Stedentrip Praag trein

Met de trein op stedentrip naar Praag

Het historische Praag behoort dankzij zijn prachtige architectuur tot een van de mooiste steden van Europa. Een weekend naar Praag met de trein is dan ook een absolute aanrader. De beste route is die per Intercity van Amsterdam naar Berlijn, waar je kunt overstappen op de Eurocity trein naar Praag. Een andere optie is om per ICE naar Dresden te rijden en daar de directe trein naar Praag te nemen. De reis duurt bijna elf uur. Natuurlijk kun je ook vanaf andere treinstations als Amersfoort, Arnhem, Deventer en Hilversum opstappen.

Wat kost een citytrip naar Praag met de trein?

Wat een vakantie naar Praag per trein kost, is van tevoren niet exact te zeggen. De prijzen voor een treinreis naar de Tsjechische hoofdstad zijn afhankelijk van diverse factoren, waaronder de periode waarin en het tijdstip waarop je reist. Daarnaast geldt dat je minder betaalt wanneer je vroeg reserveert. Uiteraard zijn bij een bezoek aan Praag de trein én het hotel variabel in prijs. Reisorganisaties bieden echter het hele jaar door gevarieerde keuzemogelijkheden aan.

Stedentrip Praag trein

Met de trein een weekend naar Praag en een andere grote stad

Ga je met de trein een weekendje weg naar Praag, dan zal je je ogen uitkijken. Heb je Praag al eens bezocht, of heb je meer tijd dan alleen voor de hoofdstad? Dan kun je de Tsjechische hoofdstad combineren met een van de andere steden die het land rijk is. Praag is centraal in het land gelegen, wat betekent dat je tijdens een stedentrip naar Praag met de trein ook makkelijk andere plekken kunt bezoeken.

Populaire routes

Boek je een reis naar Praag per trein en inclusief hotel? Overweeg dan de volgende treinroutes in je programma op te nemen, welke zowel onder locals als bezoekers vaak worden gebruikt:

  • Praag naar Brno (2,5 uur)
  • Praag naar Olomouc (2,5 uur)
  • Praag naar Ostrava (3,5 uur)
  • Praag naar Pilsen (1,5 uur)

Er zijn enkele treinen in Tsjechië waarvoor je moet reserveren. Houd daar dus rekening mee wanneer je een citytrip naar Praag met de trein boekt en ook nog andere dingen van de omgeving wilt zien. Voor de Eurocity (EC), de InterCity (IC), de SC SuperCity (Praag naar Ostrava) en de nachttreinen moet je reserveren. 

De Interrail Tsjechiëpas

Boek je je weekend naar Praag per trein en wil je comfortabel in het land kunnen rondreizen, dan is een Interrail Tsjechiëpas raadzaam. Je kunt deze pas kopen voor 3, 4, 5, 6 of 8 dagen per maand. Op vertoon ervan kun je dagelijks met zoveel treinen reizen als je wilt. De Interrail Tsjechiëpas is niet geldig op trajecten naar Oostenrijk en Slowakije (RegioJet en Leo Express). Ook met de particuliere treinmaatschappij GW Train kun je niet met een Interrail Tsjechiëpas reizen.

Op stedentrip naar Praag per trein: een onvergetelijke ervaring

Een wel heel comfortabele citytrip ga je tegemoet wanneer je kiest voor een treinreis langs de Elbe, rechtstreeks naar het hart van de Tsjechische hoofdstad. In een vijfsterrenhotel nabij het station en het centrum kom je helemaal tot rust. Van daaruit kun je het historische Praag in enkele dagen ontdekken. Diverse reisaanbieders maken het je mogelijk om je vakantie te verlengen met een dagtrip naar Pilsen. Tijdens een weekend naar Praag per trein kijk je je ogen uit!