet en oude vestigingsmuren die de stad omringen, is een beschermd UNESCO-erfgoed.

Maar Avignon is veel meer dan deze mooie bezienswaardigheden, en tijdens een bezoek zul je tal van gebouwen, historische kerken, musea, parken, en authentieke cafés en bars vinden.  Struin door de smalle straatjes van het oude centrum, drink een wijntje op één van de vele terrasjes en flaneer over de Rue de la Republique, een lange boulevard ten zuiden van de beroemde Place de l’Horloge: een groot plein in het centrum omringt door gezellige boetiekjes, restaurantjes, winkeltjes etcetera. In één woord: genieten! Stap dus snel in die trein, en ga op ontdekkingsreis in Avignon!