Met de trein naar basel

Met de trein naar Basel

Je kunt tegenwoordig erg snel en goedkoop met de trein naar Basel reizen. Er is zelfs een directe verbinding met deze gezellig stad vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem. In 6 uur tijd sta je al op het station van Basel. Basel kenmerkt zich door haar prachtige oude centrum waar de rivier de Rijn doorheen stroomt, haar vele musea en groene omgeving. Door de trein te nemen kun je direct ontspannen en hoef je je geen zorgen te maken om het verkeer onderweg of het vinden van parkeerplaatsen. Boek je ticket vooraf om kosten te besparen, stap de trein in en geniet van je vakantie!

Treintickets naar Basel

Zie jij een citytrip naar deze gezellige stad wel zitten? Ontdek dan de vele goedkope treintickets op de website van NS International die beginnen vanaf 40 euro per stuk. Tickets kunnen vooraf online gekocht worden zodat je ontspannen aan je reis kunt beginnen. Zorg dat je tickets op tijd online boekt, want dan reis je vele malen voordeliger.

>> Reserveer hier je treintickets naar Basel

Treinroutes naar Basel

Er zijn een aantal opties om van Nederland naar Zwitserland te reizen, maar de routes zijn vaak niet direct. Hieronder staat een overzicht van alle mogelijke routes. De stad Basel is één keer per dag vanuit Amsterdam direct te bereiken. Op de overige tijdstippen moet je altijd overstappen in Duitsland.

Bekijk hier alle routes naar Zwitserland:

Amsterdam, Utrecht, Arnhem via Frankfurt naar Basel

Amsterdam, Utrecht, Arnhem via Düsseldorf en Mannheim naar Basel

Zoals je ziet zijn er dus genoeg opties om vanuit Nederland naar Zwitserland te reizen, ook al zijn ze niet allemaal direct. Je kunt kiezen om 1 of 2 keer over te stappen zoals hierboven is beschreven. Er zijn echter ook routes waarbij je vaker over moet stappen. Bedenk dus van te voren goed of je onderweg in een bepaalde stad graag een stop wilt maken, of dat je juist zo snel mogelijk in Zwitserland aan wilt komen. Mocht je liever vanuit Brussel naar Basel reizen dan kun je opstappen op Bussel-Noord en overstappen op Keulen. Dit is ook een vrij snelle verbinding en binnen 7 uur sta je op het station in Basel.

Dienstregeling treinen naar Basel

De snelste manier om vanuit Nederland met de trein naar Basel te reizen (in zo’n 6 uur) is de trein van 08:08 vanuit Amsterdam, 08:33 vanuit Utrecht of 09:05 vanuit Arnhem. Deze trein is namelijk de enige trein die rechtstreeks rijdt.

De overige vertrektijden in Amsterdam waarbij je maar eenmaal over moet stappen zijn de volgende:

06:38 – 10:38 – 12:38 – 14:38 – 16:38 – 18:38

Je moet bij deze trein overstappen op Frankfurt of Düsseldorf en vervolgens doorreizen naar Basel. De reistijden liggen tussen de 6 en 8 uur.

Er gaan even zoveel treinen terug naar Nederland en ook hier moet je weer overstappen in Frankfurt of Düsseldorf. Er gaat helaas geen directe trein terug naar Nederland.

>> Reserveer hier je treintickets naar Basel

Met welke trein naar Basel?

ICE International

Deze hogesnelheidstrein reist dagelijks vanuit Nederland naar Zwitserland. Op deze snelle en mooie route zul je je bestemming dus bereiken voordat je het in de gaten hebt. Je kunt op de ICE International direct opstappen met je kaartje. Er zijn comfortabele zitplaatsen en de trein rijdt dagelijks. Je kunt ook in deze trein naar Basel je fiets meenemen. Je moet deze echter wel in kunnen pakken als bagage. Als je verpakte fiets onder je stoel of in het bagagerek past dan heb je geen ticket voor je fiets nodig.

Er is helaas geen autotrein die je vanuit Nederland naar Zwitserland kunt nemen. Wel kun je met de auto naar Zwitserland rijden en vanuit daar een autotrein naar andere bestemmingen binnen het land nemen.

Basel als bestemming

Basel, uitgesproken als ‘Bar-sul’, ligt in Noordwest-Zwitserland, dicht bij Frankrijk en Duitsland. Het heeft een middeleeuwse oude binnenstad en de Rijn loopt dwars door de stad. De stad staat ook wel bekend als ‘Zwitserland’s Culturele Hoofdstad’. Basel heeft prachtige architectuur en straalt een rustige en kalme sfeer uit. Over het algemeen is Basel met haar vele musea, de pittoreske straatjes en heerlijke restaurants, de perfecte plek om een weekend of langer door te brengen.

Basel is het hele jaar door een leuke stad om te bezoeken in zowel zomer als winter.In de winter is het extra speciaal aangezien Basel de Europese Kerststad is. Er zijn kerstmarkten, lichtjes en vele kerstbomen die overal in de stad een feestelijke sfeer bieden.

Ik de zomer verandert de Rijn in een zwembad, zodat de lokale bewoners en toeristen een heerlijk verfrissende duik kunnen nemen en daarna kunnen ontspannen op de oevers. Je kunt dan ook heerlijke stadswandelingen maken door de oude binnenstad.

Vanuit Basel kun je eventueel eenvoudig per trein doorreizen naar andere mooie steden in Zwitserland zoals Zürich of Bern. Of boek bijvoorbeeld een tour die je naar Luzern brengt en vanuit daar mee neemt op een cruise over een prachtig meer. Of wat dacht je van een eendaagse Glacier Express tour door de alpen?

Kortom, er is genoeg te beleven in en rondom deze leuke stad in zowel de zomer als winter. Boek je treinreis nu en ga het avontuur tegemoet.