Met de trein naar Amsterdam

Amsterdam

Met de trein naar Amsterdam

Amsterdam is vanuit iedere plaats in Nederland prima te bereiken. Er rijden dagelijks treinen naar de hoofdstad vanuit verschillende richtingen. Reis je vanuit het noorden van Nederland dan is er ieder half uur een verbinding met één overstap. Afhankelijk van wanneer je reist stap je in Zwolle of Amersfoort over of je reist via Flevoland en stapt dan in Lelystad of Almere over. De reis duurt in alle gevallen iets meer dan twee uur.

Naar Amsterdam met de trein vanuit de Randstad

Vanuit de Randstad is Amsterdam uiteraard ook zeer goed bereikbaar. Er rijden vanuit diverse richtingen zeer regelmatig intercity’s en sprinters naar Amsterdam. Stap je uit op Amsterdam CS dan kun je van al deze treinen gebruik maken. Wil je op een ander station uitstappen dan ben je in de meeste gevallen aangewezen op de Sprinters voor het laatste deel van je reis. Een uitzondering is het station Amsterdam Amstel, waar ook intercity’s stoppen. Je kunt ook gebruik maken van de internationale trein tussen Amsterdam en Brussel, met deze trein kun je in Nederland zonder toeslag reizen. De internationale trein stopt in Nederland in Roosendaal, Dordrecht, Rotterdam Centraal, Den Haag HS en op Schiphol Airport. Je kunt ook kiezen voor de Thalys die vanaf Rotterdam CS rijdt, maar dan betaal je een toeslag.

Vanuit het zuiden en oosten met de trein naar Amsterdam

Vanuit de zuidelijke provincies van Nederland reis je ook heel gemakkelijk naar Amsterdam. Ieder half uur vertrekt er een rechtstreekse intercity vanuit Maastricht naar Amsterdam. Reis je vanuit Oost Nederland naar Amsterdam dan moet je vanuit bij voorbeeld Hengelo één keer overstappen. Vanuit Deventer reis je rechtstreeks naar Amsterdam per intercity. Je kunt ook met internationale treinen uit Duitsland reizen. De ICE vanuit Keulen rijdt naar Amsterdam CS maar hiervoor is een toeslag verplicht en bovendien is de kans groot dat je geen zitplaats hebt omdat deze treinen vaak erg druk zijn. De intercity trein uit Berlijn rijdt ook via deze route door Nederland.

Met de trein vanuit Zeeland naar Amsterdam

Vanuit Zeeland kun je ieder half uur naar Amsterdam reizen. Dit kan met een rechtstreekse intercity. Wil je een klein half uur tijd besparen dan kun je in Rotterdam overstappen op de Intercity Direct. Voor deze trein is echter wel een toeslag verschuldigd voor het traject Rotterdam-Schiphol.