Trein Duitsland

Er zijn veel verschillende soorten treintickets te koop en als het even kan wil je deze aanschaffen voor de meest voordelige prijs. Naast de normale tarieven, ook wel Normalpreis genoemd, zijn er ook voordelige tarieven te boeken om voor een voordelige prijs naar en in Duitsland te reizen. Ook de buurlanden Oostenrijk en Zwitserland zijn eenvoudig per trein te bereiken.

Treinreizen naar Duitsland, al vanaf 19 euro
Europa Spezial tarieven
Met de aantrekkelijk geprijsde Europa Spezial treintickets en tarieven reis je van elk willekeurig station in Nederland maar elke Duitse bestemming. De prijzen beginnen bij 39 euro (2e klas) en 69 euro (1e klas). NB: ook bestemmingen aan de Duits-Oostenrijkse grens zoals Salzburg of aan het aan de Duits-Zwitserse grens gelegen Basel zijn met het Europa Spezial ticket bereikbaar.
– Treintickets naar steden als Dusseldorf en Keulen zijn al vanaf 19 euro te koop.
– Als je in het bezit bent van een zogenaamde BahnCard 25 krijg je nog eens 25% korting op de eerdergenoemde tarieven.

Treinreizen naar Oostenrijk en Zwitserland, al vanaf 58 euro
Ook bestemmingen in Oostenrijk en Zwitserland zijn tegen aantrekkelijke tarieven per trein te bereiken. Indien je overdag reist per ICE International al vanaf 58 euro per enkele reis. In de City Night Line nachttrein zijn er treintickets (zitplaatsen) vanaf 29 euro per enkele reis te koop naar de bestemmingen Basel en Zurich.

Treinreizen in Duitsland, al vanaf 8 euro
Voordelige treintickets in Duitsland zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je met het ‘Quer-durchs-Land’ treinticket door de week na 9.00 uur ‘s ochtends met alle Duitse regionale treinen voor slechts 42 euro door heel Duitsland reizen. Een 2e t/m 5e persoon hoeft maar 6 euro p.p. extra te betalen.
– Dan is er nog het ‘Schönes Wochesende Ticket waarmee je op een zaterdag of zondag in alle Duitse regionale treinen van de Deutsche Bahn kunt reizen, inclusief het openbaar vervoer in de meeste steden in Duitsland. De kosten voor zo’n treinticket bedragen 40 euro voor maximaal 5 personen die op 1 ticket kunnen reizen.
– Een andere mogelijkheid is het Länderticket. Met dit treinticket reis je met maximaal 5 personen de gehele dag met het openbaar vervoer binnen een Duitse deelstaat, inclusief alle regionale treinen. Deze landentickets zijn door de week geldig vanaf 9.00 uur en in het weekend de gehele dag.

Enkele prijs voorbeelden:
Niedersachsen 21 euro
Nordrhein-Westfalen 37,50 euro