Met de trein naar Italie

Met de trein naar Italië

Waarom zou je niet een keer met de trein naar Italië reizen? Dat kan tegenwoordig namelijk óók! Neem vanuit Nederland een van de snelle treinen die je via Zwitserland, Duitsland of Frankrijk naar verschillende steden in het mooie Italië brengen. Italiaanse steden hebben genoeg te bieden voor een heerlijk lang weekend of langere vakantie weg. Denk bijvoorbeeld aan Milaan en Verona, of aan minder bekende steden Bolzano, Trento en Brennero. Reizen met de trein is ideaal voor iedereen die geen zin heeft in files of het zoeken van een parkeerplek in een drukke stad. Laat je lekker onderuitzakken in je stoel, zie de landschappen aan je voorbij gaan tijdens het genot van een drankje, en ga lekker stressloos op vakantie. Bekijk hieronder alle informatie om je treinreis zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden. Ga met de trein naar Italië!

Treintickets naar Italië

Zie jij een vakantie met de trein naar Italië wel zitten en wil je nu alvast je treintickets naar Italië boeken?  Check dan de vele goedkope treintickets naar de dichts bijgelegen stad Milaan, die je al vanaf 89 euro enkele rit online of op het station van vertrek kunt bestellen. Vanaf hier kun je heen waar je maar wilt! De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van welke trein je kiest, van het tijdstip en de periode dat je wilt reizen. Wees er altijd vroeg bij om je van het goedkoopste tarief te verzekeren. Je kunt al vanaf 3 maanden van tevoren kaartjes te kopen, welke dan ook nog in het lager tarief vallen. Reizen met de trein naar Italië kan dus ook goedkoop.

Boek hier direct je treintickets naar Italië.

Wil je vanuit Milaan, Turijn of een andere stad in Italië verder reizen in dit geweldige land? Italië beschikt over een perfect treinennetwerk waardoor je het land binnen no-time doorkruist! Check voor jou trein in Italië de planner Trenitalia, waar je alle informatie over nationale treinen binnen Italië kunt vinden. Het aanvragen van een Interrail Pass kan je hierbij helpen. Met deze kaart reis je namelijk uitgebreide mogelijkheden om het binnenland en de kust van Italië per trein te ontdekken met korting, maar ook de Italiaanse eilanden Sicilië en Sardinië. Ook zijn er tal van prachtige georganiseerde treinroutes die je in Italië kunt maken. Wil je bijvoorbeeld met de trein naar Italië bij het Gardameer?  Met het Eurocity traject rij je via een prachtige route van Milaan naar Venetië, Peschiera del Garda en Desenzano del Garda. De One Country Pass Italië biedt weer andere mogelijkheden om je reis door Italië zo optimaal mogelijk te benutten.

Treinroutes naar Italië

Helaas zijn er vanuit Nederland geen directe treinroutes naar Italië. Je reist met internationale treinen naar Italië via Zwitserland, Duitsland of Frankrijk en zult 2 á 3 keer moeten overstappen. De beste opstap stations in Nederland zijn Amsterdam, Rotterdam, Schiphol en Utrecht. Er zijn meerdere opties mogelijk, maar daarbij moet je rekening houden met een veel langere reistijd. Je kunt met de nachttrein of dagtrein vanuit Düsseldorf via München reizen naar Italië, of met de dagtrein via Frankrijk. Tot 2018 reed er ook nog een autotrein naar Italië. Deze autoslaaptrein naar Italië rijdt momenteel helaas niet meer. Wél is er een nieuwe autotrein naar Italië geïntroduceerd. Deze Urlaubs Express autoslaaptrein naar Italië rijdt via Düsseldorf, wat op slechts 2 uurtjes rijden van Utrecht ligt.

Dienstregeling naar Italië

De vertrektijden van Amsterdam Centraal naar Brussel/Parijs zijn de volgende:

06:15 – 07:15 – 08:15 – 09:15 – 11:15 – 13:15 – 14:15 – 15:15 – 16:15 – 17:15 – 18:15 – 19:15

De vertrektijden van Amsterdam Centraal naar München met maximaal 1 overstap zijn de volgende:

6:38 – 8:08 – 9:00 – 10:38 – 11:00 – 12:38 – 14:38 – 15:00 – 16:38 – 18:38

Tot 23:00 in de avond gaan er treinen naar München, maar hier bij zul je 3 tot 5 keer over moeten stappen en deze treinen doen er dus aanzienlijk langer over.

