Met de trein naar Keulen

Met de trein naar Keulen

Keulen is de culturele hoofdstad aan de Rijn, ook bekend vanwege haar universiteit. Daarnaast zullen vele mensen de stad kennen vanwege de prachtige kerstmarkten. Het is zeker de moeite waard om deze stad zelf te gaan ontdekken, en hoe kan dat beter dan heerlijk achterover geleund in je trein stoel? Daarbij vermijd je ook nog eens alle files en het zoeken naar een parkeerplek.

Vanuit Nederland rijdt de snelle ICE-hogesnelheidslijn rechtstreeks en in minder dan 3 uur naar Keulen. Je bent dus zo in het hartje van de stad. Boek je tickets nu online en laat het plannen van je vakantie beginnen!

Treintickets naar Keulen

Je kunt tegenwoordig steeds goedkoper vanuit Amsterdam en 2 andere Nederlandse stations met de trein naar Keulen reizen. Aan te raden is om je ticket online te boeken via NS International zodat je op de dag van vertrek meteen in de trein kunt stappen en niets meer hoeft te regelen. Zo begin je nog meer ontspannen aan je vakantie en bespaar je op de prijs. Enkele tickets koop je al vanaf 20 euro, afhankelijk van hoe lang je van te voren boekt en welk tijdstip je kiest. Je koopt je ticket al vanaf 6 maanden voor vertrek. Houd er rekening meer dat het beter is om je tickets zo vroeg mogelijk te boeken, dat kan enorm in de prijzen schelen.

Het is ook mogelijk om vanuit Nederland met de bus naar Keulen te reizen, namelijk met de busmaatschappijen Eurolines of Flixbus. Mocht je na Keulen nog verder willen reizen kun je altijd nog in een trein stappen om bijvoorbeeld andere Duitse steden zoals Frankfurt of München te bezoeken. Zo bedraagt de reistijd naar Frankfurt, de stad aan de rivier de Main, maar 1 uur.

Ook kun je eenvoudig vanuit Keulen naar andere bekende Europese steden reizen. Er is bijvoorbeeld een directe verbinding met Parijs, waar je met de Thalys in 3 uur en 21 uur bent. Ticket prijzen zijn afhankelijk van de datum en het tijdstip en ook hier geldt, hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de tickets.

Boek je treintickets naar Keulen direct bij de onderstaande vertrouwde organisaties.

Verschillende treinroutes naar Keulen

Wil je graag een dagje naar de kerstmarkt in Keulen of wil je een weekendje op stedentrip naar deze prachtige stad, dan heb je vanuit Nederland 3 directe routes en de gemiddelde reistijd is 2 uur en 38 minuten.

Vanuit Nederland rijdt er een directe trein naar Keulen Hbf vanaf de volgende stations:

Amsterdam, Utrecht en Arnhem

De trein maakt vervolgens een korte stop op de volgende stations:

Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf

Het is helaas niet mogelijk om direct vanuit Rotterdam, Eindhoven, Venlo, Maastricht of Antwerpen naar Keulen te reizen. Je zult over moeten stappen in Utrecht, Arnhem of Brussel.

Vanuit Brussel Noord, Brussel Midi en Luik kun je wel direct met de ICE of Thalys naar Keulen reizen. Deze trein vertrekt zo’n 7 keer per dag en de reistijd is minder dan 2 uur.

Mocht je een vlucht hebben geboekt vanuit Keulen Airport, en je wilt hier met de trein naar toe, dan moet je overstappen in Keulen Hbf. Vanuit daar is het nog maar 13 minuten met de trein om op het vliegveld te komen. Er zijn verschillende treinen die deze route rijden en daardoor vertrekt er zo’n elk kwartier een trein.

Dienstregeling

Er gaat 7 keer per dag een directe trein van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Keulen. De reistijd bedraagt zo’n 2 uur en 38 minuten en de trein stopt op 1 station, namelijk Keulen Hbf.

De vertrektijden vanuit Amsterdam richting Keulen Hbf zijn:
06:38 – 08:08 – 10:38 – 12: 38 – 14: 38 – 16:38 – 18:38

Vervolgens gaat er 6 keer per dag een directe trein naar Amsterdam, en de 2 overige Nederlandse stations terug.

De vertrektijden vanuit Keulen richting Amsterdam zijn:
06:41 – 08:41 – 10:41 – 12:41 – 14:44 – 17:46 – 19:14 – 20:42

Het is niet meer mogelijk om vanuit Nederland met een autotrein naar Duitsland te gaan. Je zult dus eerst naar Duitsland moeten rijden om vervolgens vanuit daar op een trein te stappen naar je volgende bestemming.

>> Boek hier je treintickets naar Keulen via NS International

Met welke trein naar Keulen?

1. ICE International

Deze comfortabele trein reist dagelijks vanuit 3 locaties in Nederland en vanuit Brussel Noord naar Duitsland en Zwitserland. De trein heeft hoge snelheden en je zult dus snel je gewenste bestemming bereiken. De ICE rijdt ongeveer 6 tot 8 keer per dag.

2. Thalys vanuit België

De Thalys is een Frans-Belgische maatschappij en staat bekend om haar veilige, comfortabele en efficiënte reizen. Tickets zijn online te bestellen. De Thalys rijdt vanuit Brussel Midi en Luik rechtstreeks naar Keulen.

Keulen als bestemming

Er is genoeg historie en kunst in Keulen om je dagenlang bezig te houden. Terwijl je struint van de ene prachtige en gezellig plek naar de andere, is het ook niet verkeerd om te weten dat Keulen de meeste pubs per persoon in heel Duitsland heeft! Dus kies een terrasje of barretje uit en proef de heerlijk bieren en wijnen. Daarnaast kent Keulen naast de historische kerken en gebouwen ook talloze hippe buurten en een dynamische moderne wijk aan de rivier. Een dag in Keulen zou kunnen bestaan uit een bezoek aan de kathedraal, nu een UNESCO werelderfgoed en de meest bezochte bezienswaardigheid in heel Duitsland! Daarna kun je de middag verder invullen in het zuiden van de oude stad, waar een nieuw gebied voor digitale en creatieve industrieën is gevestigd. De vele kunstgalerijen en de vele nieuwe restaurants en barretjes zullen je niet snel vervelen.

Mocht je met kinderen naar Keulen gaan, kun je denken aan het Imhoff Chocolademuseum of de dierentuin van Keulen. Beide plekken geven jou en je kinderen urenlang plezier.

Ten slotte is het in de winter een aanrader om de kerstmarkten (6 in totaal!), met haar vele kraampjes en prachtige versieringen op te zoeken. Deze markt opent van eind november tot kerstavond.