Met de trein naar Oostenrijk

Met de trein naar Oostenrijk

Je kunt tegenwoordig erg snel en goedkoop met de trein naar Oostenrijk reizen. Een heerlijk land om even helemaal tot rust te komen. Of je nu kiest voor een van de prachtige steden, of juist de natuur in wilt gaan, met de trein ga je ontspannen op vakantie. In de winter kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een ski trein naar Oostenrijk. Je kunt op verschillende tijdstippen met de trein van Oostenrijk naar Nederland. Eenmaal aangekomen is het ook ontzettend eenvoudig om het land verder per trein te ontdekken. Oostenrijk heeft heel veel te bieden voor een heerlijke vakantie. En wat is comfortabeler dan achterover te leunen in je stoel en de landschappen aan je voorbij te zien trekken onder het genot van een hapje en drankje? Bekijk hieronder alle informatie en plan je treinreis zo goed mogelijk.

Treintickets naar Oostenrijk

Zie jij een citytrip naar een van de gezellige steden in dit mooie land wel zitten? Ontdek dan de vele goedkope treintickets naar Oostenrijk die je al vanaf 39 euro online kunt bestellen. De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van welke bestemming je kiest en welke trein. Het is aan te raden om van te voren (minstens 1 week) kaartjes te kopen zodat deze in het lagere tarief vallen.

Uiteraard is het ook mogelijk om met de auto en de bus, bijvoorbeeld met Eurolines, naar Oostenrijk te reizen. Het voordeel van reizen per trein is echter dat je sneller op je bestemming bent en niet meer op zoek hoeft te gaan naar een parkeerplaats.

Boek hier direct je treintickets naar Oostenrijk.

Treinroutes naar Oostenrijk

Er zijn vele opties om vanuit Nederland naar Oostenrijk te reizen. Hieronder staat een overzicht van alle mogelijke routes. De hoofdstad Wenen is vanuit Amsterdam en een aantal andere steden met maar 1 keer overstappen te bereiken. Er is ook 1 nachtverbinding met zit-, lig- en bedplaatsen.

Bekijk hier de verschillende routes (met tussenstop) in Duitsland naar Oostenrijk:

 • Amsterdam – Wenen
 • Utrecht – Wenen
 • Arnhem – Wenen
 • Amsterdam – Salzburg
 • Utrecht – Salzburg
 • Arnhem – Salzburg
 • Amsterdam – Innsbruck
 • Utrecht – Innsbruck
 • Arnhem – Innsbruck
 • Amsterdam – Tirol
 • Utrecht – Tirol
 • Arnhem – Tirol
 • Amsterdam – Linz
 • Utrecht – Linz
 • Arnhem – Linz
 • Amsterdam – Kufstein
 • Utrecht – Kufstein
 • Arnhem – Kufstein

Je stap op deze routes over in Keulen of Frankfurt. Daarnaast zijn ook andere verbindingen mogelijk of stap je, eenmaal in aangekomen in Duitsland, op een nachttrein over waardoor je heerlijk kunt slapen en je wanneer je wakker bent in Oostenrijk bent.

Dienstregeling treinen naar Oostenrijk

De snelste manier om vanuit Nederland met de trein naar Oostenrijk te reizen is vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Vanuit hier vertrekt er de hele dag door wel een trein naar Oostenrijk. De meeste routes starten met de ICE, maar je kunt daarna op vele Duitse of Oostenrijkse treinen overstappen.

De vertrektijden in Amsterdam voor de ICE en waarbij je maximaal 2 keer hoeft over te stappen zijn de volgende:

06:38 – 07:00 – 08:08 – 10:38 – 14:38 – 18:38 – 21:24
Vervolgens gaan er net iets minder treinen terug naar Amsterdam en bovengenoemde stations.

De vertrektijden in Wenen voor de ICE zijn:

06:50 – 10:15 – 11:15 – 15:15 – 17:15
Dit zijn uiteraard niet de enige opties. Als je van plan bent om andere steden aan te doen of het leuk vindt om tussenstops te maken in bijvoorbeeld Duitsland, dan kun je ook andere verbindingen kiezen. Het beste is om de Oostenrijk treinplanner te bekijken. Zoek op je bestemming en ontdek wat de opties zijn.

Het is niet meer mogelijk om vanuit Nederland met een autotrein of autoslaaptrein naar Oostenrijk te gaan. Je zult daarvoor eerst naar Duitsland moeten rijden om vervolgens vanuit daar op een autotrein te stappen naar je gewenste bestemming.

In Oostenrijk reizen

Verder reizen in Oostenrijk kan vervolgens met een van de lokale treinen. Neem bijvoorbeeld een trein naar Innsbruck, Salzburg of Graz en ontdek de rest van dit mooie land. De treinen kunnen geboekt worden via https://www.oebb.at/en/. De meeste treinen hier vertrekken om het kwartier of half uur waardoor je nooit lang hoeft te wachten. Hierdoor gaat het reizen binnen Oostenrijk lekker vlot en heb je meer tijd om te genieten op de plaats van bestemming.

Met welke trein naar Oostenrijk?

ICE

De enige trein die vanuit Nederland naar Oostenrijk rijdt is de ICE. Er is eventueel een optie om vanuit Venlo op de DPN trein te stappen, maar daarna moet je nog zo’n 3 keer overstappen dus de ICE is de beste optie. De voordelen van de ICE trein zijn de comfortabele zitplaatsen met meer beenruimte dan in vliegtuigen, gratis wifi, speciale zones voor het gebruik van mobiele telefoons of rustig reizen en catering aan boord met maaltijden, drankjes en snacks.

Oostenrijk als bestemming

Reizen door Oostenrijk geeft je een geweldige ervaring vol oude glorie, wijngaarden, de prachtige Alpen, klassieke muziek, heerlijk eten en kunst en cultuur van wereldklasse. Of je nu voor een langere tijd door het land wilt reizen of voor een kort weekend op bijvoorbeeld een stedentrip in Wenen gaat, Oostenrijk heeft voor iedereen wat te bieden.

Wenen is een ontzettend mooie en grote stad waar je de hele dag kunt struinen door alle leuke straten, Graz en Linz zijn historische oude steden met een hip uitgaansleven en Salzburg is een schilderachtige barokke stad in de buurt van bergen en meren. En dan heb je ook nog het prachtige Alpenlandschap waar je in de zomer kunt wandelen en in de winter kunt skiën. Je kunt dus met de trein naar Oostenrijk in de zomer en de winter voor een totaal andere beleving.

Plan dus nu je treinreis naar Oostenrijk nu en ontdek dit geweldige land zelf.