Treinvakantie Frankrijk

Een treinvakantie in Frankrijk

Er zijn ontzettend veel opties omgoedkoop via Nederland en België naar het mooie Frankrijk te reizen. Zo kun je kiezen uit vele verschillende zomer- of winterbestemmingen. Neem bijvoorbeeld de TGV vanuit Amsterdam en sta in 4 uur in het centrum van Parijs. Ook in en buiten de grote steden zijn er meerdere mogelijkheden om te reizen met de trein of tram. Op deze manier kun je jezelf snel verplaatsen in het land en zo veel mogelijk ontdekken in korte tijd. Neem bijvoorbeeld een trein vanaf het centrum van Parijs naar Avignon voor een treinvakantie in zuid frankrijk. Wil je graag een rondreis door Frankrijk met de trein maken of wil je op wintersport en daarvoor met de trein naar Frankrijk reizen ? Boek dan nu je vakantie naar dit mooie land en begin comfortabel aan je reis!

Treintickets naar en in Frankrijk

Zie jij een citytrip naar een van de vele prachtige steden of een rondreis per trein door Frankrijk wel zitten? Of wil je juist in de winter heerlijk op wintersport vakantie, maar heb je geen zin om te rijden door het winterse weer? Ontdek dan de vele goedkope treintickets die beginnen vanaf 35 euro per stuk. Tickets kunnen vooraf online gekocht worden zodat je ontspannen aan je reis kunt beginnen. Zorg dat je tickets op tijd online boekt, want dan reis je vele malen voordeliger.

Wanneer je van stad naar stad wilt reizen kun je het beste van te voren je tickets ook al online boeken zodat je een route hebt gepland en je tickets op de goedkoopste manier hebt verkregen. In de steden zelf kun je gebruik maken van het goede openbaar vervoer zoals trein, bus, metro en tram.

Reis gemakkelijk met de trein door Frankrijk

Ben je eenmaal aangekomen en wil je een treinvakantie in Frankrijk maken? Dat kan heel gemakkelijk. Het openbaar vervoer in het hele land is ontzettend goed. De trein brengt je naar alle plekken die je maar wilt zien waardoor je niet veel tijd hoeft te verliezen. Je kunt zelfs een treinvakantie door zuid frankrijk boeken.

De TGV is de Franse hogesnelheidstrein en deze verbindt meer dan 200 bestemmingen in Frankrijk. Hierdoor is deze trein de perfecte keuze voor je treinvakantie in Frankrijk. Er rijden elke dag en op vele tijdstippen treinen tussen de stadscentra van de Middellandse Zee, de Bourgogne, Franche-Comté, Noord-Frankrijk, West-Frankrijk, Zuid-West Frankrijk, de Alpen en de regio Île de France. Om deze bestemmingen te bereiken moet je in de meeste gevallen in Parijs overstappen.

Wil je een wintersport treinvakantie in Frankrijk? Dan kun je in de wintermaanden de Sneeuw Thalys nemen die je naar de vele wintersportbestemmingen in de Franse Alpen brengt. Er zijn rechtstreekse verbindingen met Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-la-Plagne, Landry en Bourg-St-Maurice.

Wil je liever gewoon losse treintickets kopen? Dat kan ook. Bij ieder treinstation in het land koop je gemakkelijk een kaartje uit de automaat, of bij één van de loketten. Denk er wel aan dat het kopen van losse kaartjes over het algemeen duurder is dan het aanschaffen van een voordeelkaart of het van te voren online bestellen. Denk in Parijs ook eens aan een voordeelpas om met de boot binnen de stad te reizen. Nog een leuke en comfortabele manier van reizen.

Dit zijn grootste treinstations van waaruit je eenvoudig je treinvakantie in Frankrijk kunt beginnen:

  • Annecy

De stad Annecy heeft een centraal station. Het treinstation van Annecy ligt in het centrum van de stad, op slechts 1 km afstand van Lac Annecy in de regio Rhône-Alpes.Treinen uit vele Franse en Europese steden hebben dagelijkse verbindingen met Annecy. Ongeveer 5000 passagiers reizen dagelijks door het Annecy-treinstation, waardoor het een belangrijk treinstation in de regio is.

  • Bordeaux Saint-Jean SNCF

Het treinstation Bordeaux Saint-Jean SNCF is het belangrijkste treinstation van de stad Bordeaux. Met de komst van de TGV is het treinstation opgewaardeerd met moderne apparatuur en faciliteiten. Het treinstation Bordeaux Saint-Jean is het belangrijkste spoorwegknooppunt in Aquitaine en verbindt Bordeaux met Parijs, Toulouse en Spanje.

  • Lille Europe

Het treinstation Lille Europe is een van de belangrijkste treinstations in de stad Lille, in het noorden van Frankrijk. Het treinstation Lille Europe wordt voornamelijk gebruikt voor hogesnelheidstreinen Eurostar en TGV, hoewel sommige regionale treinen ook het station aandoen.Lille Europe ligt niet ver van het belangrijkste plein van de stad. Bezienswaardigheden rond het treinstation zijn het Parc Henri Matisse en de oude binnenstad.

  • Marseille Saint Charles

Dit station is het belangrijkste treinstation van de stad Marseille, de tweede grootste stad van Frankrijk. Het treinstation Marseille Saint Charles bevindt zich op het plein Narvik, in het hart van Marseille. Het treinstation is het eindpunt van de route Parijs-Marseille. De meeste regionale treinen naar de provincie regio vertrekken vanaf het treinstation Marseille Saint Charles. Dankzij de hogesnelheidslijn bereikt TGV Marseille Saint Charles nu in ongeveer 3 uur vanuit Parijs. Een opvallend feit over het treinstation is dat het zich op een kleine heuvel bevindt. Om toegang te krijgen tot het treinstation, is er een monumentale trap, die behoorlijk indrukwekkend is.

  • Paris Gare du Nord

Paris Gare du Nord is het drukste treinstation van de hoofdstad van Frankrijk. Elk jaar reizen meer dan 90 miljoen reizigers door Paris Gare du Nord. Het station is de laatste halte van de Eurostar vanuit Londen en de Thalys vanuit Brussel. Reizigers nemen die internationale hogesnelheidstreinen (Eurostar en Thalys) ook naar andere grote steden; Lille, Amsterdam of Keulen.

­­­­

Frankrijk als bestemming

Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur of heerlijk eten, in Frankrijk zit je altijd goed! Bezoek de vele wijngebieden die het land rijk is, ga bergbeklimmen in de Franse Alpen of zeilen aan de Zuidkust. Het Noorden van Frankrijk is rijk aan Brocantes waar je heerlijk kunt rondsnuffelen. Of bezoek één van de charmante historische stadjes en mooie stranden. Centraal Frankrijk staat bekend om zijn mooie architectuur en natuurlijk erfgoed. Je haalt je hart op in bijvoorbeeld de Ardèche, de Jura en de Bourgogne­­­, genietend van een heerlijk Frans wijntje. In het zonnige Zuiden vind je de mooiste stranden, een heerlijk klimaat, prachtige steden en dorpen en oneindige lavendelvelden. Waar wacht je nog op? Reis met de trein naar Frankrijk en ontdek al het moois wat dit land te bieden heeft!