Met de trein naar Londen

Met de trein naar Londen

Zin om er even tussenuit te gaan maar niet om veel tijd en geld kwijt te zijn? Overweeg dan eens om met de trein naar Londen te gaan. Lekker gemakkelijk en snel. Je kunt tegenwoordig al goedkoop naar Londen met de trein vanuit Nederland en België. Neem bijvoorbeeld de Eurostar naar Londen vanuit Amsterdam en sta in slechts 4 uur en 40 minuten in het hartje van de stad. De trein vanuit Rotterdam naar Londen bedraagd zelfs maar 3 uur en 59 minuten. Je maakt op de heenweg altijd een overstap in Brussel.

Treintickets naar Londen

Treintickets naar Londen hoeven helemaal niet duur te zijn, mits je zorgt dat je op tijd boekt zodat je gegarandeerd bent van de goedkoopste tarieven en de beste zitplaatsen. De laagste prijs vanaf elk station in Nederland is 59 euro per ticket (enkele reis). De Eurostar kun je 6 maanden voor vertrek al boeken en je kunt kiezen tussen een enkele reis of een retourticket. Check even goed de prijzen op verschillende dagen van de week en op welk tijdstip je het beste kunt reizen. Zo betaal je voor een retour naar Londen met de trein in het gunstigste geval slechts 118 euro per ticket! Boek je treinticket gemakkelijk online en print deze, of scan de barcode bij de incheckpoortjes op het station met de mobiele telefoon.

Wil je jouw reis wat vergemakkelijken en nóg flexibeler zijn? Met de Londen Pass bezoek je ruim 60 attracties met 1 pas en krijg je korting op losse toegangsprijzen. Verder is het handig om gebruik te maken van een Oyster Card. Dit is een speciale OV-chipkaart waarmee je gemakkelijk gebruik maakt van het openbaar vervoer in Londen.

Verschillende routes naar Londen

Zie je het wel zitten en wil je graag een weekendje of zelfs een dagje naar Londen met de trein? Bekijk dan op voorhand even welke mogelijkheden er allemaal zijn, bijvoorbeeld de volgende trajecten:

Met de trein van Amsterdam naar Londen

Neem de Thalys of Intercity vanuit Amsterdam CS richting Brussel Midi en stap over op de Eurostar van Brussel naar Londen.

Met de trein van Rotterdam naar Londen

Neem de Thalys of Intercity vanuit Rotterdam CS richting Brussel Midi en stap over op de Eurostar van Brussel naar Londen.

Met de trein van Brussel naar Londen

Neem de Eurostar vanuit Brussel Midi en sta in maar liefst 2 uur in het prachtige station van Londen St. Pancras.

Verder kun je vanaf Utrecht, Den Haag, Nijmegen, Eindhoven naar Londen reizen, evenals via de Belgische steden Brugge, Luik, Antwerpen en Gent. Vanaf ieder vertrekstation zul je een overstap moeten maken in Brussel Midi.

Helaas rijd er nog geen Eurostar vanuit Amsterdam naar Londen rechtstreeks, wél kun je tegenwoordig op de terugreis gebruik maken van de rechtstreekse Eurostar van Londen naar Nederland of België. Bovendien zijn er vanaf Juni 2019 twee extra rechtstreekse treinen bijgekomen waardoor je supersnel vanuit Londen St. Paracas terug naar je bestemming in  Nederland of België reist.

Dienstregeling

De snelste manier om vanuit Nederland met de trein naar Londen te reizen is via België, station Brussel Midi/Zuid. Vanuit daar rijdt de Eurostar 3 keer per dag in zo’n 2 uur via de tunnel naar Londen.

De vertrektijden in Brussel Midi zijn de volgende:
07:56 – 08:56 – 10:56

Vervolgens is het nog eenvoudiger om weer terug naar Nederland te reizen. Namelijk met een directe trein vanuit Londen St Pancras Intl die rechtstreeks naar Amsterdam en Rotterdam rijdt op de volgende tijden:
07:16 – 11:04 – 17:16

Met welke trein naar Londen?

1. Eurostar (EST)

Deze ondergrondse hogesnelheidstrein verbindt Londen met Parijs en Brussel. Het is de meest voordehand liggende optie om snel en voordelig naar Engeland te reizen via de Kanaaltunnel. Wil je met de Eurostar naar Engeland dan kun je reizen met 1e en 2e klas, waarbij je met de 1e klas weer verschillende mogelijkheden hebt om je reis nóg comfortabeler te maken zoals extra beenruimte, snacks, dekentje etcetera.

2. Thalys

Om in Engeland te komen, zul je eerst moeten reizen via Brussel om vanuit daar je trein te nemen naar Londen. De supersnelle Thalys rijdt maar liefst 14 keer per dag naar de Belgische hoofdstad vanuit Amsterdam, Rotterdam en Schiphol en heeft comfortabele, ruime zitplaatsen.

Londen als bestemming

De Engelse hoofdstad staat vooral bekend vanwege al haar bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace, de Tower Bridge, The London Eye en de Big Ben. Maar Londen biedt zoveel meer dan dit. Slenter door de hippe wijken zoals Soho en Notting Hill met al haar gekleurde huisjes en leuke markt of ga shoppen in Bond Street of Oxford Street. Ga vervolgens naar Camden Town waar je de vele markten, gezellige barretjes en restaurants kunt ontdekken of maak een wandeling naar Primrose Hill waar je de gelijknamige heuvel kunt beklimmen en een prachtig uitzicht over de stad hebt. In Londen hoef je je geen moment te vervelen!