met de trein naar Frankrijk

Met de trein naar Frankrijk

Je reist tegenwoordig gemakkelijk en goedkoop met de trein naar Frankrijk; dé bestemming voor een culturele en culinaire ervaring! Denk hier bijvoorbeeld aan vele steden die je kunt bezoeken zoals Avignon, Lille, Parijs, Nice, Marseille en nog veel meer. Vanuit Nederland  reis je gemakkelijk met de Thalys óf de TVG naar alle gebieden in Frankrijk, terwijl je lekker comfortabel achterovergeleund in je stoel zit.  Één ding is zeker:  reizen met de trein naar Frankrijk betekent gegarandeerd een ontspannend begin van je vakantie!

Treintickets naar Frankrijk

Zie jij een weekend naar Frankrijk met de trein wel zitten of ben je van plan om er een lange vakantie door te brengen?  Treintickets koop je voordelig op het internet via de website van NS International of op het station van vertrek.  Zorg er wel voor dat je vroegtijdig (minimaal 3 maanden van tevoren) boekt, op deze manier is je ticket voor de trein naar Frankrijk goedkoop.  Meestal zijn de treintickets tot 6 maanden van tevoren beschikbaar.

Buiten het kopen van een retourticket naar Frankrijk, zijn er ook andere mogelijkheden om optimaal van je vakantie te kunnen genieten.  Met de Interrail Frankrijk Pass betaal je éénmalig een bedrag en reis je naar duizenden bestemmingen in het hele land. Bovendien reis je met deze pas gratis met een aantal busmaatschappijen. Denk er wel aan dat je verplicht bent te reserveren voor de TGV en de Thalys. Voor regionale treinen is geen verplichte reservering nodig.

Voor een nóg goedkopere optie kun je ook de bus naar Frankrijk overwegen. Met bijvoorbeeld Eurolines, Flixbus en Ouibus reis je gemakkelijk naar verschillende delen van het land. Reizen per trein is echter stukken sneller en comfortabeler.

>> Reserveer hier je treintickets naar Frankrijk

Routes naar Frankrijk

Er zijn vele verschillende mogelijkheden om met de trein naar Frankrijk te reizen vanaf Nederland en België, de meeste trajecten lopen via Parijs. Voor andere bestemmingen in Frankrijk zul je dus moeten overstappen (met hetzelfde ticket), of heb je een apart ticket nodig voor een andere trein. Om weer met de trein van Frankrijk naar Nederland te gaan hou je dezelfde routes aan. Bekijk hieronder de mogelijke routes die je kunt nemen om te komen bij de plek van jou keuze:

Rechtstreeks met de Thalys van Amsterdam, Schiphol en Rotterdam:

Parijs – Marne la V (Disneyland Parijs) –  Bourgh St Maurice – Marseille

Vanuit hier stap je over op een andere trein om naar je volgende bestemming in Frankrijk te reizen. In de wintermaanden brengt de Thalys je bovendien rechtstreeks naar meerdere ski bestemmingen ( Albertville, Moutiers, Aime la Plagne, Landry), en in de maanden Juli en Augustus kun je ook met deze trein naar Zuid-Frankrijk richting Valence, Avignon, Aix en Provence en Marseille. De verbinding in deze zomermaanden is direct.

Rechtstreeks met de TGV van Amsterdam, Schiphol en Rotterdam:

Brussel – Parijs

Op één van deze steden stap je dus over om naar andere bestemmingen in Frankrijk te reizen, zoals Lille, Chambery, Geneve, Lausanne, Straatsburg, Nice, Perpignan, Toulouse.

Wil je vanuit een andere stad in Nederland reizen, moet je altijd even een overstap maken op bovengenoemde stations Amsterdam, Schiphol of Rotterdam. Zoals je ziet zijn er dus genoeg reisopties om naar dit mooie land te reizen. Eenmaal aangekomen heb je bovendien verschillende mogelijkheden om verder te reizen met het nationale, óf internationale treinen systeem van Frankrijk.

Dienstregeling

De snelste manier om vanuit Nederland met de trein naar Frankrijk te reizen is dus vanuit Amsterdam, Rotterdam en Schiphol, via Brussel of Parijs. Meer dan 10 keer per dag rijd de Thalys vanuit deze plaatsen in topsnelheid naar je bestemming.

