Keulen

De meest bekende bezienswaardigheid van de Duitse stad Keulen is natuurlijk de 750 jaar oude Dom. Jaarlijks trekt deze imposante kathedraal meer dan 6 miljoen bezoekers. Maar Keulen heeft meer te bieden: Je kunt er een boottocht over de Rijn maken, diverse musea bezoeken, uitgebreid winkelen of genieten van een lokaal biertje zoals Kölsch op een van de vele terrassen of Biergarten.

De geschiedenis van Keulen gaat meer dan 2000 jaar terug en is daarmee de oudste stad van heel Duitsland. Nog steeds kun je er de oudheden zoals het beroemde Dionysos mozaïek en het Praetorium vinden, maar ook Middeleeuwse stadspoorten en een fraai stadhuis. In het Stedelijk Museum van Keulen krijg je een prima indruk van de rijke historie van deze Duitse stad. Met 36 musea en 120 galeries is Keulen een van de belangrijkste steden voor kunst en cultuur in Europa.

Keulen is een echte studentenstad; de 70.000 studenten zorgen ervoor dat de stad een druk en gezellig uitgaansleven heeft. Bovendien heeft Keulen de hoogste cafédichtheid van Duitsland met meer dan 3300 cafés en restaurants. In de winter is het goed toeven in de vele kroegen en hippe clubs. In de zomer in de Biergarten en op de terrasjes. De Bierliefhebber kan kiezen uit maar liefst 26 soorten van het Kölsch bier.

Hoe er te komen
Keulen is prima te bereiken per internationale trein. De ICE hogesnelheidstrein rijdt zeven keer per dag van Amsterdam Centraal via Utrecht CS en Arnhem naar Köln Hbf. De reistijd is ongeveer 2,5 uur vanaf Amsterdam en treintickets beginnen vanaf 19 euro voor de tweede klas en 39 euro voor de eerste klas (enkele reis). Het hoofdstation van Keulen ligt direct naast de Dom; het oude centrum op slechts enkele minuten lopen.

Hoe er te reizen
Je kunt Keulen prima te voet verkennen. De bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Ook is het mogelijk om vanuit de VVV stadswandelingen onder leiding van een gids te maken. Een kabelbaan over de Rijn, rondrijden op een Segway of een fiets huren behoren ook tot de mogelijkheden om je eenvoudig te verplaatsen in Keulen. Je kunt fietsesn huren in het centrum of bij het centraal station. Een aanrader is die Köln WelcomCand. Hiermee kun je onbeperkt reizen met het openbaar vervoer en krijg je diverse kortingen. Vanaf 9 euro per 24 uur.

» ICE International reserveren
» Keulen VVV

Keulen

Nieuwsbrief