Met de trein naar Duitsland

Met de trein naar Duitsland

Je kunt tegenwoordig erg snel en goedkoop met de trein naar Duitsland reizen. Je kunt kiezen om met een dagkaartje naar Duitsland te reizen of er een weekend of langere vakantie van te maken. Vanuit Nederland kun je direct naar 11 verschillende bestemmingen in Duitsland reizen, waaronder Berlijn, Keulen en München. Duitsland heeft ontzettend veel te bieden en heeft veel verschillende gebieden. Wat is er heerlijker dan achterover te leunen in je comfortabele stoel en de landschappen aan je voorbij te zien trekken onder het genot van een drankje? Bekijk hieronder alle informatie om je treinreis zo goed mogelijk te plannen.

Treintickets naar Duitsland

Zie jij een citytrip naar een van de vele prachtige steden in Duitsland of een langere vakantie met het hele gezin wel zitten? Ontdek dan de vele goedkope treintickets die beginnen vanaf 20 euro per stuk, afhankelijk van welke bestemming je kiest. Tickets kunnen vooraf online gekocht worden op deze website zodat je ontspannen aan je reis kunt beginnen. Er zijn dagkaartjes naar Duitsland beschikbaar of tickets met een latere retourdatum. Dagkaartjes zijn bijvoorbeeld aan te raden als je in de winter naar een van de prachtige kerstmarkten wilt gaan.

Mocht je nog goedkoper willen reizen, dan is de bus een andere optie. Deze vertrekt vanuit de meeste grote steden in Nederland en rijdt naar vele Duitse steden. De reistijden zijn echter vele malen langer en dat is iets om zeker rekening mee te houden.

Boek je treintickets naar Duitsland direct bij de onderstaande vertrouwde organisaties.

Vakantie naar Duitsland per trein

Steeds meer reisorganisaties bieden bij complete vakanties de trein als vervoermogelijkheid aan. Boek direct je vakantie bij de onderstaande reisorganisaties waarbij je per trein naar Duitsland reist.

Routes naar Duitsland

Er zijn vele opties om vanuit Nederland naar Duitsland te reizen en de routes zijn direct. Hieronder staat een overzicht van alle mogelijke routes. De hoofdstad Berlijn is vanuit Amsterdam en een aantal andere steden direct te bereiken. De overige andere bestemming kunnen ook via Utrecht en Arnhem bereikt worden.

Bekijk hier alle routes naar Duitsland:

Vanuit Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo rijden er directe treinen naar 5 verschillende stations in Berlijn.

Vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem rijden er directe treinen naar Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt, Flughafen Frankfurt, Mannheim, Karlsruhe, Offenburg, Freiburg (Breisgau). Deze trein rijdt vervolgens nog verder naar Basel in Zwitserland.

Zoals je ziet zijn er dus genoeg opties om vanuit Nederland naar Duitsland te reizen. Eenmaal aangekomen heb je bovendien vele mogelijkheden om het land verder per trein te ontdekken.

Dienstregeling

Berlijn

De snelste manier om vanuit Nederland met de trein naar Berlijn te reizen is vanuit Amsterdam. Vanuit hier vertrekt er 8 keer per dag een trein direct naar Berlijn. De reistijd bedraagt 6 uur en 20 minuten.

De vertrektijden in Amsterdam  zijn als volgt:
05:02 – 07:00 – 09:00 – 11:00 – 13:00 – 15:00 – 17:00 – 19:00

De trein komt in Berlijn aan en stopt op verschillende stations, waarvan Berlin Hbf en Berlin Ostbahnhof de meest centrale zijn.

Vervolgens gaat er 6 keer per dag een trein terug naar Nederland vanuit dezelfde stations, Berlin Hbf en Berlin Ostbahnhof.

De vertrektijden vanuit Berlin Ostbanhnof zijn:
06:22 – 08:22 – 10:22 – 12:22 – 14:22 – 16:22

Overige bestemmingen

Er gaat 7 keer per dag een trein richting de overige 10 bestemmingen binnen Duitsland. De reistijden zijn afhankelijk van de bestemming die je kiest en duren van ongeveer 1 uur tot zo’n 4.5 uur.

De vertrektijden vanuit Amsterdam richting Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt (2 stations), Mannheim, Karlsruhe, Offenburg, Freiburg, Basel (2 stations) zijn:
06:38 – 08:08 – 10:38 – 12: 38 – 14: 38 – 16:38 – 18:38

Vervolgens gaat er 1 trein per dag naar Amsterdam terug vanuit Basel, Freiburg, Offenburg, Karlsruhe en Mannheim en 7 treinen per dag vanuit Frankfurt, Keulen, Düsseldorf, Duisburg en Oberhausen. De tijden zijn afhankelijk van de locatie.

Het is niet meer mogelijk om vanuit Nederland met een autotrein naar Duitsland te gaan. Je zult dus eerst naar Duitsland moeten rijden om vervolgens vanuit daar op een trein te stappen naar je volgende bestemming.

Met welke trein naar Duitsland?

1. ICE International

Deze hogesnelheidstrein reist dagelijks vanuit 3 locaties in Nederland naar Duitsland en Zwitserland. De trein heeft hoge snelheden en je zult dus snel je gewenste bestemming bereiken.

2. Intercity Berlijn

Deze trein vertrekt vele malen gedurende de dag richting Berlijn. Er is ook een speciaal rijtuig waar je een fiets in kunt plaatsen. De reistijd naar Berlijn bedraagt 6 uur en 20 minuten en de treinreis is erg comfortabel.

Voor beide treinen is het aanbevolen om online kaartjes te bestellen. Je hebt dan zeker plek en je hoeft dit niet meer op het station te regelen.

Duitsland als bestemming

Duitsland kent vele gezichten. Van prachtige natuurgebieden met meren en bergen tot schattige oude dorpjes en grote moderne steden. Het Zwarte Woud is een bekende trekpleister om mooie wandelingen te maken, een kindvriendelijke vakantie te beleven en van de rust te genieten.

Grote steden als Berlijn, München en Keulen zijn geschikt voor een culturele vakantie waarbij lekker eten en drinken (denk aan de vele Duitse biersoorten) zeker op de planning moeten staan.

Ook staat Duitsland bekend om haar vele kastelen, waarvan Slot Neuschwanstein waarschijnlijk het meest indrukwekkend en bekendst is. Het kasteel bevindt zich in Beieren, wat tevens een prachtig deel van Duitsland is met haar vele heuvels en uitgestrekte natuur. Ook de gastvriendelijkheid staat hier hoog in het vaandel.

Denk tenslotte ook eens aan een wintervakantie in Winterberg. Reis met de trein naar deze populaire skibestemming en geniet van de winterse gezelligheid. Of ga een dagje kerstshoppen in Keulen, lekker dichtbij huis, en toch meteen zo anders.

Kortom, in ons buurland Duitsland valt genoeg te beleven en het heeft voor ieder wat wils.