Antwerpen

Trein naar Antwerpen

Met de trein naar het centrum van Antwerpen

Antwerpen is vanuit Nederland prima bereikbaar. Je stapt in het centrum uit, dus voor een dagje shoppen is de trein ideaal. Er rijden dagelijks meerdere treinen, zowel de IC Direct als de Thalys, tussen Amsterdam en Brussel en deze stoppen ook op station Antwerpen Centraal en de meeste treinen ook op Antwerpen Berchem.

Vanuit het zuiden naar Antwerpen

Vanuit Zuid Nederland reis je op twee verschillende manieren naar Antwerpen. Je kunt reizen via Dordrecht, met een overstap in Eindhoven, en dan vanaf dit station met de internationale trein. Je kunt ook reizen via Tilburg en Roosendaal. Tussen Roosendaal en Antwerpen rijdt een Belgische stoptrein.

Vanuit het westen naar Antwerpen

Vanuit Amsterdam rijdt er dagelijks een internationale trein naar Brussel, welke ook stopt op Antwerpen Centraal. Vanaf Amsterdam Centraal via Schiphol is er een snelle verbinding met de Thalys naar Antwerpen, deze stopt onderweg alleen nog in Rotterdam.

Vanuit het noorden van Nederland

Vanuit het noorden van Nederland ben je wel even onderweg naar Antwerpen, maar het is zeker wel te doen. Vanuit Groningen of Leeuwarden duurt de reis zo’n vier uur. Je kunt er ook voor kiezen om op Schiphol over te stappen op de Thalys. Dat gaat uiteraard sneller want die stopt dan alleen nog in Rotterdam en rijdt vervolgens rechtstreeks door naar Antwerpen. Voor deze trein is een speciaal ticket nodig, je bent verplicht om te reserveren. De Thalys rijdt ieder uur vanuit Nederland naar Parijs. Deze trein stopt in België zowel in Antwerpen als in Brussel De prijs van de reis wordt daarmee wel wat hoger.

Vanuit Zeeland naar Antwerpen

Vanuit Zeeland reis je heel eenvoudig naar Antwerpen. Je kunt met de intercity rechtstreeks naar Dordrecht. Vanaf station Roosendaal vertrekt de internationale trein naar België. Of je reist vanaf station Roosendaal met het “boemeltje” van de NMBS naar Antwerpen. Dit is een stoptrein die op alle tussengelegen stations stopt en daardoor duurt de reis ongeveer een half uur langer.

Overige routes naar Antwerpen

Je kunt in principe vanuit iedere plaats in Nederland met een treinstation naar Antwerpen reizen. De internationale trein waarvoor geen toeslag verschuldigd is heeft zijn twee laatste stops in Dordrecht en Roosendaal en rijdt daarna naar België. Houd er wel rekening mee dat je in deze trein geen plaatsen kunt reserveren en vooral tijdens de spits is deze trein vaak erg druk. Zeker nu er problemen zijn met de treinen waardoor de dienstregeling is ingeperkt. Wanneer de hogesnelheidstrein weer gaat rijden is nog niet bekend. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de internationale trein en de Thalys naar Parijs voor een bezoek aan Antwerpen per trein.

» InterCity tickets bestellen
» Thalys reserveren

Antwerpen Centraal

Nieuwsbrief