Met de trein naar Denemarken

Met de trein naar Denemarken

Je kunt tegenwoordig goedkoop met de trein naar Denemarken reizen. Neem vanuit Nederland de ICE of de Intercity Berlijn en reis in slechts 11 uur via Duitsland naar de hoofdstad Kopenhagen. Reizen met de trein is ideaal voor iedereen die geen zin heeft in files of het zoeken van een parkeerplek in een drukke stad. Laat je lekker onderuitzakken in je stoel, zie de landschappen aan je voorbij gaan tijdens het genot van een drankje of hapje in een comfortabele stoel. Ga lekker stressloos op vakantie. Bekijk hieronder alle informatie om je zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden op je reis. Waar wacht je nog op? Ga met de trein naar Denemarken!

Treintickets naar Denemarken

Wil jij ook goedkoop met de trein naar Denemarken? Check dan de vele goedkope treintickets die je al vanaf ongeveer 40 euro enkele rit online of op het station van vertrek kunt bestellen. De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van welke trein je kiest, van het tijdstip en de periode dat je wilt reizen. Wees er altijd vroeg bij om je van het goedkoopste tarief te verzekeren. Je kunt al vanaf 3 maanden van tevoren kaartjes te kopen, welke dan nog in het lagere tarief vallen.

Eenmaal aangekomen in Denemarken wil je natuurlijk zoveel mogelijk van dit mooie land ontdekken in een korte tijd. Ga bijvoorbeeld met de trein naar Legoland in Denemarken. Hierbij de zou Interrail Denemarken Pass je kunnen helpen. Je reist met deze kaart naar alle hoeken van Denemarken, zonder telkens kaartjes te hoeven kopen, én met kortingen voor senioren, families en jongeren! Ook krijg je hiermee korting op alle veerdiensten in het land. Wil je toch liever losse kaartjes kopen? Dit kan gemakkelijk op ieder treinstation in Denemarken aan het loket, of online via de DSB (Deense Staatsspoorwegen).

Buiten reizen met de trein kun je ook met de bus naar Denemarken. Hierbij maak je gebruik van de busmaatschappijen Eurolines  of Flixbus. Houd rekening met extra reistijd.

Boek je treintickets naar Denemarken direct bij de onderstaande vertrouwde organisaties.

Vakantie naar Denemarken per trein

Steeds meer reisorganisaties bieden bij complete vakanties de trein als vervoermogelijkheid aan. Boek direct je vakantie bij de onderstaande reisorganisaties waarbij je per trein naar Denemarken reist.

Treinroutes naar Denemarken

Helaas gaat er vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Denemarken. De makkelijkste optie vanuit Nederland is de trein van Amsterdam naar Kopenhagen via Duitsland met minstens 2 keer overstappen. Ook kun je uiteraard opstappen vanaf andere treinstations in Nederland zoals Rotterdam. Vanuit België zijn er ook mogelijkheden om naar Kopenhagen te reizen. De route loopt dan via Brussel. De reistijd vanaf België bedraagt echter wel 2 uur langer.
Dit zijn de beste routes vanaf Nederland, met de minste overstaptijd:

Amsterdam – Rheine – Hamburg – Kopenhagen

Amsterdam – Osnabrück – Frederica ST – Hamburg – Kopenhagen

Beide routes doen er ongeveer 11 uur over.

Er zijn meerdere routes tussen Nederland en Denemarken, de meeste hebben echter een langere reistijd en je moet hierbij meer dan 3 á 4 keer overstappen. De beste en snelste optie is dus de trein van Amsterdam naar Kopenhagen met minimaal 2 keer overstappen in Duitsland.

