met de trein naar munchen

Met de trein naar München

Zin in een leuk weekendje weg of een vakantie niet te ver van huis? Overweeg eens om met de trein naar München te gaan. Deze stad ligt in het Zuiden van ons buurland Duitsland en vanuit Nederland is het super gemakkelijk om hier te komen met onder andere de snelle ICE-hogesnelheidslijn. Je bent in nog geen 8 uur tijd in het hartje van deze mooie, bruisende stad terwijl je lekker achterover kunt leunen in je stoel, genietend van het uitzicht. Je stapt hierbij slechts 1 keer over in een andere stad in Duitsland. Reizen met de trein biedt je optimale ontspanning zodat je volledig uitgerust aan je trip kunt beginnen!

Treintickets naar München

Vanuit vele steden in Nederland kun je goedkoop met de trein naar München. Boek je via de website van de NS, is het start tarief van de treintickets vanaf ieder station in Nederland hetzelfde, namelijk 40 euro enkele reis. Deze prijs geldt mits je op tijd boekt en je vertrekt op gunstige tijden. Check dus altijd even goed het schema zodat je zeker weet dat je de voordeligste tickets scoort. Je koopt je ticket al vanaf 6 maanden voor vertrek.

Treintickets naar München kun je het beste bij NS Internationaal kopen. Je vindt hier namelijk de meeste tickets en ook de goedkoopste treintickets. NS Internationaal heeft regelmatig treintickets naar München in de aanbieding, dus houd de website goed in de gaten.

Boek je treintickets naar München direct bij de onderstaande vertrouwde organisaties.

Goed om te weten is dat je vanuit Nederland ook een bus kan nemen naar München, namelijk met de busmaatschappijen Eurolines of Flixbus. Eenmaal in München aangekomen kun je dan weer gebruik maken van het uitgebreide treinnetwerk om ook plaatsen buiten deze stad te verkennen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de dichtbij gelegen Oostenrijkse stad Inssbrück.

Een leuke tip voor je verblijf in München is de München City Tour Card, waarmee je niet eens kaartjes hoeft te kopen voor het openbaar vervoer en korting krijgt op vele attracties. Of denk eens aan een Welcome Card, waarmee je 3 dagen lang kunt reizen in München en zo genoeg tijd hebt om alle highlights van de stad te ontdekken.

Verschillende routes naar München

Zie je het wel zitten om een weekendje of wat langer door te brengen in München? Dan zijn er tal van mogelijkheden om naar deze veelzijdige stad te reizen. Vanuit Amsterdam en Rotterdam rijdt de ICE via Utrecht en Arnhem met een overstap in Düsseldorf of Duisburg richting München. Wil je vanuit bijvoorbeeld Eindhoven vertrekken zul je moeten reizen via Venlo en overstappen in Düsseldorf.

Amsterdam – München
Via Arnhem met overstap in Düsseldorf

Schiphol – München
Via Utrecht en Arnhem met overstap in Düsseldorf

Rotterdam – München
Via Utrecht en Arnhem met overstap in Düsseldorf

Utrecht – München
Via Arnhem met overstap in Düsseldorf

Eindhoven – München
Via Venlo met overstap in Düsseldorf

Groningen – München

Tilburg – München

Het is dus ook een optie om de auto de pakken en eerst naar Düsseldorf te rijden om vanuit daar de trein te pakken naar München. De afstand van Nederland naar Düsseldorf is niet lang en je zult nóg meer geld besparen op je uiteindelijke ticket. Tot een aantal jaar geleden reed er ook een autotrein vanuit Nederland naar München, die is nu afgeschaft helaas.  Tegenwoordig kun je deze autotrein nog wél nemen vanaf Düsseldorf, deze rijdt ‘s nachts.

>> Reserveer hier je treintickets naar München

Dienstregeling

De beste en snelste manier om vanuit Nederland met de trein naar München te reizen is via de ICE-hogesnelheidslijn vanuit Amsterdam, met een tussenstop in Düsseldorf. Vanuit andere steden in Nederland doe je er gemiddeld namelijk langer over.

De vertrektijden in Nederland zijn de volgende:

Amsterdam CS naar München Hauptbahnhof
06:38, 07:38, 10:38, 12:38, 14:38, 16:38
Reistijd: 7.5 uur

Vanuit München kun je op de volgende tijden de ICE weer terug nemen naar Nederland:

München Hauptbahnhof naar Amsterdam CS
05:22, 07:52, 09:51, 12:50, 14:28, 15:51
Reistijd: 7.5 tot 8 uur

Met welke trein naar München?

1. ICE International

Deze hogesnelheidstrein reist dagelijks vanuit 3 locaties in Nederland naar Duitsland en Zwitserland. De trein heeft hoge snelheden en je zult dus snel je gewenste bestemming bereiken. De ICE rijdt ongeveer 6 tot 8 keer per dag.

2. Night Jet

Deze nachttrein kun je nemen vanaf Düsseldorf en zal je naar München brengen evenals verschillende andere plekken in Europa. Het is zelfs mogelijk om je auto mee te nemen op deze trein, wat je de mogelijkheid geeft om met eigen vervoer de omgeving bij aankomst te gaan verkennen.

München als bestemming

München, stad van het Oktoberfest, is een levendige en bruisende metropool in het Zuiden van Duitsland. In München hoeft je je geen moment te vervelen, aangezien er tal van bezienswaardigheden zijn. Een bezoek aan één van de vele biergartens waar München om bekend staat is een must, maar natuurlijk is er nog veel meer te beleven dan dat!

Struin door de mooie statige straten om ondertussen het unieke stadspaleis, de prachtige frauenkirche of de oudste parochie kerk van München, de Peterskirche te aanschouwen. Verken daarna het Marienplatz, het indrukwekkende plein en hart van München en plof neer op een gezellig terrasje.

Heb je genoeg cultuur gesnoven? Wandel dan door de prachtige Englische Garten, het grootste stadpark van de wereld en ontsnap even aan alle drukte.

Ook in de avond hoeft je je in München geen seconde te vervelen. Bars, restaurants en clubs te over. Twijfel dus niet en boek nu je treinticket naar München!