Eten en drinken in de trein

Een van de pluspunten van het reizen per trein is het rustig en ontspannen kunnen eten en drinken aan boord terwijl de treinreis vordert. In bijna alle ICE International en InterCity treinen bevindt zich wel een Bordbistro of een Bordrestaurant. In de 1e klas van deze treinen wordt je zelfs bij je zitplaats bediend.

In een Bordbistro haal je ‘s ochtends een heerlijk verse koffie met croissant en ‘s avonds geniet je er van bijvoorbeeld pasta of soep. Natuurlijk kun je er ook gewoon een biertje of andere dranken kopen. Hedendaags worden er steeds vaker Fairtrade en biologische producten gebruikt en ziet er elke maand een ander biologisch menu in het uitgebreide assortiment. Dit jaar heeft de Deutsche Bahn ook enkele van Oma’s gerechten op de kaart gezet zoals rollade en goulash, naast de bekende klassiekers Chili con Carne en Currywurst.

Duitse wijn aan boord
De Duitse wijnen worden de laatste jaren steeds bekender en door internationale wijnkenners geroemd. Daarom is er in de treinen van de Deutsche Bahr alleen nog maar een assortiment Duitse wijnen te krijgen. Op de wijnkaart vind je bijvoorbeeld de Rode (en biologische) Urschrei, de Witte Weissburgunder en twee sekt soorten. DB werkt hiervoor samen met het Deutsche Weininstitut.