Eenmaal aangekomen in Kopenhagen heb je bovendien vele mogelijkheden verder te reizen per nationale of internationale trein. Ga bijvoorbeeld met de trein naar legoland in Denemarken of met de trein naar Denemarken, Aarhus. Dit is een prachtige havenstad aan de Noordoostkust. Ook kun je gemakkelijk de trein vanuit Denemarken naar Zweden nemen, en de mooie omgeving van dit buurland ontdekken. Wil je met de trein naar legoland in Denemarken of met de trein naar Denemarken, Aarhus? Bekijk dan ook deze routes op de website van DSB.

Dienstregeling

De vertrektijden in Amsterdam Centraal (voor maximaal 3 keer overstappen) zijn de volgende:

7:00 – 9:00 – 11:00

De vertrektijden van Kopenhagen terug naar Amsterdam zijn de volgende:

7:15 – 7:38 – 11:15 – 15:15

Met welke treinen naar en in Denemarken?

Om in Denemarken te komen vanuit Nederland zul je gebruik maken van de volgende treinen:

1. De InterCity Berlijn

Comfortabele, rechtstreekse trein vanuit Nederland naar Osnabrück, Hannover en Berlijn. Overstappen in Osnabrück voor treinreizen naar Bremen en Hamburg. Hier kunt u een eenvoudige maaltijd,  sandwiches, salades, warme snacks en drankjes bestellen. De 2e klas in de Intercity Berlijn bestaat uit open rijtuigen en is voorzien van airconditioning. De 1e klas in de Intercity Berlijn is onderverdeeld in coupés die beschikken over airconditioning. De zitplaatsen zijn wat breder dan in 2e klas en bieden een leeslampje.

2. ICE

De hogesnelheidstrein ICE International verbindt 7 x per dag (beide richtingen) de stations Amsterdam CS en Frankfurt Hauptbahnhof met elkaar. Tussen de Duitse steden Keulen en Frankfurt rijden de ICE International treinen met een snelheid van 300 kilometer per uur. De totale reisduur vanaf Amsterdam CS bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Onderweg is het ook mogelijk om in Oberhausen (1 uur en 50 minuten) en Keulen (2 uur en 40 minuten) uit te stappen.

3. De EuroCity (EC)

De treinen van EuroCity zijn comfortabel en rijden met name in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook rijden deze treinen van Duitsland naar Polen of Italië. Met deze trein zul je het laatste gedeelte van je reis afleggen, je reist namelijk verder met de trein van Berlijn naar Praag. Het leuke aan de EuroCity treinen is dat de routes waarop ze rijden vaan erg mooi gelegen zijn en je dus alle tijd hebt om te genieten van de omgeving. Eenvoudige hapjes en drankjes zijn ook te bestellen in de treinen van EuroCity.

Deze treinen kun je nemen wanneer je Denemarken wilt verkennen:

Regionale treinen (RØ, RV, ØR, IR)
Dit zijn regionale treinen die rijden in heel Denemarken.

InterCity en InterCity Lyn (IC, ICL)
Deze treinen zijn sneller dan de regionale treinen en rijden verschillende routes binnen Denemarken.

S-Tog
Dit zijn de voorstedelijke treinen in Kopenhagen.

Denemarken als bestemming

Denemarken is een land in Scandinavië, in het Noorden van Europa. Het herbergt prachtige natuurgebieden, historische en bruisende steden en de meest vriendelijke inwoners. Denemarken staat bekend als een van de gelukkigste en leefbare plekken op de wereld, en dat voel je zodra je het land binnenkomt. Door de locals wordt het “Hygge” genoemd: een gevoel van gezelligheid, vriendschap en tevredenheid die de bewoners samenbrengen en toeristen zich welkom laten voelen. Ga zelf op zoek naar dit geluk tijdens je reis naar Denemarken. Verken de vele prachtige eilandjes die het land rijk is en waar nog amper toeristen komen, maak kennis met de heerlijke Deense gastronomie en gastvriendelijkheid, en ervaar de rust en de stilte van de natuur. Denemarken heeft veel te bieden voor jong én oud, wacht dus niet langer en neem de trein naar dit geweldige land!