Met de trein naar Innsbruck

Met de trein naar Innsbruck

Je kunt tegenwoordig erg snel en goedkoop met de trein naar Innsbruck reizen. Door de trein te nemen kun je lange files met de auto vermijden en hoeft je in de stad niet op zoek naar een parkeerplek. Je kunt op verschillende tijdstippen met de trein van Nederland naar Innsbruck reizen. Eenmaal aangekomen is het ook ontzettend eenvoudig om verder per openbaar vervoer te reizen. Innsbruck heeft heel veel te bieden voor een heerlijke vakantie. En wat is comfortabeler dan achterover te leunen in je stoel en de landschappen aan je voorbij te zien trekken onder het genot van een hapje en drankje? Bekijk hieronder alle informatie en plan je treinreis zo goed mogelijk.

Treintickets naar Innsbruck

Zie jij een citytrip naar Innsbruck wel zitten? Ontdek dan de vele goedkope treintickets die je al vanaf 59 euro online kunt bestellen. De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van wanneer je reist en welke treinen je kiest. Het is aan te raden om van te voren (minstens 1 week) kaartjes te kopen zodat deze in het lagere tarief vallen.

Uiteraard is het ook mogelijk om met de auto en de bus, bijvoorbeeld met Eurolines, naar Innsbruck te reizen. Het voordeel van reizen per trein is echter dat je sneller op je bestemming bent en niet meer op zoek hoeft te gaan naar een parkeerplaats.

Routes naar Innsbruck

Er zijn een aantal opties om vanuit Nederland naar Innsbruck te reizen. Hieronder staat een overzicht van alle mogelijke routes. Innsbruck is vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem met maar 1 of 2 keer overstappen te bereiken. Er is ook 1 nachtverbinding met zit-, lig- en bedplaatsen.

Bekijk hier de verschillende routes (met tussenstop) in Duitsland naar Oostenrijk:

  • Amsterdam – Innsbruck
  • Utrecht – Innsbruck
  • Arnhem – Innsbruck

Je stap op deze routes over in Keulen of Frankfurt. Daarnaast zijn ook andere verbindingen mogelijk of stap je, eenmaal in aangekomen in Duitsland, op een nachttrein over waardoor je heerlijk kunt slapen en je wanneer je wakker bent in Innsbruck bent.

Dienstregeling

De snelste manier om vanuit Nederland met de trein naar Innsbruck te reizen is vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Vanuit hier vertrekt er de hele dag door wel een trein. De meeste routes starten met de ICE, maar je kunt daarna op vele Duitse of Oostenrijkse treinen overstappen.

De vertrektijden in Amsterdam voor de ICE en waarbij je maximaal 2 keer hoeft over te stappen zijn de volgende:

06:38 – 07:00 – 09:00 – 10:38 – 17:24 – 18:38
Vervolgens gaan er net iets minder treinen terug naar Amsterdam en bovengenoemde stations.

De vertrektijden in Innsbruck zijn:

07:17 – 10:40 – 12:40 – 20:44
Dit zijn uiteraard niet de enige opties. Als je van plan bent om andere steden aan te doen of het leuk vindt om tussenstops te maken in bijvoorbeeld Duitsland, dan kun je ook andere verbindingen kiezen. Het beste is om de Oostenrijk treinplanner te bekijken. Zoek op je bestemming en ontdek wat de opties zijn.

Het is niet meer mogelijk om vanuit Nederland met een autotrein of autoslaaptrein naar Innsbruck te reizen. Je zult daarvoor eerst naar Duitsland moeten rijden om vervolgens vanuit daar op een autotrein te stappen. Je kunt bijvoorbeeld de autotrein van Düsseldorf naar Innsbruck nemen.

In Oostenrijk reizen

Verder reizen in Oostenrijk kan vervolgens met een van de lokale treinen. Neem bijvoorbeeld een trein of bus naar de populaire wintersportbestemmingen Landeck, Mayrhofen, Westendorf, Gerlos, st Anton, Kircherg, Zell am Ziller of Sankt Anton en ontdek de rest van dit mooie land. De treinen kunnen geboekt worden via https://www.oebb.at/en/. De meeste treinen hier vertrekken om het kwartier of half uur waardoor je nooit lang hoeft te wachten. Hierdoor gaat het reizen binnen Oostenrijk lekker vlot en heb je meer tijd om te genieten op de plaats van bestemming.

Met welke trein naar Innsbruck?

ICE

De enige trein die vanuit Nederland naar Innsbruck rijdt is de ICE. Er is eventueel een optie om vanuit Venlo op de DPN trein te stappen, maar daarna moet je nog zo’n 3 keer overstappen dus de ICE is de beste optie. De voordelen van de ICE trein zijn de comfortabele zitplaatsen met meer beenruimte dan in vliegtuigen, gratis wifi, speciale zones voor het gebruik van mobiele telefoons of rustig reizen en catering aan boord met maaltijden, drankjes en snacks.

Je kunt er ook voor kiezen om met de trein van Brussel naar Innsbruck te reizen. Vanuit Brussel Noord neem je dan de ICE en stap je over in Frankfurt en München.

Innsbruck als bestemming

Innsbruck heeft alles wat een stad nodig heeft en bevindt zich midden tussen de prachtige bergen waardoor je je ook nog eens verbonden voelt met de natuur. Vanuit het centrum ben je met een kabelbaan binnen 10 minuten in de bergen.

De inwoners van Innsbruck zeggen dat de regionale hoofdstad van Tirol in feite niets meer is dan een groot dorp. Het feit is dat Innsbruck klein genoeg is om te voet te verkennen, maar groot genoeg om je geen moment te hoeven vervelen. De stad heeft vele studenten waardoor het uitgaansleven er ook bruisend is.

In de winter kun je skiën in de omgeving en daarna heerlijk uit eten in Innsbruck en in de zomer geniet je van de vele terrasjes en de frisse Alpenlucht.

Innsbruck heeft alles wat een moderne stad nodig heeft en is perfect voor een weekendje weg, zomer of winter. Boek je treinreis dus nu en vergeet onderweg niet te genieten van het prachtige landschap.

» ICE International reserveren
» Innsbruck VVV