Met de trein naar Frankfurt

Met de trein naar Frankfurt

Zin in een leuk weekendje weg of een vakantie niet te ver van huis? Overweeg eens om met de trein naar Frankfurt te gaan. Deze stad ligt aan de oevers van de Main in het midden van Duitsland en vanuit Nederland rijdt de snelle ICE-hogesnelheidslijn rechtstreeks naar Frankfurt. Je bent in 4 uur tijd in het centrum van de stad met haar twee gezichten. Namelijk de moderne kant en de historische kant. Genoeg te ontdekken dus! Reizen met de trein biedt je optimale ontspanning zodat je volledig uitgerust aan je trip kunt beginnen.

Treintickets naar Frankfurt

Je kunt tegenwoordig steeds goedkoper met de trein naar Frankfurt am main reizen. Boek je ticket online zodat je op de dag van vertrek al een ticket bij de hand hebt en dit niet nog op het station hoeft te regelen. Enkele tickets koop je vanaf 40 euro, afhankelijk van hoe lang je van te voren boekt en welk tijdstip je kiest. Je koopt je ticket al vanaf 6 maanden voor vertrek. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de tickets. Houd hier dus altijd rekening mee.

Goed om te weten is dat je vanuit Nederland ook een bus kan nemen naar Frankfurt, namelijk met de busmaatschappijen Eurolines of Flixbus. Eenmaal in Frankfurt aangekomen kun je dan weer gebruik maken van het uitgebreide trein netwerk of neem je een andere bus om ook plaatsen buiten deze stad te verkennen. Denk er in de winter bijvoorbeeld eens aan om een trein vanuit Frankfurt naar Keulen te nemen om daar een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland te bezoeken. De reistijd naar Keulen bedraagt vanuit Frankfurt maar 1 uur.

Ook kun je eenvoudig vanuit Frankfurt naar andere steden in Europa reizen met de trein. Er is bijvoorbeeld een directe verbinding met Parijs, waar je binnen 4 uur bent. Tickets kosten, mits je ze op tijd boekt, maar 40 euro.

Boek je treintickets naar Frankfurt direct bij de onderstaande vertrouwde organisaties.

Verschillende treinroutes naar Frankfurt

Wil je graag een dagje of weekendje naar Frankfurt of wil je deze stad aandoen als onderdeel van een langere reis, dan heb je vanuit Nederland 3 directe routes en de gemiddelde reistijd is 4.5 uur.

Vanuit Nederland rijdt er een directe trein naar Frankfurt vanaf de volgende stations:

Amsterdam, Utrecht en Arnhem

De trein maakt vervolgens een korte stop op de volgende stations:

Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf en Keulen

Het is helaas niet mogelijk om direct vanuit Rotterdam naar Frankfurt te reizen. Je zult over moeten stappen in Utrecht.

Vanuit Brussel is het wel mogelijk om rechtstreeks per trein in Frankfurt am Main te komen. Maar let wel op dat het vertrekstation niet Brussel Centraal is, maar Brussel Noord. Deze trein vertrekt 7 keer per dag en de reistijd is minder dan 3 uur.

Moet je voor je werk per trein naar Frankfurt Messe reizen, dan kun je vanaf Frankfurt Hbf of Frankfurt Airport een trein, tram of bus nemen. Dit zijn allemaal snelle en goedkope verbindingen.

Dienstregeling

Er gaat 7 keer per dag een directe trein naar Frankfurt. De reistijd bedraagt zo’n 4 uur en er zijn 2 stations in Frankfurt waar de trein stopt, namelijk Frankfurt Hbf en Frankfurt Airport.

De vertrektijden vanuit Amsterdam richting Frankfurt zijn:
06:38 – 08:08 – 10:38 – 12: 38 – 14: 38 – 16:38 – 18:38

Vervolgens gaat er 6 keer per dag een directe trein naar Amsterdam, en een aantal overige Nederlandse stations terug.

De vertrektijden vanuit Frankfurt richting Amsterdam zijn:
05:29 – 07:27 – 09:29 – 11:29 – 13:29 – 13:29 – 16:29 – 19:29

Het is niet meer mogelijk om vanuit Nederland met een autotrein naar Duitsland te gaan. Je zult dus eerst naar Duitsland moeten rijden om vervolgens vanuit daar op een trein te stappen naar je volgende bestemming.

Met welke trein naar Frankfurt?

ICE International

Deze confortabele trein reist dagelijks vanuit 3 locaties in Nederland en vanuit Brussel Noord naar Duitsland en Zwitserland. De trein heeft hoge snelheden en je zult dus snel je gewenste bestemming bereiken. De ICE rijdt ongeveer 6 tot 8 keer per dag.

>> Boek je treintickets naar Frankfurt via NS International

Frankfurt als bestemming

Frankfurt is ontzettend divers. Dat komt door de combinatie van inwoners die er al generaties wonen, en de nieuwe expats die op de grote bedrijven en banken afkomen. De stad heeft daardoor een leuke internationale mix. Neem daar nog bij dat sommige delen van de stad vooral bestaan uit hoge, moderne gebouwen, terwijl het andere gedeelte prachtige historische huizen kent.

Aangezien Frankfurt aan de rivier de Main ligt, is het leuk om een gedeelte van de stad op een cruiseschip te ontdekken. Ook zijn er vele stadswandelingen of kun je kiezen voor een hop-on, hop-off bus waarbij je direct informatie over de stad te horen krijgt.

Museum liefhebbers zitten in Frankfurt ook goed, want de stad heeft een ruim aanbod aan verschillende musea. Ga bijvoorbeeld eens naar het ‘Museum Embankment’ waar het hele jaar door verschillende tentoonstellingen te bekijken zijn. Mocht je met het hele gezin in Duitsland zijn en een dagje naar Frankfurt willen kun je ook eens denken aan en bezoek aan de dierentuin. Deze bevindt zich in het hart van de stad en is een van de meest spectaculaire dierentuinen in Europa.

Wat betreft eten en drinken zit je in Frankfurt ook goed. Specialiteiten zijn de zogenoemde ‘Frankfurter worst’ die je overal in de stad kunt krijgen, in restaurants, maar ook in kraampjes op een van de vele pleinen. Verder staat Frankfurt al 250 jaar bekend om haar appelwijn, oftwel cider. Je kunt deze wijn krijgen in speciale en gezellige barretjes en het drankje wordt geserveerd in een traditionele mok.

Frankfurt heeft voor ieder wat wils, dus boek je ticket online, stap in de trein en ga genieten van deze heerlijke stad.