Kopenhagen per City Night Line

De Deense hoofdstad Kopenhagen moet je minstens eenmaal in je leven bezocht hebben en dit kan nu eenvoudig per City Night Line. Middenin de stad met ruim een half miljoen inwoners woont het oudste koningshuis ter wereld in Paleis Amalienborg. Dagelijks vindt hier de wisseling van de wacht plaats. Kopenhagen kent een rijke historie wat goed te zien is aan de geplaveide pleinen en nauwe straatjes. Bij het grote Radhuspladsen ligt het wereldberoemde attractiepark Tivoli. Als je van achtbanen houdt is dit park zeker een bezoekje waard.

Radhuspladsen werd rond het jaar 1900 ontworpen in romantische stijl en kreeg in 1996 toen Kopenhagen de Culturele hoofdstad van Europa was een grote opknapbeurt. Op het plein komt ook de langste verkeersvrije winkelstraat van Europa uit: de Strøget. Als je deze winkelstraat afloopt passeer je de oude markt Gammeltorv met de uit 1608 stammende bronzen fontein. Hier vind je ook veel openluchtcafes. In Kopenhagen liggen ook een aantal fraaie parken.

Uiteraard bezoek je ook de Kleine Zeemeermin tijdens je verblijf in de Deense hoofdstad. Dit kleine bronzen beeldje van Edward Eriksen uit 1913 is te bewonderen in de haven. Jaarlijks komen een paar miljoen toeristen naar haar kijken. In de Nyhavn (nieuwe haven) welke gebouwd werd in de 17e eeuw staan nog prachtige gekleurde huizen, restaurants op het water en gezellige cafes. Hier woonde de bekende Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen nog enige tijd. Vanuit de haven vertrekken regelmatig stadsrondvaarten die je een prima indruk van deze bijzondere stad geven. Die krijg je overigens ook van een klim naar de top van de Vor Felders Kirke, met een wenteltrap aan de buitenkant van de toren. In het zomerkasteel Rosenborg kun je de kroonjuwelen en een uitgebreide kunstcollectie bewonderen.

» City Night Line reserveren

Kopenhagen

Nieuwsbrief