met de trein naar Praag

Met de trein naar Praag

Je kunt tegenwoordig goedkoop met de trein naar Praag reizen. Neem vanuit Nederland de IC die je eerst naar Berlijn brengt en stap over op de Eurocity-trein naar Praag. In minder dan 11 uur naar sta je al in het hart van de stad! Reizen met de trein is ideaal voor iedereen die geen zin heeft in files of het zoeken van een parkeerplek in een drukke stad. Laat je lekker onderuitzakken in je stoel, zie de landschappen aan je voorbij gaan tijdens het genot van een drankje, en ga lekker stressloos op vakantie. Bekijk hieronder alle informatie om je zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden op je reis. Waar wacht je nog op? Ga met de trein naar Praag vanuit Nederland!

Treintickets naar Praag

Wil jij ook goedkoop met de trein naar Praag? Check dan de vele goedkope treintickets die je al vanaf ongeveer 50 euro enkele rit online of op het station van vertrek kunt bestellen. De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van welke trein je kiest, van het tijdstip en de periode dat je wilt reizen. Wees er altijd vroeg bij om je van het goedkoopste tarief te verzekeren. Je kunt al vanaf 3 maanden van tevoren kaartjes te kopen, welke dan nog in het lagere tarief vallen. Reizen met de trein naar Praag hoeft dus helemaal niet duur te zijn!

Boek hier direct je treintickets naar Praag.

Ben je in Praag en wil je de stad kunnen ervaren zonder telkens op alle prijzen te hoeven letten? Met de Prague City Card voor 1, 2 of 3 dagen kun je tijd besparen door voorrang te krijgen in de rij, alle hoogtepunten van de stad op een relaxed tempo bekijken en krijg je kortingen op vele shows, rondleidingen etc.

Routes naar Praag

Helaas gaat er vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Praag. De makkelijkste optie vanuit Nederland is de trein van Amsterdam naar Praag via Duitsland met 1 á 2 keer overstappen. Ook kun je uiteraard opstappen vanaf andere treinstations in Nederland zoals Amersfoort, Deventer, Arnhem en Hilversum. Vanuit België zijn er ook mogelijkheden om naar Praag te reizen. De route loopt dan via Brussel. Dit zijn de beste routes met de minste overstaptijd:

Amsterdam – Oberhausen HBF – Berlijn Hbf – Praag Centraal
Amsterdam – Berlijn Spandau – Praag Centraal

Er zijn meerdere routes tussen Nederland en Praag, de meeste hebben echter een langere reistijd en je moet hierbij meer dan 3 á 4 keer overstappen. De beste en snelste optie is dus de IC trein van Amsterdam naar Praag met een overstap in Berlijn.

Eenmaal aangekomen in Praag heb je bovendien vele mogelijkheden verder te reizen per nationale of internationale trein. Neem bijvoorbeeld de trein vanuit Praag naar Boedapest en bekijk ook deze prachtige stad tijdens je vakantie. Vanuit Praag naar Boedapest met de trein bedraagt ongeveer 6.5 uur. Of neem de trein vanuit Praag naar Wenen, die je zelfs in minder dan 4.5 uur naar deze bruisende hoofdstad van Oostenrijk brengt.

Dienstregeling


De vertrektijden in Amsterdam Centraal zijn de volgende:

6:38 – 7:00 – 8:08- 9:00 – 18:38

Met welke treinen naar Praag?


Om in Praag te komen vanuit Nederland zul je gebruik maken van de volgende treinen:

De InterCity

Tussen de stations van Amsterdam CS en Berlijn Haubtbahnhof rijdt 6 x per dag de InterCity Berlijn. Onderweg wordt ook gestopt in o.a. Schiphol, Hilversum, Amersfoort en Hengelo. De reistijd van Amsterdam CS naar de Duitse hoofdstad bedraagt ruim 6 uur. De InterCity treinen hebben twee verschillende serviceniveaus: 2e en 1e klas. Aan boord van de InterCity treinen kunnen drankjes en snacks worden gekocht bij de mobiele bar of in het Bistro Café (Berlijn). Reizigers in de 1e klas hebben extra beenruimte en ruimere stoelen.

ICE

De hogesnelheidstrein ICE International verbindt 7 x per dag (beide richtingen) de stations Amsterdam CS en Frankfurt Hauptbahnhof met elkaar. Tussen de Duitse steden Keulen en Frankfurt rijden de ICE International treinen met een snelheid van 300 kilometer per uur. De totale reisduur vanaf Amsterdam CS bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Onderweg is het ook mogelijk om in Oberhausen (1 uur en 50 minuten) en Keulen (2 uur en 40 minuten) uit te stappen.

De EuroCity (EC)

De treinen van EuroCity zijn comfortabel en rijden met name in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook rijden deze treinen van Duitsland naar Polen of Italië. Met deze trein zul je het laatste gedeelte van je reis afleggen, je reist namelijk verder met de trein van Berlijn naar Praag. Het leuke aan de EuroCity treinen is dat de routes waarop ze rijden vaan erg mooi gelegen zijn en je dus alle tijd hebt om te genieten van de omgeving. Eenvoudige hapjes en drankjes zijn ook te bestellen in de treinen van EuroCity.

Wil je graag verder reizen vanuit Praag, bijvoorbeeld dus met de trein vanuit Praag naar Boedapest? Dan zul je ook gebruik maken van de bovengenoemde EC, óf is er de mogelijkheid om de nachttrein te nemen.

Praag als bestemming

Praag is de hoofdstad van Tsjechië, en ligt in het Oosten van Europa. Voor wie Praag nog niet goed kent: de stad is één groot openluchtmuseum en wordt gezien als een van de mooiste steden van Europa. De prachtige architectuur van Praag en zijn historische verleden, maken dat vele bezoekers hun ogen uitkijken wanneer ze voor het eerst rondlopen in het bruisende stadscentrum. Gotische kathedralen, kapellen, barokke paleizen en tuinen, Praag heeft het allemaal. Bekijk ook het indrukwekkende Wallenstein-paleis en het beroemde stadhuis en slenter door de vele smalle straatjes in het hart van de oude stad. Ook de bekende Karelsbrug mag natuurlijk niet worden overgeslagen. Deze brug verbindt de oude stad met de wijk Malá Strana en geeft je een uniek uitzicht over het water en de Praagse Burcht. Maar ook al ademt Praag historie, zijn moderne kant komt ook steeds meer naar voren. Het dansgebouw van Frank Gehry is bijvoorbeeld het icoon van de moderne architectuur geworden, evenals de hippe wijk Karlin. Praag bezoek je in de winter, wanneer de stad vol staat met wintermarktjes en er overal verlichting hangt. Maar in de zomer is het ook een feest om de stad te bezoeken. Vaar over de Moldau of drink een biertje op een van de gezellige terrasjes op het centrale plein.