Praag per City Night Line

Praag (Praha) is de hoofdstad van Tsjechië en al meer dan 1000 jaar het culturele, economische en politieke centrum van deze staat. De stad met bijna 1,2 miljoen inwoners ligt in een bocht van de rivier de Moldau (Vltava) tussen Berlijn en Wenen in en is volgens velen een van de fraaiste steden van Europa. Na de opsplitsing van Tsjecho-Slowakije in 1993 werd Praag de hoofdstad van de Tsjechische republiek. Na het uiteenvallen van de voormalige Sovjet-Unie groeide Praag uit tot een van de drukst bezochte steden van Europa met een uitgebreide cafécultuur en een gevarieerd nachtleven.

Onder leiding van Koning Karel de vierde bloeide Praag in de 14e eeuw op. Zo stichtte hij in 1348 de eerste universiteit van Noord, Midden en Oost Europa, de hedendaagse Karels universiteit en liet hij de door brand verwoeste Praagse burcht herbouwen. Andere gebouwen uit deze tijd zijn de burcht Vysetrad en de stenen Karelsbrug uit 1357. Tijdens het bewind van Karel de vierde werden er ook veel kerken gebouwd zoals de St. Vitus Kathedraal uit 1344. Na de kroning als keizer van het Heilige Roomse Rijk wilde Karel Praag tot een van de mooiste steden ter wereld maken. Veel gebouwen zoals de Kathedraal en de burcht kunnen nog steeds bezocht worden.

De burcht van Praag werd al in de 9e eeuw gebouwd op de heuvel Hradcany. Hier bevinden zich nog steeds de kroonjuwelen van het vroegere koninkrijk Bohemen. In dit vestingcomplex dat tot de grootse ter wereld behoort is de onder andere het historische deel van het Nationaal museum gevestigd. Tot het complex behoorden ook de St. Vitus kathedraal en de koninklijke tuinen. Even buiten het complex staat nog het Steinbergpaleis (Steinbersky Palac) uit de 18e eeuw met een fraaie collectie oude meesters in de Nationale kunstgalerie.

In de oude stad (Stare Mesto) van de Tsjechische hoofdstad vind je nog prachtige kerken, smalle steegjes, paleizen en straten met kasseien. Aan de voet van de muren van de burcht ligt de wijk Mala Strana met veel oude gebouwen zoals de Karelsburg met 2 torens en de St. Nicolaas kathedraal.

» City Night Line reserveren

Praag

Nieuwsbrief