Innsbruck per trein

De Oostenrijkse stad Innsbruck is meer dan een fijne uitvalsbasis voor een skivakantie. Het is ook een interessante bestemming voor een stedentrip. In de stad vind je diverse bezienswaardigheden en op de achtergrond liggen de imposante toppen van de Alpen. Innsbruck is het gehele jaar door zeer de moeite waard om te bezoeken. De regio Innsbruck ligt in het westen van Oostenrijk, midden in het centrum van Tirol. In de omgeving van de ‘hoofdstad van de Alpen’ liggen meer dan 25 vakantiedorpen met elk hun eigen chareme. In de winter kunnen wintersporters hun hart ophalen op de pistes van het Olympia Skiworld; in de zomer is het een paradijs voor fietsers en wandelaars.

Innsbruck kent een lange historie en is al meer dan 800 jaar oud. De sfeervolle stad dankt haar naam aan de brug over de rivier de Inn; In de 12e eeuw was Innsbruck de een belangrijke plaats op de handelsroutes van Zwitserland en Italië naar Duitsland. Maximiliaan van Oostenrijk koos Innsbruck als keizerlijke hoofdstad aan het einde van de 15e eeuw. Uit die tijd stammen nog steeds een aantal belangrijke bouwwerken en bezienswaardigheden zoals het Neuhof met het gouden dak en de keizerlijke Hofburg.

Hoe er te komen
De Oostenrijkse stad is op diverse manieren per internationale trein te bereiken. Het hele jaar door kun je per ICE reizen. In de wintermaanden rijden ook de Alpen Express en de City Night Line naar Innsbruck.

Hoe er te reizen
Innsbruck heeft een compact centrum in met de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar: Op diverse plekken zijn e-bikes te huur waarmee je je eenvoudig door de stad aan de Inn verplaatst. Uiteraard rijden er ook bussen en trams en met de TS Sightseer) reisje naar de belangrijkste hoogtepunten in de stad. Ook een aanrader is de aanschaf van een Innsbruck Card. Naast gratis vervoer is ook de entree bij diverse bezienswaardigheden inbegrepen. De card kost 25 euro.

» ICE International reserveren
» Innsbruck VVV

Innsbruck

Nieuwsbrief