Thalys internationale trein

Met de Thalys in nog geen 3,5 uur naar Parijs

Comfortabeler dan met de Thalys van Amsterdam naar Brussel of Parijs kun je haast niet reizen. Dagelijks rijdt de Thalys naar Brussel 14 keer en naar Parijs 10 keer. Binnen Nederland verloopt de route via Schiphol Airport en Rotterdam Centraal. Beide trajecten lopen ook via Antwerpen, waardoor deze stad eveneens eenvoudig en snel te bereiken is. De reis met de Thalys naar Parijs duurt vanaf Amsterdam slechts 3 uur en 18 minuten. Je komt aan op station Gare du Nord, ook wel Paris Nord genoemd.

Boek hier direct je tickets voor de Thalys.

Andere bestemmingen dan Parijs

Dat je met de Thalys snel van Amsterdam naar de Franse hoofdstad reist, is de meesten wel bekend. Wat minder mensen weten, is dat de Thalys ook tweemaal per dag naar Disneyland Parijs rijdt. Je stapt dan uit bij station Marne-La-V. In de zomermaanden rijdt de trein eveneens verder naar Zuid-Frankrijk en in de wintermaanden naar de Franse Alpen.

Verbindingen en reistijd

Op doordeweekse dagen vertrekt de Thalys vanuit Amsterdam om 06.15 ’s ochtends. In de weekenden is dat wat later, namelijk om 08.15. Stap je op Amsterdam Centraal, Schiphol Airport of Rotterdam Centraal op deze trein? Dan is overstappen niet nodig. Vanuit andere Nederlandse steden, zoals Eindhoven, Breda of Den Haag hoef je slechts één keer over te stappen. Hieronder een overzicht van de reisduur voor enkele steden:

 • Amsterdam Centraal: 3 uur en 18 minuten
 • Utrecht Centraal: 3 uur en 38 minuten
 • Den Haag Centraal: 3 uur en 6 minuten
 • Schiphol Airport: 3 uur en 2 minuten

De prijzen van Thalys tickets

De prijs van Thalys tickets is afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt de flexibiliteit die je met betrekking tot wijziging en annulering wenst een rol, maar ook de reisklasse (eerste of tweede klas) en het moment van boeken zijn daarbij van belang. Des te vroeger je boekt, des te voordeliger je Thalys tickets zullen zijn. De goedkoopste tickets voor de Thalys naar Parijs boek je al vanaf €35,-. Houd er wel rekening mee dat je tickets van het voordeligste tarief na een boeking doorgaans niet kunt wijzigen of annuleren.

Soorten tickets

Reis je met de Thalys International, dan heb je de keuze uit verschillende tariefsoorten met betrekking tot de flexibiliteit van je reis:

 • Standard Mini
 • Standard
 • Comfort
 • Premium

Elk ticket voor de Thalys trein kan vanaf 4 maanden voor de vertrekdatum worden geboekt. Vanzelfsprekend biedt de Premium keuze je de meeste flexibiliteit, zoals het zonder kosten kunnen wijzigen en annuleren van je Thalys tickets, zelfs last minute tot de vertrektijd van de trein.

De treinindeling

Bij het boeken van je ticket voor de Thalys France krijg je direct een zitplaats toegekend. Het rijtuignummer staat op je ticket vermeld. Op het perron van het station waar je vertrekt vind je posters waarop de treinsamenstelling is weergegeven. Zo weet je precies waar je moet wachten om in het juiste rijtuig te stappen. In het rijtuig zelf staan de stoelnummers op de rand boven de stoelen duidelijk vermeld.

Passen en kortingen

Er bestaan verschillende manieren waarop je je reis met de Thalys kunt reserveren. Zo kun je dit online, telefonisch of op het station doen. In sommige gevallen kun je profiteren van een aantrekkelijke aanbieding. Heb je bijvoorbeeld een My Thalys World of een Frequent Pass abonnement? Dan wordt de korting bij het boeken automatisch verrekend. Heb je een Pass-ticket gekocht, dan kunt je met de Eurail Pass en InterRail ook met de Thalys reizen.

De verschillende klassen aan boord van de Thalys

Zoals al eerder genoemd, kent de Thalys naar Parijs vier verschillende serviceniveaus: Standard Mini, Standard, Comfort en Premium. De twee laatste betreffen eersteklas tickets, wat je niet alleen voordelen qua flexibiliteit oplevert, maar ook diverse extra’s aan boord. Zo kun je bij het reizen met de Thalys van Amsterdam naar Parijs in de eerste klas rekenen op:

 • bredere stoelen
 • extra beenruimte
 • een stopcontact naast je stoel
 • gratis snellere Wi-Fi

Houders van Premium Thalys tickets kunnen bovendien profiteren van een drankje en snack op de zitplaats, internationale kranten, toegang tot Thalys Lounges en reserveringsmogelijkheden voor de taxi in Brussel en Parijs.

Aan boord van de Thalys

In zowel de eerste als de tweede klas van de high speed train Thalys naar Parijs of Brussel is Wi-Fi aanwezig. In het barrijtuig kun je drankjes, broodjes, salades en snacks bestellen. Per persoon mag je in de Thalys 2 stuks bagage met een maximale afmeting van 75 x 53 x 30 centimeter meenemen. Er is geen maximumgewicht vastgesteld. Ook mag iedere passagier één stuk handbagage meenemen. Kinderwagens mogen ingeklapt mee aan boord. Fietsen mogen mee indien deze in een fietshoes zijn verpakt. Er zijn enkele plaatsen beschikbaar voor minder validen. Ook huisdieren mogen met de Thalys reizen.