Londen per Eurostar

Londen is de ideale bestemming voor een stedentrip. Er zijn maar weinig Nederlanders die nog nooit in de Engelse hoofdstad zijn geweest. Maar Londen is ook leuk om een tweede, derde of vierde keer naar toe te gaan. In deze bruisende wereldstad is altijd wel wat te doen en te beleven. Voor Londen breekt een drukke periode aan met de Olympische Zomerspelen van 2012.

De Olympische Spelen van 2012, als ook Koningin Elizabeth haar 60-jarig jubileum viert, het grootste evenement sinds jaren worden. Londen is al druk bezig met de nodige voorbereidingen en het opknappen van metrostations en straten. Ook bij hotels komen al de eerste reserveringen voor deze periode binnen.

Ook al ligt de Engelse hoofdstad dichtbij, je hebt toch het gevoel dat je er even lekker tussenuit bent geweest, ook al was het maar voor een weekendje. Op je lijstje mogen bezienswaardigheden zoals Buckingham Palaee, Convent Garden, PiccadiIly Circus, Trafalgar Square en de Tower natuurlijk niet ontbreken. Ook als je de stad al prima kent, is er nog voldoende te zien en te doen.

Ligging
Londen legt in het zuidoosten van Engeland en de rivier de Theems deelt de stad op in ene noordelijk en een zuidelijk deel. Het centrum van Londen is het gebied dat binnen de Circe Line van de metro ligt, ten noorden van de Theems.

Hoe er te komen
Het is mogelijk om per internationale trein naar de Engelse hoofdstad te reizen. Vanaf station Brussel zuid reis je per Eurostar via de Kanaaltunnel in minder dan twee uur naar het station Kings Cross St. Pancras, middenin de stad. Vanaf daar reis je eenvoudig verder per metro.

Hoe er te reizen
Om je snel te verplaatsen door de Engelse hoofdstad gebruik je de metro. Met het uitgebreide netwerk kun je in elke hoek van de stad komen. Wil je wat meer van de stad zien, maak dan gebruik van de typische rode stadsbussen of de traditionele zwarte taxi. Met een Oyster Card reis je voordeliger met het openbaar vervoer. Met de London Travelcard kun je zelfs onbeperkt reizen voor een x aantal dagen.

» Eurostar reserveren

Londen

Nieuwsbrief