Met de trein naar Engeland

Je reist tegenwoordig gemakkelijk en goedkoop naar Engeland met de trein. Denk hier bijvoorbeeld aan vele steden die je kunt bezoeken zoals Liverpool, Oxford, Manchester of Newcastle. Vanuit Nederland reis je via Brussel met de trein naar Engeland in slechts 4 uur en 40 minuten. Je bevindt je dan in hartje Londen, vanuit waar je verschillende opties hebt om verder te reizen en nóg meer van al het moois dat Engeland te bieden heeft te ontdekken.

Treintickets naar Engeland

Zie jij een weekend naar Engeland met de trein wel zitten of ben je van plan om langer weg te blijven? Treintickets koop je al vanaf 49 euro per stuk op de website van NS International of op het station van vertrek. Buiten het kopen van een retourticket naar Engeland, zijn er ook andere mogelijkheden om optimaal van je vakantie te kunnen genieten. Zo bestaat er de One Country Pass van Interrail, waarmee je alle bezienswaardigheden in Engeland, Wales en Schotland gemakkelijk kunt bezoeken. Verder kun je er ook voor kiezen om per boot de overstap naar Engeland te maken vanuit Rotterdam, Hoek van Holland of Amsterdam om vervolgens verder te reizen met de internationale trein. Hiervoor kun je Stena Lines raadplegen. Voor een nóg goedkopere optie kun je de bus naar Engeland overwegen. Het is het makkelijkste om je tickets op voorhand online te boeken via deze website. Op deze manier ben je altijd verzekerd van een goede plek en heb je soms nog de vroegboekkorting te pakken. Boek het liefst zo snel mogelijk (6 maanden van tevoren beschikbaar).

Routes naar Engeland

Er zijn vele verschillende mogelijkheden om met de trein naar Engeland te reizen vanuit Nederland en België, de meeste trajecten lopen via Londen en bereiken deze stad met de ondergrondse trein. Om andere plaatsen te bezoeken zul je dus moeten overstappen (met hetzelfde ticket), of heb je een apart ticket nodig voor een andere trein. Om weer met de trein van Engeland naar Nederland te gaan hou je dezelfde routes aan. Bekijk hieronder de mogelijke routes die je kunt nemen om te komen bij de plek van jouw keuze. Amsterdam – Londen              Gent – Londen Eindhoven – Londen               Luik – Londen Nijmegen – Londen                 Antwerpen – Londen Rotterdam – Londen               Brussel – Londen Den Haag – Londen                Brugge – Londen Utrecht – Londen                    Brussel – Birmingham Amsterdam – Birmingham      Brussel – Manchester Amsterdam – Manchester      Brussel – Liverpool Amsterdam – Ashford Zoals je ziet zijn er dus genoeg reisopties om naar dit mooie land te reizen. Eenmaasl aangekomen heb je bovendien verschillende mogelijkheden om verder te reizen.

Dienstregeling

Londen

De snelste manier om vanuit Nederland met de trein naar Engeland te reizen is via België, station Brussel Midi/Zuid. Vanuit daar rijdt de Eurostar 3 keer per dag in zo’n 2 uur via de tunnel naar Londen. De vertrektijden in Brussel Midi zijn de volgende: 07:56 – 08:56 – 10:56 Vervolgens is het nog eenvoudiger om weer terug naar Nederland te reizen. Namelijk met een directe trein vanuit Londen St Pancras Intl die rechtstreeks naar Amsterdam en Rotterdam rijdt op de volgende tijden: 07:16 – 11:04 – 17:16 Een andere optie om goedkoop en snel met de trein in Engeland te komen, en ook nog eens je eigen auto mee te kunnen nemen, is om via Calais in Frankrijk met de autotrein te reizen. Het voordeel hiervan is dat je vertrektijden gemakkelijker in kunt plannen want deze trein vertrekt elke 20 minuten.

Buiten Londen

Verder reizen in Engeland kan vervolgens met een van de lokale treinen. Neem bijvoorbeeld een trein naar Manchester, Liverpool of Bristol en ontdek de rest van Engeland. De treinen kunnen geboekt worden via thetrainline.com. Deze treinen vertrekken meestal vanaf Londen Euston en rijden ongeveer elke 20 minuten tot elk half uur. Hierdoor gaat het reizen binnen Engeland lekker vlot en heb je meer tijd om te genieten op de plaats van bestemming.

Met welke trein naar Engeland?

1. Eurostar (EST)

Deze ondergrondse hogesnelheidstrein verbindt Londen met Parijs en Brussel. Het is de meest voordehand liggende optie om snel en voordelig naar Engeland te reizen via de Kanaaltunnel. Wil je met de Eurostar naar Engeland dan kun je reizen met 1e en 2e klas, waarbij je met de 1e klas weer verschillende mogelijkheden hebt om je reis nóg comfortabeler te maken zoals extra beenruimte, snacks, dekentje etcetera.

2. Thalys

Om in Engeland te komen, zul je eerst moeten reizen via Brussel om vanuit daar je trein te nemen naar Londen. De supersnelle Thalys rijdt maar liefst 14 keer per dag naar de Belgische hoofdstad vanuit Amsterdam, Rotterdam en Schiphol en heeft comfortabele, ruime zitplaatsen.

Engeland als bestemming

Engeland maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk en is een geweldige plek om een heerlijke vakantie te beleven! Ga een weekendje of zelfs dagje op citytrip naar Londen of een van de vele andere steden om heerlijk te shoppen, eten en een ‘pint’ in een van de gezellig pubs te drinken. Of ga juist de natuur in en ontdek de kastelen, kleine dorpjes en al haar vriendelijke inwoners. Zo kun je kiezen voor een wandeling door het prachtige Yorkshire en daarna neerstrijken in York voor een ‘high tea’ met de allerlekkerste scones. Of volg het spoor van Harry Potter of King Arthur en reis per trein naar verschillende locaties. Engeland heeft wat voor ieder wat wils. Enjoy your journey!