Glacier Express van Zermatt naar St. Moritz

Glacier Express

De Glacier Express trein rijdt door de Zwitserse Alpen van Zermatt naar St. Moritz. Tijdens de rit kun je genieten van de mooiste berglandschappen en passeer je onder andere de Oberalppas (2000 meter). De reis met de Glacier Express start in Zermatt. Hier kun je de karakteristieke en 4478 meter hoge Matterhorn bezoeken. Op weg naar de mondaine plaats St. Moritz rijd je tijdens de 8 uur durende treinreis door meer dan 90 tunnels en over 290 bruggen. De treinstellen hebben grote panoramaramen waardoor je prima zicht hebt op de bergen, bossen, kastelen en de bergdorpjes. De Glacier Express rijdt ook omlaag door de Rijnkloof, ook wel de Grand Canyon van Zwitserland genoemd.

Chur en Davos
Je kunt ook instappen in Chur en Davos. Vanaf Davos volgt de trein de Landwasser rivier en het imposante Wiesner viaduct. Voorbij Filisur neemt de Glacier Express het Landwasser viaduct op grote hoogte. Kijk voor de exacte tijden en opstapplaaten, ook voor bijvoorbeeld de Bernina Express, op de website van de Rhatische Bahn.

Aan boord
Tijdens de treinreis worden heerlijke gerechten en drankjes geserveerd door het cabinepersoneel. De gerechten worden vers bereid in de keuken van de trein. Tijdens de steile bergtrajecten wordt de wijn, zoals de Zwitserse Fendant, geserveerd in een scheef glas.

» Glacier Express informatie en reserveren