Met de trein naar Parijs

Met de trein naar Parijs

Je kunt tegenwoordig erg snel en goedkoop een weekend of een dagje naar Parijs met de de trein reizen. Neem een dagkaartje om de hoofdstad van Frankrijk te ontdekken of kies voor een weekend weg om zo nog meer van deze mooie stad te kunnen zien. Vanuit Nederland kun je met de Thalys meer dan 10 keer per dag direct vanaf Amsterdam met de trein naar Parijs reizen in amper 3.5 uur tijd. Parijs is de ideale bestemming voor iedereen die er een paar dagen helemaal tussenuit wil, maar niet te lang wil reizen. Laat je lekker onderuitzakken in je stoel, zie de landschappen aan je voorbij gaan tijdens het genot van een drankje, en ga lekker stressloos op vakantie! Bekijk hieronder alle informatie om je treinreis zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden.

Treintickets naar Parijs

Zie jij een citytrip naar deze bruisende wereldstad wel zitten? Check dan de vele goedkope treintickets die je al vanaf 35 euro enkele rit online op de website van NS International kunt bestellen. De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van welke trein je kiest, van het tijdstip en de periode dat je wilt reizen. Wees er altijd vroeg bij om je van het goedkoopste tarief te verzekeren! Je kunt al vanaf 6 maanden van tevoren kaartjes te kopen, welke dan ook nog in het lager tarief vallen. In het gunstigste geval betaal je dan slechts 70 euro voor de trein naar Parijs retour. Boek nu dus alvast je treinticket naar Parijs!

Uiteraard is het ook mogelijk om met de auto en de bus, bijvoorbeeld met Flixbus of Eurolines, naar Parijs te reizen. Het voordeel van reizen per trein is echter dat je sneller op je bestemming bent, niet op zoek hoeft te gaan naar een parkeerplaats en lekker ontspannen de reis aan je voorbij kunt laten gaan.

Ben je in Parijs en wil je graag efficiënt de stad bezoeken zonder teveel te hoeven te regelen? Met de Passlib kun je 2-5 dagen profiteren van gratis openbaar vervoer en gebruik maken van gratis toegang tot wel 60 musea’s.

>> Reserveer hier je treintickets naar Parijs

Routes naar Parijs

Er zijn meerdere opties om vanuit Nederland naar Parijs Nord te reizen. Hieronder staat een overzicht van alle mogelijke routes. Parijs is vanuit Amsterdam en een aantal andere steden in Nederland direct te bereiken. Geen overstap dus! De trein van Rotterdamaar Parijs is hierbij het snelst en doet er slechts 2 uur en 37 minuten over. Ook kun je 2 keer per dag met de trein vanuit Amsterdam naar Disneyland Parijs en naar het vliegveld Charles de Gaulle.

Bekijk hier alle directe routes naar Parijs.

Met de Thalys:

Amsterdam – Parijs
Schiphol – Parijs
Rotterdam – Parijs

Wil je vanuit andere steden reizen in Nederland? Dat is ook gemakkelijk. Je zult alleen eerst de Intercity (direct) moeten nemen en overstappen op één van de bovenstaande stations op de Thalys. Zo kun je bijvoorbeeld ook vanuit Breda naar Parijs met de trein, of met de trein vanuit Utrecht naar Parijs. Verder is er nog de mogelijkheid om via Brussel Midi met de Eurostar naar Parijs te reizen vanaf Nederland.

Met de Eurostar en de Thalys:

Amsterdam – Brussel – Parijs
Schiphol – Brussel – Parijs
Rotterdam – Brussel – Parijs

Zoals je ziet zijn er dus genoeg opties om vanuit Nederland naar Parijs te reizen. Eenmaal aangekomen heb je bovendien vele mogelijkheden om het land verder per trein te ontdekken.

Dienstregeling

De snelste manier om vanuit Nederland met de trein naar Parijs Nord te reizen is dus via Amsterdam, Rotterdam en Schiphol. Meer dan 10 keer per dag rijd de Thalys vanuit deze plaatsen in topsnelheid naar je bestemming, comfort gegarandeerd!

De vertrektijden in Amsterdam zijn de volgende:

06:15 – 07:15 – 08:15 – 09:15 – 11:15 – 13:15 – 14:15 – 15:15 – 16:15 – 17:15 – 18:15 – 19:15

De vertrektijden in Schiphol zijn de volgende:

06:34 – 07:34 – 08:34 – 09:34 – 11:34 – 13:34 – 14:34 – 16:34 – 17:34 – 18:34 – 19:34

De vertrektijden in Rotterdam zijn de volgende:

06:58 – 07:58 – 08:58 – 09:58 – 11:58 – 13:58 – 14:58 – 16:58 – 17:58 – 18:58 – 19:58

Vervolgens gaan er even zoveel treinen terug naar Amsterdam en bovengenoemde stations.

De vertrektijden in Parijs Nord voor de directe Thalys naar Amsterdam zijn:

06:13 – 07:25 – 08:25 – 10:25 – 11:25 – 14:25 – 15:25 – 17:25 – 19:25 

>> Reserveer hier je treintickets naar Parijs

Met welke trein naar Parijs?

1. Thalys

Deze luxe, comfortabele hogesnelheidstrein reist dagelijks meer dan 10 keer vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam met 300 km/uur naar Parijs Nord. Overal in de trein is gratis Wifi beschikbaar, zijn er stopcontacten en toiletten en is er de mogelijkheid om eten en drinken te kopen. Dankzij de hoge snelheden van de Thalys zul je de gewenste bestemming binnen de kortste keren bereiken, achterover leunend in één van de ruime stoelen. Geniet van de rit in deze snelle trein naar Parijs!

2. TGV

De TGV hogesnelheidstreinen verbinden dagelijks Frankrijk, België, Zwitserland, Spanje, Italië en Duitsland. Met deze super snelle trein rijdt je met 320 km/uur naar je favoriete bestemming in Frankrijk.

Parijs als bestemming

De romantische hoofdstad van Frankrijk is voor velen de perfecte stad om met een geliefde door te brengen. Samen wandelen langs de Seine, elkaar kussen op de eifeltoren of hand in hand de wijk Monmartre ontdekken. Maar ook met vrienden, familie óf alleen zul je je geen seconde vervelen in deze prachtige levendige stad. Bezoek boulevards met monumentale gebouwen, snuif cultuur op in de vele musea, ga lunchen in een klassieke bistro of relaxen in een park. Ook is het moderne Parijs steeds meer in opkomst. Creatievelingen kunnen hun hart ophalen in één van de vele multimediagalerijen, designwinkels en technische startups. Zo zie je maar; Parijs heeft voor jong en oud van alles te bieden. Wacht dus niet langer, neem de trein naar Parijs en ga zelf op ontdekkingstocht!