Eurostar Trein

Met de Eurostar naar Londen – Vanaf Amsterdam & Rotterdam

De Big Ben, de Tower Bridge en Buckingham Palace: dankzij de Eurostar hoef je niet meer in het vliegtuig te stappen om de Britse hoofdstad te bezoeken. Het bruisende Londen, met zijn vele bezienswaardigheden, winkelstraten en uitgaansgelegenheden, bereik je vanaf Amsterdam in slechts 4 uur en 10 minuten en vanaf Rotterdam in 3 uur en 29 minuten. En dat ook nog eens rechtstreeks! Reizen met de Eurostar betekent comfortabel en ontspannen reizen en aankomen in Londen Pancras; het hartje van de stad. Terug reis je in 3 uur en 52 minuten (Amsterdam) of 3 uur en 13 minuten (Rotterdam).

Boek hier direct je tickets voor de Eurostar

Reizen via Brussel: niet meer noodzakelijk, wel nog steeds een optie

Voorheen was het noodzakelijk om via Brussel te reizen, maar nu reis je met de Eurostar vanaf Amsterdam of Rotterdam (Eurostar Departures Terminal) direct naar de Britse hoofdstad. Dat betekent niet dat de mogelijkheid van reizen via Brussel er niet meer is. Wanneer de tijdstippen van de rechtstreekse verbindingen je namelijk niet uitkomen, kun je er altijd nog voor kiezen om de Eurostar trein vanuit Brussel te nemen. Brussel-Zuid bereik je vanuit Nederland met een IC of een Thalys trein.

Dienstregeling van de Eurostar

Wil jij met de Eurostar direct naar de Britse hoofdstad reizen? Dagelijks vertrekken er vier tot zes treinen. De tijdstippen kunnen per dag verschillen. Het vroegste reismoment is om 06.15 vanuit Amsterdam. Op de meeste dagen is de Eurostar trein die om 15.15 uit Amsterdam vertrekt de laatste. Op drukke dagen worden daar nog extra diensten aan toegevoegd, waardoor ’s avonds reizen ook mogelijk wordt. De treinen die in Amsterdam vertrekken, komen drie kwartier later op tussenstation Rotterdam aan. Overstappen is niet nodig. 

Serviceniveaus aan boord van de Eurostar trein

Neem je de Eurostar vanuit Amsterdam, of reis je met de Eurostar van Rotterdam naar Londen? Dan heb je de keuze uit verschillende serviceniveaus: Standard, Standard Premier en Business Premier. Reis je met één van de laatste twee, dan heb je ook toegang tot de NS International Lounge. De twee luxere serviceniveaus bieden je diverse voordelen, waaronder:

  • extra beenruimte
  • maaltijd en drankjes op je zitplaats
  • gratis tijdschriften

Wat de Business Premier van de Standard Premier onderscheidt, is de mogelijkheid tot een extra snelle check-in, een verstelbare rugleuning, de mogelijkheid gratis en onbeperkt tickets te wijzigen en te annuleren en toegang tot de exclusieve Business Premier Lounges van Eurostar.

Tickets voor de Eurostar naar Londen

Voor het reizen met de Eurostar gelden variërende prijzen. Deze zijn afhankelijk van:

  • het moment van boeken: des te vroeger boeken betekent des te voordeliger reizen
  • reisklasse: Standard, Standard Premier of Business Premier
  • flexibiliteit met betrekking tot wijzigen en annuleren

Een retourticket is altijd voordeliger dan het boeken van twee losse, enkele reizen. De goedkoopste retourtickets voor de Eurostar naar Londen kosten €88,-. Je reist dan met de klasse Standard. Voor de Standard Premier klasse geldt een vanaf-prijs van €191,- voor een retourticket en voor de Business Premier klasse €598,-. Kies je voor een los ticket, dan reis je voor een vanaf-prijs van €55,- met de Eurostar van Amsterdam naar de Britse hoofdstad.

Wijzigen en annuleren

Behalve dat er voor de diverse klassen andere prijzen gelden, zijn ook de wijzigings- en annuleringsvoorwaarden verschillend. Wat wijzigingen betreft geldt het volgende:

  • Standard: tot 7 dagen voor vertrek geen kosten, binnen 13 dagen tot vertrek €40,- per persoon per enkele reis. Daar komt ook het eventuele prijsverschil nog bij.
  • Standard Premier: dezelfde voorwaarden als Standard. De wijzigingskosten binnen 13 dagen tot vertrek zijn iets hoger; namelijk €50,-.
  • Business Premier: kosteloos wijzigen tot het moment dat de Eurostar trein vertrekt

Voor tickets van de Standard en Standard Premier klasse is terugbetaling bij annulering niet mogelijk. Business Premier tickets kunnen tot de vertrektijd van de Eurostar kosteloos worden geannuleerd.

Reserveringen voor de Eurostar

Je kunt je reis per Eurostar boeken tot 180 dagen voor vertrekt. Net zoals voor de Eurostar naar Parijs geldt dat de prijs lager is wanneer je vroeger boekt. Een ticket betekent ook een zitplaatsreservering. Het reserveren van een zitplaats is verplicht voor de Eurostar naar Londen.

Praktische informatie aan boord

Een zeer prettige bijkomstigheid van het reizen met de Eurostar trein is dat er geen gewichtsbeperking voor bagage bestaat. Wel is de voorwaarde dat de langste zijde maximaal 85 centimeter bedraagt. Reis je met de Standard of Standard Premier klasse, dan mag je twee stuks bagage en één stuk handbagage meenemen. Reis je in de Business Premier klasse, dan mag je zelfs drie stuks bagage meenemen. Ook wat vloeistoffen betreft bestaat er geen beperking. Alcohol vormt daarop een uitzondering. Huisdieren, uitgezonderd geleidehonden, mogen niet met de Eurostar reizen.

Op alle nieuwe e320-treinen is WiFi aan boord beschikbaar. De bedoeling is dit ook op de oudere e300-treinen te installeren. Reis je direct met de Eurostar naar Londen, dan dien je er rekening mee te houden dat je uiterlijk 30 minuten voorafgaand aan vertrek moet inchecken in de Eurostar Departures Terminal. Je tickets, paspoort en bagage worden daar gecontroleerd.

Reisdocumenten

De Brexit heeft enige verandering gebracht op het gebied van reisdocumenten. Sinds 1 oktober 2021 is het enkel nog mogelijk om met een geldig paspoort naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Woonde je als Nederlander op of vóór 31 december 2020 echter al in het Verenigd Koninkrijk? dan is het nog tot en met 31 december 2025 mogelijk om met een identiteitsbewijs per Eurostar naar Londen te reizen.