Brussel per trein

Brussel per trein

Brussel is de hoofdstad van België, het politieke hoofdkwartier van zowel de Europese Unie als de NAVO en is eenvoudig per trein te bereiken. Vanaf de 15e eeuw bloeide Brussel op als de prinselijke hoofdstad van de Lage Landen, een belangrijk deel van het in die tijd machtige Heilige Roomse Rijk. De stad kende in de loop der eeuwen diverse rampen zoals de verwoesting in 1696 door de Fransen. In 1830 vond de revolutie plaats dat van België een onafhankelijk land maakte.

Ondanks het sterke gevoel voor de historische traditie en de herontwikkeling van Brussel aan het einde van de 19e eeuw is er niet veel van de oorspronkelijke architectuur blijven staan. Een uitzondering hierop is natuurlijk de Grote Markt in het centrum van de stad. Het fraaie marktplein, de kasseien, de oude gildehuizen en het prachtige stadhuis zijn een lust voor het oog en worden ’s avonds verlicht. Andere historische en bezienswaardige gebouwen zijn de St. Michiel kathedraal, de beide koninklijke paleizen, het Beursgebouw en de Sint-Goedele Heilige Hartbasiliek. Natuurlijk mag ook een bezoek aan Manneken Pis niet ontbreken, ’s werelds beroemdste bronzen beeldje.

Het Atomium, dat een ijzerkristal voorstelt, stamt uit 1958 en werd voor de Wereldtentoonstelling gebouwd. Dit bekende Brusselse stadsbeeld werd onlangs geheel gerenoveerd. Direct naast het Atomium ligt Mini Europa en het Kinepolis bioscoopcomplex. In Brussel vind je meer dan 100 musea met meer nadruk op cultuur dan op architectonisch gebied. Winkelliefhebbers kunnen terecht in onder andere de St. hubertus galerijen uit het begin van de 19e eeuw. Hoewel Brussel tweetalig is, wordt er meestal Frans gesproken.

» InterCity tickets bestellen
» Thalys reserveren
» Eurostar reserveren

Brussel Centraal

Nieuwsbrief