Groene energie voor treinen en stations

De verschillende spoorwegmaatschappijen in Europa zijn continue bezig om het energieverbruik en de uitstoot van CO2 te reduceren. Zo wil de Deutsche Bahn in het jaar 2050 compleet CO2 vrij vervoer gaan aanbieden. DB heeft hiervoor al 25 windmolens onder contract staan die 74 gigawatt uur stroom produceren. Dit is te vergelijken met het stroomverbruik per jaar van een stad met 50.000 inwoners.

De machinisten krijgen regelmatig speciale trainingen om energie te besparen tijdens een treinreis zodat er zuiniger gereden wordt, er minder geremd wordt en ze de treinen ook kunnen laten uitrollen. Als de trein machinisten wel moeten remmen, dan zal een deel van electriciteit weer terugvloeien in het energienet. Met deze methode werd in het jaar 2010 al bijna 9% van het complete electriciteitsverbruik terug verdiend.

Ook op de stations wordt er aan een beter milieu en energieverbruik gewerkt. Het glazen dak van het station Berlin Hauptbahnhof bevat 78.000 zonnecellen welke per jaar even veel stroom leveren als 40 families met 4 personen verbruiken. Op de site van de Deutsche Banhn is een en ander terug te lezen via www.deutschebahn.com/environment.

Via de reisplanner op de website www.bahn.com/nl kun je voor iedere treinreis exact zien hoeveel energie je kunt besparen door met een trein te reizen; de zogenaamde Umwelt MobilCheck.