Frankfurt am Main per ICE International

Frankfurt am Main is een van de grootste steden van Duitsland en heeft een indrukwekkende skyline met wolkenkrabbers. De stad heeft dan ook als bijnaam Mainhattan. Maar Frankfurt am Main heeft de bezoeker meer te bieden: ontdek het historische centrum, proef de befaamde appelwijn of wandel langs de oevers van de rivier de Maim. In 2011 vindt bovendien het WK voetbal voor vrouwen in Duitsland plaats en Frankfurt is een van de speelsteden.

Frankfurt am Main is al vanaf de middeleeuwen het financiële hart van Duitsland. Hier is ook de beurs (Börse) gevestigd en vind je er wolkenkrabbers van de Commerzbank, Messeturm en Westend Tower. Vanaf de 200 meter hoge Main Tower heb je een prachtig uitzicht over de stad. Groot is het contrast met het oude centrum van Frankfurt; hier vindt je onder andere de Römer, het raadhuis met de drie typische gevels. De stadsparken en groene oevers bieden vele recreatiemogelijkheden zoals wandelen en fietsen langs de Main, de botanische tuin Mezza of de Palmengarten met het nabij gelegen Grüneburg park. Ten zuiden van de stad ligt het uitgestrekte Stadtwald. Gezinnen kunnen ook terecht in de Frankfurter Zoo.

Goethe
Een absolute aanrader is ook het maken van een rond leiding onder leiding van een gids. Tijdens de Goethe tour treed je in de voetsporen van deze beroemde dichter; je bezoekt dan het fraaie Goethe museum en zijn huis.

Museumufer
De oever van de rivier de Main wordt ook wel de Museumufer genoemd omdat hier de belangrijkste musea van Frankfurt leggen. Als je meerdere musea wilt bezoeken, schaf dan een Museumufer ticket aan. Voor maar 15 euro heb je dan twee dagen lang toegang tot meer dan 30 musea. Voor gezinnen is de prijs 23 euro. In het laatste weekend van augustus vindt jaarlijks het Museumufer Festival plaats.

Apfelwein
In de verschillende moderne restaurants van Frankfurt kun je gerechten eten uit alle windstreken. In de gezellige wijk Sachsenhausen, aan de zuidoever van de rivier de Main vindt je de beste appelwijnrestaurants. Proef hier ook de groene saus, een locale delicatesse gemaakt van verse kruiden en zoom.

» ICE International reserveren

Frankfurt

Nieuwsbrief