Eurostar

De hogesnelheidstrein Eurostar verbindt 11 x per dag (beide richtingen) de stations Brussel-Zuid (Midi) en Londen St. Pancras International met elkaar. Van de Belgische hoofdstad Brussel tot aan de Kanaaltunnel rijden de Eurostar treinen met een snelheid van 300 kilometer per uur. Vervolgens wordt in iets meer dan 20 minuten de oversteek naar Engeland gemaakt. De totale reisduur bedraagt ongeveer 2 uur. Vanaf Amsterdam reis je naar Londen in circa 5,5 uur.

Serviceniveaus
De comfortabele Eurostar treinen hebben drie verschillende serviceniveaus: Standard, Leisure Select en Business Premier. Voor drankjes en snacks kan men terecht in het barrijtuig of bij de mobiele catering. Reizigers in de Business Premier ontvangen bij het aan boord gaan een drankje, een krant en op de zitplaats wordt tijdens de treinreis een 3-gangenmenu geserveerd. De Business Premier stoelen hebben een verstelbare rugleuning en extra beenruimte.

Reserveren
Het is verplicht om een zitplaats te reserveren in de Eurostar. Indien je de trein gemist hebt, dan dien je de tickets om te laten boeken aan de Eurostar servicebalie.

Bijzonderheden
Voor de Eurostar geldt dat reizigers uiterlijk 30 minuten voor vertrek dienen in te checken. Er zijn uitgebreide veiligheids- en inchecksystemen in de terminals. Reizigers in de Business Premier klasse kunnen tot 15 minuten voor vertrek inchecken bij de speciale incheckbalies in Brussel en in Londen.

Brussel-Zuid (Midi)

London St Pancras Int

Nieuwsbrief