Met de trein naar Berlijn

Met de trein naar Berlijn

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, staat na een moeilijke geschiedenis bekend als hip en happening. Er is zo veel te zien in deze stad dat je er dagenlang rond kunt brengen. Heb je wat minder tijd, bekijk dan van te voren welke wijken en bezienswaardigheden je graag wilt ontdekken om optimaal te kunnen genieten van deze bijzondere stad.

Vanuit Nederland rijdt de snelle Intercity trein rechtstreeks en in zo’n 6 uur naar Berlijn. Onderweg kun je ontspannen genieten van het landschap en voor je het weet ben je in het hartje van de stad. Geen gedoe met rijden door deze drukke stad en het zoeken van een parkeerplaats. In plaats daarvan begin je direct aan je vakantie!

Treintickets naar Berlijn

Je kunt tegenwoordig goedkoop met een internationale trein naar Berlijn reizen vanuit Amsterdam en 6 andere Nederlandse stations. Enkele tickets van Amsterdam naar Berlijn koop je al vanaf 39 euro en retourtickets vanaf 78 euro. Alleen met de bus is het goedkoper om in Berlijn te komen, maar vergeet niet dat de bus een veel langere reistijd heeft. Aan te raden is om je treinticket online te boeken via deze website zodat je op de dag van vertrek meteen in de trein kunt stappen en niets meer hoeft te regelen. Zo begin je nog meer ontspannen aan je vakantie en bespaar je op de prijs. Hoe eerder je de tickets boekt, hoe goedkoper ze zijn. Probeer hier dus zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Boek je treintickets naar Berlijn direct bij de onderstaande vertrouwde organisaties.

Je kunt ook eenvoudig vanuit Berlijn naar andere bekende Europese steden reizen. Er is bijvoorbeeld een directe verbinding met Praag, waar je met de Deutsche Bahn in 4.5 uur bent. Ticket prijzen zijn afhankelijk van de datum en het tijdstip, maar ook hier geldt, hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de tickets.

Stedentrip naar Berlijn per trein

Steeds meer reisorganisaties bieden bij complete vakanties de trein als vervoermogelijkheid aan. Boek direct je vakantie bij de onderstaande reisorganisaties waarbij je per trein naar Berlijn reist.

Verschillende routes naar Berlijn

Wil je graag op stedentrip naar deze hippe stad, dan heb je vanuit Nederland 7 directe routes en de gemiddelde reistijd is 6 uur en 20 minuten.

Vanuit Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo rijden er directe treinen naar 5 verschillende stations in Berlijn.

Het is helaas niet mogelijk om direct vanuit Rotterdam, Utrecht of Groningen naar Berlijn te reizen. Je zult over moeten stappen in een van de bovengenoemde steden.

Ook vanuit België rijden er geen directe treinen. Vanuit Brussel Noord, Antwerpen en Luik moet je overstappen in Keulen.

Dienstregeling

De snelste manier om vanuit Nederland met de trein naar Berlijn te reizen is met de Intercity Berlijn. Vanuit Amsterdam en 6 andere Nederlandse steden vertrekt er 8 keer per dag een trein direct naar Berlijn. De reistijd bedraagt 6 uur en 20 minuten.

De vertrektijden in Amsterdam zijn de volgende:
05:02 – 07:00 – 09:00 – 11:00 – 13:00 – 15:00 – 17:00 – 19:00

De trein komt in Berlijn aan en stopt op verschillende stations, waaronder Berlin Hbf en Berlin Ostbahnhof de meest centrale zijn.

Vervolgens gaat er 6 keer per dag een trein terug naar Nederland vanuit dezelfde stations, Berlin Hbf en Berlin Ostbahnhof.

De vertrektijden vanuit Berlin Ostbahnhof zijn:
06:22 – 08:22 – 10:22 – 12:22 – 14:22 – 16:22

Het is niet meer mogelijk om vanuit Nederland met een autotrein naar Duitsland te gaan. Je zult dus eerst naar Duitsland moeten rijden om vervolgens vanuit daar op een trein te stappen naar je volgende bestemming.

Met welke trein naar Berlijn?

Intercity Berlijn

Deze trein vertrekt vele malen gedurende de dag richting Berlijn. Er is ook een speciaal rijtuig waar je een fiets in kunt plaatsen. De reistijd naar Berlijn bedraagt 6 uur en 20 minuten en de treinreis is erg comfortabel.

Voor beide treinen is het aanbevolen om online kaartjes te bestellen. Je hebt dan zeker plek en je hoeft dit niet meer op het station te regelen.

Berlijn als bestemming

Met al haar verschillende wijken, historische bezienswaardigheden, zoals de Berlijnse muur, de stadsparken en haar 24/7 nachtleven biedt Berlijn voor ieder wat wils. Berlijn kent ook nog eens meer dan 600 kunstgalerijen en heeft vele verschillende restaurants in allerlei stijlen.

Wil je graag een dagje shoppen in plannen? Ook dan zit je in Berlijn goed. Denk aan de vele vintage kledingwinkeltjes en de markten die verspreid zijn over de hele stad. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Berlijn Vlooienmarkt om allerlei hebbedingetjes voor thuis in te slaan.

De bekendste bezienswaardigheden van Berlijn zijn het Museum Island, de Berlijnse Kathedraal, Brandenburg Gate, Reichstag, Holocaust memorial, de Berlijnse muur en Potsdamer Platz.

Wil je het echte Berlijn beleven? Ga dan zeker naar de wijk Friedrichshain in het voormalige Oost-Berlijn. In deze ontzettend hippe wijk is alles bijzonder en kun je overal de mooiste kunst ontdekken.

Heb je niet heel veel tijd en wil je toch zo veel mogelijk zien? Dan is een Hop-on Hop-off bus de beste keuze. Zo kun je in korte tijd alle belangrijkste bezienswaardigheden bekijken en krijg je een idee van de verschillende wijken in deze grote stad. Heb je wat meer tijd dan kun je voor een van de gratis wandeltours door Berlijn gaan. Deze zijn meestal gratis, maar uiteraard wordt er op het einde om een fooi gevraagd. Je kunt zelf kiezen welk bedrag je aan je gids geeft.

Zie je een bezoek aan deze bijzondere en bruisende stad wel zitten? Koop dan nu je treinticket en ga zelf op onderzoek uit!