Met welke treinen naar en in Italië?

De Thalys

Deze luxe, comfortabele hogesnelheidstrein reist dagelijks meer dan 10 keer vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam met 300 km/uur naar Parijs Nord. Overal in de trein is gratis Wifi beschikbaar, zijn er stopcontacten en toiletten, en is er de mogelijkheid om eten en drinken te kopen. Dankzij de hoge snelheden van de Thalys zul je de gewenste bestemming binnen de kortste keren bereiken, achterover leunend in één van de ruime stoelen.

De TGV

De TGV hogesnelheidstreinen verbinden dagelijks Frankrijk, België, Zwitserland, Spanje, Italië en Duitsland. Met deze super snelle trein rijdt je met 320 km/uur naar je favoriete bestemming in Frankrijk.

De ICE

De hogesnelheidstrein ICE International verbindt 7 x per dag (beide richtingen) de stations Amsterdam CS en Frankfurt Hauptbahnhof met elkaar. Tussen de Duitse steden Keulen en Frankfurt rijden de ICE International treinen met een snelheid van 300 kilometer per uur. Reis je via München naar Italië, dan zul je de ICE trein waarschijnlijk nemen.

Le Frecce

Le Frecce is de benaming voor de hogesnelheidstrein in Italië, die alleen tussen de grote steden rijdt. Deze trein rijdt 360 kilometer per uur wanneer hij op zijn maximale snelheid zit. Deze treinen zijn een stuk duurder dan de intercitytreinen, maar de reistijd is ongeveer de helft minder.

Italo

Italo is de nieuwe hogesnelheidstrein in Italië. Deze trein rijdt sinds 2012 en concurreert met Trenitalia. Italo rijdt op de volgende trajecten:

  • Turijn-Milaan-Bologna-Florence-Rome-Napels-Salerno.
  • Venetië-Bologna-Florence-Rome-Napels.

De treinen van Italo hebben vier verschillende klassen. Aan boord is gratis wifi en er zijn automaten waar je dranken en snacks kunt kopen. Voor het reizen met de Italo is een stoelreservering verplicht.

InterCity

De Italiaanse InterCity (IC) treinen hebben een maximumsnelheid van 200 kilometer per uur. De InterCity’s zijn ondanks dat e vaker stoppen snelle en comfortabele treinen die de grootste steden in Italië met elkaar verbinden. Ze stoppen op zo’n 200 treinstations in heel het land.

Dit zijn enkele populaire InterCity-routes in Italië:

  • Rome – Napels – Sicilië (Palermo)
  • Rome – Pisa – Genua – Milaan
  • Milaan – Genua – Ventimiglia (om verder te reizen naar Nice in Frankrijk)
  • Milaan – Venetië – Triëste

Regionale treinen

Overal in Italië rijden regionale treinen waarvoor je een kaartje kunt  kopen op het station bij een automaat of via de website van Trenitalia. Na de aankoop is een kaartje 4 of 6 uur geldig. Regionale treinen rijden onder meer op de volgende trajecten:

Florence-Pisa, Florence-Siena, Florence-Lucca en Venetië-Triëst.

Italië als bestemming

Wie aan Italië denkt, denkt aan heerlijk eten, lekker weer, pittoreske dorpjes en vriendelijke mensen. Ook de mooie steden in Italië mogen natuurlijk niet ontbreken. Wat dacht je van een weekendje Rome, Genua, Verona of Milaan? Dit geweldige Europese land heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie! Bezoek bijvoorbeeld het Comomeer in het Noorden van het land, de prachtige Amalfikust in het Zuiden, de wijngaarden in Toscane of de Italiaanse eilanden Sicilië en Sardinië. “La vita e bella” is wat ze altijd zeggen. Terwijl jij geniet van een overheerlijk wijntje in de Italiaanse zon, weet je dat daar niks van gelogen is!