stedentrip kopenhagen trein

Met de trein op stedentrip naar Kopenhagen

Het hippe, historische en gastronomische Kopenhagen wordt door steeds meer stedentrippers ontdekt. Zeker nu een weekend naar Kopenhagen met de trein steeds meer aan populariteit wint. Vanuit Nederland reis je in elf uur naar de Deense hoofdstad. Je start met de Intercity richting Berlijn en stapt in Osnabrück over op de ICE of Intercity naar Hamburg. Het laatste deel van de reis, per ICE of Eurocity, omvat een veerbootovertocht, welke een ervaring op zich is! De prijzen zijn afhankelijk van het type trein, het tijdstip en de reisperiode.

Vanuit Kopenhagen andere Deense steden per trein bezoeken

Ben jij van plan om een citytrip naar Kopenhagen met de trein te maken en heb je daar meer tijd voor dan alleen een weekend? De DSB, de Deense Staatsspoorwegen, heeft een uitgebreid netwerk van treindiensten die Kopenhagen met andere grote steden als Arhus en Alborg verbinden. De meeste lijnen in Denemarken zijn inbegrepen in de Interrail Denemarkenpas, waarover hieronder meer. Populaire verbindingen binnen Denemarken zijn:

  • Kopenhagen – Alborg (4 uur en 45 minuten)
  • Kopenhagen – Arhus (3 uur en 20 minuten)
  • Kopenhagen – Esbjerg (3 uur en 35 minuten)
  • Kopenhagen – Odense (1 uur en 45 minuten)
stedentrip kopenhagen trein

Je bezoek aan Denemarken combineren met Zweden

Ben je avontuurlijk aangelegd en heb je voldoende tijd voor een wat langere vakantie? Wie per trein een citytrip naar Kopenhagen maakt, kan dit ook prima combineren met een bezoek aan buurland Zweden. Vanuit Kopenhagen reis je met de hogesnelheidslijn in nog geen drie kwartier naar Malmö. Zo maak je van je stedentrip naar Kopenhagen per trein een indrukwekkende minirondreis! Zorg er wel voor dat je altijd minstens een half uur voor vertrek aanwezig bent, want je identiteitsbewijs wordt gecontroleerd wanneer je naar Zweden reist.

Moet je voor een citytrip naar Kopenhagen een trein reserveren?

Wanneer je meerdere Deense steden wilt bezoeken, is het raadzaam om voor een stedentrip naar Kopenhagen per trein een Interrail Denemarkenpas aan te schaffen. Je hebt de keuze uit 3, 4, 5, 6 of 8 reisdagen per maand en je kunt per dag zo veel treinen nemen als je wilt. Reserveren is nodig voor de SJ hogesnelheidstrein en de InterCityExpress (ICE). Ook voor langere reizen met de EuroCity (EC) is dat het geval. Reserveren kan online of op een Deens treinstation, aan het loket of bij een kaartautomaat.

De Deense hoofdstad verkennen: Nyhavn als charmante uitvalsbasis

Wie een weekend naar Kopenhagen met de trein boekt, zal niet zelden verblijven in Nyhavn: een schilderachtige haven met kleurrijke huisjes en talrijke bars en restaurants. Per ICE en/of Intercity Berlijn reis je in maximaal elf uur naar Kopenhagen, waar je in een comfortabel hotel zult verblijven. Doorgaans geniet je van een verzorging op basis van logies en ontbijt. De meeste stedentrips hebben een duur van vijf dagen. De stad is prima te belopen, alhoewel de Copenhagen Card je toegang geeft tot al het openbaar vervoer in de stad. Deze is niet in de citytripprijs inbegrepen.