Vertrektijden Amsterdam – Parijs:

06:15 – 07:15 – 08:15 – 09:15 – 11:15 – 13:15 – 14:15 – 15:15 – 16:15 – 17:15 – 18:15 – 19:15

Vertrektijden Schiphol – Parijs:

06:34 – 07:34 – 08:34 – 09:34 – 11:34 – 13:34 – 14:34 – 16:34 – 17:34 – 18:34 – 19:34

Vertrektijden Rotterdam – Parijs:

06:58 – 07:58 – 08:58 – 09:58 – 11:58 – 13:58 – 14:58 – 16:58 – 17:58 – 18:58 – 19:58

Vervolgens gaan er even zoveel treinen terug naar Amsterdam en bovengenoemde stations.

De vertrektijden in Parijs Nord voor de directe Thalys naar Amsterdam zijn:

06:13 – 07:25 – 08:25 – 10:25 – 11:25 – 14:25 – 15:25 – 17:25 – 19:25

>> Reserveer hier je treintickets naar Frankrijk

Met welke trein naar Frankrijk?

1. Thalys

De Thalys is dé hogesnelheidstrein die dagelijks rijdt tussen Nederland, België en Frankrijk. Deze trein brengt je in no-time naar je favoriete bestemming in Frankrijk, mét of zonder overstap! Je bent verzekerd van comfortabele, ruime zitplaatsen met stopcontact, gratis Wi-Fi, de mogelijkheid om een hapje of drankje te nuttigen en toiletten in iedere coupé. In de zomer reis je zonder overstap met de Zon-Thalys trein naar Zuid-Frankrijk en in de winter brengt deze trein je naar vele bestemmingen in de Franse Alpen.

2. TGV

Met de TGV reis je in top snelheid naar verschillende delen van Frankrijk. Voor steden in het Zuid-Oosten van Frankrijk reis je eerst met de Thalys naar Brussel om vervolgens over te stappen op de TGV, waardoor je niet dóór Parijs rijdt maar er omheen. Voor overige delen in Frankrijk reis je met de Thalys naar Parijs en stap je daar over op de TGV. De coupe’s in de TGV zijn ontworpen door een Franse modeontwerper en zijn licht en vrolijk. Bovendien heb je ruime stoelen met hoofdsteun, opklapbare tafeltjes, verstelbare rugleuning en gratis Wi-Fi.

3. Autoslaaptrein

Wil je lekker met je eigen auto Frankrijk verkennen maar heb je geen zin in een lange rit met files? Dan is de autoslaaptrein dé oplossing! De autoslaaptrein rijdt iedere vrijdag avond van 3 juni tot en met 9 september naar Avignon en vertrekt vanuit Den Bosch. Tijdens de treinreis in deze autotrein zijn alle maaltijden inbegrepen.

Met welke trein binnen Frankrijk?

1. Intercites de Nuit

Verbindt Parijs met verschillende bestemmingen in het Oosten, Westen en Zuiden van Frankrijk en rijdt in de nacht. Reserveren is verplicht!

2. TGV

Verbindt populaire bestemmingen in Frankrijk zoals Parijs, Lyon, Marseille, Nice en Bordeaux. Reserveren is verplicht!

3. TER

Verbindt vele Franse steden en plaatsen volgens vaste dienstregeling. Reserveren is niet verplicht.

4. InterCité

Dit is de Franse Intercity zoals wij die kennen in Nederland. Verbindt de meeste Franse steden en plaatsen volgend vaste dienstregeling. Reserveren is meestal niet verplicht, soms wel!

Frankrijk als bestemming

Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur of heerlijk eten, in La Douche France zit je altijd goed! Deze prachtige bestemming en op 2 na grootste land van Europa brengt je in een totaal andere wereld. En dat zo dicht bij huis! Bezoek de vele wijngebieden die het land rijk is, ga bergbeklimmen in de Franse Alpen of zeilen aan de Zuidkust. Het Noorden van Frankrijk is rijk aan Brocantes waar je heerlijk kunt rondsnuffelen. Of bezoek één van de charmante historische stadjes en mooie stranden. Centraal Frankrijk staat bekend om zijn mooie architectuur en natuurlijk erfgoed. Je haalt je hart op in bijvoorbeeld de Ardeche, de Jura en de Bourgogne, genietend van een heerlijk Frans wijntje. In het zonnige Zuiden vind je de mooiste stranden, een heerlijk klimaat, prachtige steden en dorpen en oneindige lavendelvelden. Waar wacht je nog op? Reis met de trein naar Frankrijk en ontdek al het moois wat dit land te bieden heeft!