München per City Night Line

München ligt in de Duitse deelstaat Beieren en is met ruim 1,3 miljoen inwoners de op twee na grootste stad van Duitsland. Rond de 12e eeuw begon de geschiedenis van München als klooster bij een door waadbare plaats van de rivier de Isar. Vanaf dat moment regeerden de hertogen van Beieren onafgebroken. In de jaren 30 van de twintigste eeuw brak er een roerige periode aan voor de stad met een communistische opstand en een overwinning van Hitler’s partij. Op de Koningsplatz werden grote bijeenkomsten gehouden. Dichtbij München ligt het voormalige concentratiekamp Dachau.

Tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog kreeg de stad weer het vroegere uiterlijk terug en werd de kleine maar fraaie binnenstad opgeknapt. Op de grote Marienplatz staat het oude en het nieuwe stadhuid. Ook heeft München nog drie Middeleeuwse poorten. De Romaanse St. Peter kerk is de oudste in de Beierse hoofdstad, maar ook de 15e eeuwse Frauenkirche is zeer de moeite waard. München heeft ook vier prachtige 19e eeuwse lanen: de Brennerstrasse welke uitkomt op de Koningsplatz met diverse musea, de in Italiaanse stijl gebouwde Ludwigstrasse, de dure winkelstraat Maximilaanstrasse en de Prinz Regentstrasse aan de overzijde van de rivier.

Buiten het stadscentrum vind je verschillende paleizen zoals Nymphenburg uit de 17e eeuw. München is natuurlijk ook bekend om het jaarlijkse Oktoberfest; een van de drukst bezochte festivals ter wereld.

» City Night Line reserveren

München

Nieuwsbrief