Thalys internationale trein

Thalys

De hogesnelheidstrein Thalys verbindt de stations Amsterdam CS en Parijs Gare du Nord met elkaar. De Thalys rijdt meerdere malen per dag via o.a. Antwerpen en Brussel van en naar de Frans hoofdstad. Doordat de trein over het HSL traject rijdt en snelheden van 300 kilometer per uur kan halen (160 kilometer per uur tussen Antwerpen en Brussel) bedraagt de reistijd van Amsterdam naar Parijs 3 uur en 18 minuten. Vanaf Rotterdam reis je zelfs in maar 2,5 uur naar Parijs. Onderweg is het ook mogelijk om in/uit te stappen op de stations van Antwerpen en Brussel-Zuid (Midi).

Serviceniveaus
De comfortabele Thalys treinen hebben twee verschillende serviceniveaus: Comfort 2 en Comfort 1. Aan boord van de treinen is draadloos interner beschikbaar. Reizigers in de Comfort 1 klasse hebben extra beenruimte, stroomvoorziening, leeslampje en catering op de zitplaats. Bovendien kunnen zij terecht in de speciale lounges op de vertrekstations.

Reserveren
Het is verplicht om een zitplaats te reserveren in de Thalys. Indien je de trein gemist hebt, dan dien je de tickets om te laten boeken aan de Thalys servicebalie. In de Thalys is het ook mogelijk om duo of carre zitplaatsen te reserveren.

Bijzonderheden
In de zomermaanden rijdt een keer per week een Zon-Thalys van Amsterdam CS rechtstreeks naar Valence, Avignon en Marseille. In de wintermaanden rijdt er elke zaterdag een rechtstreekse Ski-Thalys naar de Franse Alpen.

» Thalys reserveren (via NS)
» Thalys reserveren (via Thalys)