InterCity Brussel

Intercity naar Brussel en Berlijn vanuit Amsterdam

Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een stedentrip dicht bij huis? Brussel en Berlijn wachten op je! Veel geduld hoeven ze niet te hebben voor ze je kunnen verwelkomen, want met een Intercity naar Berlijn of een Intercity naar Brussel sta je binnen afzienbare tijd in het hart van deze levendige steden. Behalve de snelheid is ook de prijs een groot voordeel. Je bent vele malen goedkoper uit dan wanneer je met het vliegtuig zou reizen en met een Intercity naar Berlijn of een Intercity naar Brussel beperk je ook nog eens je ecologische voetafdruk.

Boek hier direct je tickets voor de Intercity naar Brussel en Berlijn.

Dienstregeling van de Intercity naar Brussel

Er bestaat een goede dienstregeling voor de Intercity naar Brussel. Tussen Amsterdam Centraal en Brussel Centraal rijdt deze maar liefst zestien keer per dag. De Intercity naar Brussel doet er vanuit Amsterdam een kleine drie uur over. Hij bereikt de stad onder andere via Breda en Antwerpen. Aansluiting op de Intercity naar Brussel vind je in Nederland op Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal. De stations op deze route betreffen:

 • Amsterdam Centraal
 • Schiphol Airport
 • Rotterdam Centraal
 • Breda, Noorderkempen
 • Antwerpen Centraal
 • Antwerpen – Berchem
 • Mechelen
 • Brussel Airport – Zaventem
 • Brussel Noord
 • Brussel Centraal
 • Brussel Zuid/Midi.

Prijzen voor de Intercity naar Brussel Zuid Midi

Prijzen voor de Intercity naar Brussel vanuit Amsterdam zijn onder andere afhankelijk van het moment van boeken en reizen. Ook wanneer je op een ander station vertrekt of aankomt, zullen de prijzen variëren. Een ticket geeft je toegang tot elke trein op de betreffende reisdag. Het reserveren van zitplaatsen is niet mogelijk. Voor de Intercity naar Brussel gelden twee prijstarieven: het Early Bird tarief en het Flex tarief. De eerstgenoemde kun je tot en met zeven dagen voor vertrek boeken en is op maandag tot en met donderdag nóg goedkoper dan op vrijdag tot en met zondag.

Te combineren met NS kortingsabonnementen

Het Flex tarief is altijd beschikbaar en kosteloos te wijzigen tot en met de dag van vertrek. Je kunt deze ook combineren met alle NS kortingsabonnementen. De korting geldt uitsluitend voor het Nederlandse deel van de reis. Reis je bijvoorbeeld van Amsterdam naar Antwerpen en geldt daar een Flex tarief van €39,20, dan geldt bij een abonnement van 40% korting een prijs van €27,80 en bij een abonnement van 100% korting een prijs van €10,60.

Reisklassen

Reis je met de Intercity naar Brussel vanuit Amsterdam, dan heb je de keuze uit twee verschillende klassen. In de Eerste Klas profiteer je van diverse voordelen. Daar staat uiteraard wel een hogere ticketprijs tegenover. Je kunt rekenen op:

 • bredere stoelen
 • extra beenruime en toegang tot NS International Lounges, die zich op Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal bevinden.
 • stopcontacten, die zich doorgaans in het plafond boven de stoelen bevinden.

Het reserveren van een zitplaats behoort, in tegenstelling tot bij de Intercity naar Berlijn, niet tot de mogelijkheden.

Praktische informatie aan boord

De aantrekkelijke dienstregeling van de Intercity naar Brussel maakt het je makkelijk om per trein naar de hoofdstad van onze zuiderburen te reizen. Nóg aangenamer maak je het voor jezelf door bagage mee te nemen die je makkelijk kunt dragen en opbergen. Voor grote bagagestukken bestaan speciaal ingerichte ruimten binnen de trein, kleinere bagage past in de bagagerekken boven de zitplaatsen. Een fiets kun je meenemen wanneer je over een internationaal fietsticket beschikt. Houd er echter rekening mee dat het niet op alle stations in België is toegestaan om een fiets mee te nemen.

Dienstregeling van de Intercity naar Berlijn

Tussen Amsterdam en Berlijn rijdt zeven keer per dag een Intercity. Deze stopt ook op onder andere de stations van Schiphol Airport, Hilversum, Amersfoort en Hengelo. Vanuit onze hoofdstad reis je in zes uur en twintig minuten naar Berlijn. In Berlijn bestaan er verschillende stations, te weten Berlijn Spandau, Berlijn Hbf en Berlijn Südkreuz. Andere stations in Duitsland die tijdens het traject worden aangedaan, zijn onder andere Osnabrück Hbf, Hannover Hbf en Wolfsburg.

Amsterdam Centraal

Op sommige tijdstippen worden extra stations aangedaan, dit is in de planner van de NS na te gaan. Stap je in Amsterdam Centraal op de Intercity naar Berlijn, dan hoef je niet één keer over te stappen. Hetzelfde geldt voor Amersfoort. Stap je op in Schiphol, Rotterdam, Utrecht of Arnhem, dan stap je één keer over. Vanuit steden als Groningen of Eindhoven is dat twee keer.

Wat betaal je voor een treinreis naar Berlijn?

De Intercity naar Berlijn biedt verschillende tariefsoorten: Flexpreis, Sparpreis of Supersparpreis. Al vanaf €38,- reis je naar de Duitse hoofdstad. Des te eerder je boekt, des te goedkoper je ticket uitvalt. Boeken kan al vanaf 180 dagen voor de reisdatum. De prijs van een reis per Intercity naar Berlijn is onder andere afhankelijk van het moment van boeken (des te vroeger je boekt, des te voordeliger je reist) en of je een flexibel ticket kiest waarmee je gemakkelijk kunt wijzigen en annuleren. Ook de reisklasse is grotendeels bepalend voor de prijs van een treinticket naar Berlijn.

Met de Intercity naar Berlijn: 1e klas reizen

Aan boord van de Intercity treinen kun je bij de mobiele bar of het Bistro Café drankjes en snacks bestellen. Ook kun je rekenen op een prettig klimaat, aangezien er in elke wagon airconditioning aanwezig is. Reis je in de 1e klas met de Intercity naar Berlijn, dan kun je rekenen op ruimere stoelen en extra beenruimte. Ook heb je toegang tot de NS International en de DB Lounges, waar je onder andere de beschikking hebt over gratis internet. Tot slot zijn de zitplaatsen in de Eerste Klas voorzien van stopcontacten.

Praktische informatie betreffende de reis

Intercity’s zijn lang en daardoor dien je bij het instappen rekening te houden met de secties van het voertuig. Deze worden met de letters A tot en met E aangegeven. Ook de perrons zijn op deze manier ingedeeld. Elke Intercity naar Berlijn is voorzien van een folder waarin je kunt nalezen welke stops er op welke tijdstippen worden gemaakt. Er bestaat in de treinen opbergruimte voor zowel kleinere als grotere bagagestukken. Ook is er een speciaal fietsrijtuig. Hiervoor is wel een reservering nodig. Tot slot is het mogelijk om huisdieren mee te nemen. Kleine huisdieren in een reismandje reizen gratis.