met de trein naar Kopenhagen

Met de trein naar Kopenhagen

Je kunt tegenwoordig goedkoop met de trein naar Kopenhagen reizen. Neem vanuit Nederland de ICE of de Intercity Berlijn en reis in slechts 11 uur via Hamburg naar hartje Kopenhagen. Reizen met de trein is ideaal voor iedereen die geen zin heeft in files of het zoeken van een parkeerplek in een drukke stad. Laat je lekker onderuitzakken in je stoel, zie de landschappen aan je voorbij gaan tijdens het genot van een drankje of hapje in een comfortabele stoel. Ga lekker stressloos op vakantie. Bekijk hieronder alle informatie om je zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden op je reis. Waar wacht je nog op? Ga met de trein naar Kopenhagen!

Treintickets naar Kopenhagen

Wil jij ook goedkoop met de trein vanuit bijvoorbeeld Amsterdam naar Kopenhagen? Check dan de vele goedkope treintickets die je al vanaf ongeveer 40 euro enkele rit online of op het station van vertrek kunt bestellen. De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van welke trein je kiest, van het tijdstip en de periode dat je wilt reizen. Wees er altijd vroeg bij om je van het goedkoopste tarief te verzekeren. Je kunt al vanaf 3 maanden van tevoren kaartjes te kopen, welke dan nog in het lagere tarief vallen. Zoals je ziet kun dus echt goedkoop naar Kopenhagen met de trein!

Eenmaal aangekomen in Kopenhagen wil je natuurlijk de stad zo voordelig mogelijk ontdekken, in zo weinig mogelijk tijd. Met de Kopenhagen CityCard zie de bezienswaardigheden van Kopenhagen in je eigen tempo en profiteer van gratis toegang of toegang met korting tot meer dan 80 musea en bezienswaardigheden. Kies de duur van de kaart (24 tot 120 uur) en bespaar tijd en geld in de Deense hoofdstad.

Buiten reizen met de trein kun je ook met de bus naar Kopenhagen. Hierbij maak je gebruik van de busmaatschappijen Eurolines  of Flixbus. Houd rekening met extra reistijd.

Boek je treintickets naar Kopenhagen direct bij de onderstaande vertrouwde organisaties.

Vakantie naar Kopenhagen per trein

Steeds meer reisorganisaties bieden bij complete vakanties de trein als vervoermogelijkheid aan. Boek direct je vakantie bij de onderstaande reisorganisaties waarbij je per trein naar Kopenhagen reist.

Treinroutes naar Kopenhagen

Helaas gaat er vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Kopenhagen. De makkelijkste optie vanuit Nederland is de trein van Amsterdam naar Kopenhagen via Duitsland met minstens 2 keer overstappen. Ook kun je uiteraard opstappen vanaf andere treinstations in Nederland zoals Rotterdam. Vanuit België zijn er ook mogelijkheden om naar Kopenhagen te reizen. De route loopt dan via Brussel. De reistijd vanaf België bedraagt echter wel 2 uur langer.
Dit zijn de beste routes vanaf Nederland, met de minste overstaptijd:

Amsterdam – Rheine – Hamburg – Kopenhagen

Amsterdam – Osnabrück – Frederica ST – Hamburg – Kopenhagen

Beide routes doen er ongeveer 11 uur over.

Er zijn meerdere routes tussen Nederland en Kopenhagen, de meeste hebben echter een langere reistijd en je moet hierbij meer dan 3 á 4 keer overstappen. De beste en snelste optie is dus de trein van Amsterdam naar Kopenhagen met minimaal 2 keer overstappen in Duitsland.

Eenmaal aangekomen in Kopenhagen heb je bovendien vele mogelijkheden verder te reizen per nationale of internationale trein. Neem bijvoorbeeld de trein vanuit Kopenhagen naar Malmo en bekijk ook deze dit prachtige Zweedse stadje tijdens je vakantie. Vanuit Kopenhagen naar Malmo met de trein bedraagt slechts 40 minuten. Of neem de trein vanuit Kopenhagen naar de Zweedse hoofdstad Stockholm, die er een dikke 5 uur over doet.

Dienstregeling treinen naar Kopenhagen

De vertrektijden in Amsterdam Centraal (voor maximaal 3 keer overstappen) zijn de volgende:

7:00 – 9:00 – 11:00

De vertrektijden van Kopenhagen terug naar Amsterdam zijn de volgende:

7:15 – 7:38 – 11:15 – 15:15

Met welke treinen naar Kopenhagen?

Om in Kopenhagen te komen vanuit Nederland zul je gebruik maken van de volgende treinen:

1. De InterCity Berlijn

Comfortabele, rechtstreekse trein vanuit Nederland naar Osnabrück, Hannover en Berlijn. Overstappen in Osnabrück voor treinreizen naar Bremen en Hamburg. Hier kun je een eenvoudige maaltijd,  sandwiches, salades, warme snacks en drankjes bestellen. De 2e klas in de Intercity Berlijn bestaat uit open rijtuigen en is voorzien van airconditioning. De 1e klas in de Intercity Berlijn is onderverdeeld in coupés die beschikken over airconditioning. De zitplaatsen zijn wat breder dan in 2e klas en bieden een leeslampje.

Boek direct je tickets.

2. ICE

De hogesnelheidstrein ICE International verbindt 7 x per dag (beide richtingen) de stations Amsterdam CS en Frankfurt Hauptbahnhof met elkaar. Tussen de Duitse steden Keulen en Frankfurt rijden de ICE International treinen met een snelheid van 300 kilometer per uur. De totale reisduur vanaf Amsterdam CS bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Onderweg is het ook mogelijk om in Oberhausen (1 uur en 50 minuten) en Keulen (2 uur en 40 minuten) uit te stappen.

Boek direct je tickets.

3. De EuroCity (EC)

De treinen van EuroCity zijn comfortabel en rijden met name in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook rijden deze treinen van Duitsland naar Polen of Italië. Met deze trein zal je het laatste gedeelte van je reis afleggen, je reist namelijk verder met de trein van Berlijn naar Praag. Het leuke aan de EuroCity treinen is dat de routes waarop ze rijden vaan erg mooi gelegen zijn en je dus alle tijd hebt om te genieten van de omgeving. Eenvoudige hapjes en drankjes zijn ook te bestellen in de treinen van EuroCity.

Wil je graag verder reizen vanuit Kopenhagen, bijvoorbeeld dus met de trein vanuit Kopenhagen naar Malmo? Dan kun je op een van de regionale treinen stappen vanaf het treinstation in de stad.

Kopenhagen als bestemming

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en wordt steeds populairder onder bezoekers. De stad is historisch, modern, hip en rauw tegelijk en heeft dan ook alles wat je zoekt in een perfecte citytrip. Ook op gastronomisch gebied blijft Kopenhagen niet achter, wat blijkt uit alle verfijnde sterrenrestaurants die de stad rijk is, maar ook uit de vele lokale tentjes die heerlijk eten serveren. Een van de oudste pretparken van de wereld ligt in hartje Kopenhagen, en wordt dan ook druk bezocht door jong en oud. Neem ook een kijkje bij het standbeeld van de kleine zeemeermin aan het water, slenter langs de nieuwe haven met zijn kleurrijke herenhuizen en ga shoppen in de wijk Stroget, waar je de nieuwste en hipste winkels tegenkomt. Ook mag je zeker de wijk Cristiana niet overslaan, de prachtige botanische tuinen en het oude Christiansborg paleis. Kortom: genoeg te beleven en te zien in deze geweldige stad!