Met de trein naar Genua

Met de trein naar Genua

Met de trein naar Genua reizen? Dat kan tegenwoordig óók! Neem vanuit Nederland een van de snelle treinen die je via Zwitserland, Duitsland of Frankrijk in zo’n 14 uur naar hartje Genua brengt. Deze Italiaanse stad heeft genoeg te bieden voor een heerlijk lang weekend of langere vakantie weg.  Reizen met de trein is ideaal voor iedereen die geen zin heeft in files of het zoeken van een parkeerplek in een drukke stad. Laat je lekker onderuitzakken in je stoel, zie de landschappen aan je voorbij gaan tijdens het genot van een drankje en ga lekker stressloos op vakantie! Bekijk hieronder alle informatie om je treinreis zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden.

Treintickets naar Genua

Zie jij een ritje naar Genua wel zitten? Check dan de vele goedkope treintickets die je al vanaf 89 euro enkele rit online of op het station van vertrek kunt bestellen. De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van welke trein je kiest, van het tijdstip en de periode dat je wilt reizen. Wees er altijd vroeg bij om je van het goedkoopste tarief te verzekeren. Je kunt al vanaf 3 maanden van tevoren kaartjes te kopen, welke dan ook nog in het lager tarief vallen. Lekker even die voegboekingskorting meenemen dus!

Ben je in Genua en wil je de stad kunnen ervaren zonder telkens op alle prijzen te hoeven letten? Met de City Experience Pass voor één dag kun je alle mooie bezienswaardigheden bezoeken en activiteiten ondernemen met veel korting, óf gratis! Ook zit hierbij een boottocht en treintocht door de stad inbegrepen.

Routes naar Genua

Helaas zijn er vanuit Nederland geen directe treinroutes naar Italië. Je reist via Zwitserland, Duitsland of Frankrijk en zult 2 á 3 keer moeten overstappen. De beste opstap stations in Nederland zijn Amsterdam, Rotterdam, Schiphol en Utrecht. Bekijk hier de hoofdroutes naar Genua, met de minste overstap.

Met de trein via Nice naar Genua

Amsterdam – Brussel/Parijs – Nice – Genua

Met de trein via München naar Genua

Amsterdam – Hannover/Duisburg – München – Milaan – Genua

Met de trein via Milaan naar Genua

Amsterdam – Parijs – (Turijn) –  Milaan – Genua

Er zijn vele andere routes tussen Nederland en Genua, de meeste echter hebben een langere reistijd en je moet hierbij meer dan 3 á 4 keer overstappen. De beste en snelste optie is de trein via Nice naar Genua en de trein via Milaan naar Genua.

Eenmaal aangekomen in Italië heb je bovendien vele mogelijkheden om het land verder per nationale trein te ontdekken. Neem bijvoorbeeld de trein vanaf Genua naar Cinque Terre: de bekende kleurrijke dorpjes die allemaal tegen de rotsen zijn aangebouwd in de Italiaanse kust. Ook kun je er voor kiezen om vanuit bijvoorbeeld Nice of Milaan een bus te nemen voor het laatste stuk naar Genua. Dit zal echter meer tijd in beslag nemen.

Dienstregeling

Van Amsterdam naar Genua  verloopt dus altijd via Brussel/Parijs en Nice of Milaan. De vertrektijden in Amsterdam Centraal zijn de volgende:

06:15 – 07:15 – 08:15 – 09:15 – 11:15 – 13:15 – 14:15 – 15:15 – 16:15 – 17:15 – 18:15 – 19:15

Vanuit Nice Ville rijden er 3 treinen per dag direct naar Genua op de volgende tijden:

08-01 – 14:02 – 18-08

Vanuit Milaan rijden er 24 treinen per dag naar Genua. Zij rijden vanaf 11:10 ieder half uur.

Met welke trein naar Genua?

Om in Genua te komen zul je in verschillende treinen moeten stappen. De volgende treinen rijden tussen het traject Amsterdam – Genua:

De Thalys

Deze luxe, comfortabele hogesnelheidstrein reist dagelijks meer dan 10 keer vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam met 300 km/uur naar Parijs Nord. Overal in de trein is gratis Wifi beschikbaar, zijn er stopcontacten en toiletten, en is er de mogelijkheid om eten en drinken te kopen. Dankzij de hoge snelheden van de Thalys zul je de gewenste bestemming binnen de kortste keren bereiken, achterover leunend in één van de ruime stoelen.

De TGV

De TGV hogesnelheidstreinen verbinden dagelijks Frankrijk, België, Zwitserland, Spanje, Italië en Duitsland. Met deze super snelle trein rijdt je met 320 km/uur naar je favoriete bestemming in Frankrijk.

Vanuit Nice en Milaan rijd je met regionale treinen verder richting Genua.