Genua per Autoslaaptrein

De Italiaanse havenstad Genua (ruim 600.000 inwoners) is de geboorteplaats van Christoffel Columbus een een van de bestemmingen van de Autoslaaptrein. Op de plaats van de huidige stad stond al voor de jaartelling een nederzetting; Genua kent dan ook een lange en roerige geschiedenis. In de Middeleeuwen was de Noord-Italiaanse stad een onafhankelijke stadsstaat met een grote vloot koopvaardijschepen en dito marine. Nog steeds heeft Genua een prachtige Middeleeuwse binnenstad die geheel onterecht door veel toeristen wordt obergeslagen.

De drukke haven aan de Middellandse Zee is nog steeds van een groot economisch belang en werd voor de uitverkiezing tot Culturele hoofdstad van Europa in 2005 geheel gerenoveerd. De oude haven van Genua is zeker een bezoekje waard. Beklim daar bijvoorbeeld het Il Bigomonument ter nagedachtenis aan de 500ste geboortedag van Columbus en je kunt vervolgens genieten van een prachtig uitzicht op de stad en zee. Op een heldere dag kun je zelfs het Franse eiland Corsica zien liggen. Andere bezienswaardigheden in de oude haven zijn het aquarium en het maritiem museum.

Het bekendste gebouw van Genua is misschien wel de vuurtoren La Laterna, de oudste functionerende vuurtoren ter wereld. Ook de Middeleeuwse stadspoort met de tweelingtoren is een bekend symbool van de Italiaanse havenstad. De Via Garibaldi in de oude stad is in 2006 op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. In deze Strada Nuovo wijk staan nog 16e eeuwse plaeizen. De kathedraal San Lorenzo stamt nog uit 1113 en is tot aan het eind van de 17e eeuw steeds verder aangepast. Vergeet ook niet het imposante hertogenlijke paleis te bezoeken met de dichtbij gelegen Gesukerk.

» Autoslaaptrein reserveren

Genua

Nieuwsbrief