Treinvakantie Italië – Rondreis door Italië met de trein

Een treinvakantie naar Italië kan op steeds meer populariteit rekenen. Het land van de laars staat voor heerlijk weer, gerechten om je vingers bij af te likken en Werelderfgoed waar je stil van wordt. Wil jij dit mediterrane land ook ontdekken, maar wel je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden? Dan is per trein op vakantie naar Italië een absolute aanrader. Dankzij het goed georganiseerde treinnetwerk bereik je elke bestemming moeiteloos.

Per trein op vakantie naar Italië: hoe reis je naar jouw favoriete vakantieland?

Vanuit Nederland bestaan er geen directe treinroutes naar Italië. Je bereikt het land via Duitsland, Frankrijk of Zwitserland eenvoudig. Afhankelijk van je vertrekstation en eindbestemming stap je twee of drie keer over. Amsterdam Centraal, Schiphol Airport, Utrecht en Rotterdam zijn de beste opstapstations. Je reist per Thalys, TGV of ICE en in Italië met Le Frecce, Italo en Italiaanse Intercity treinen. Ook rijden er door het hele land regionale treinen. Prijzen zijn afhankelijk van de reisperiode, het tijdstip en het type trein.

Lees hier meer informatie over hoe je met de trein naar Italië reist.

Met de trein door Italië: de populairste routes

Tijdens een treinvakantie in Italië maak je gebruik van een kwalitatief hoogwaardig treinnetwerk, dat in handen is van Trenitalia. De twee belangrijkste knooppuntstations van het land zijn Rome (Roma Termini) en Milaan (Milano Centrale). Enkele van de populairste routes van het land zijn:

  • Rome – Florence (3,5 uur)
  • Rome – Milaan (9 uur)
  • Rome – Venetië (9 uur)
  • Florence – Milaan (5,5 uur)
  • Florence – Venetië (4 uur)
  • Pisa – Florence (1 uur)
  • Venetië – Milaan (3,5 uur)

Per trein op stedentrip naar Italië: winkelparadijs Milaan

Een treinvakantie naar Italië gaat niet zelden naar mode- en voetbalhoofdstad Milaan. Voor een stedentrip Milaan per trein reis je vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem per nachttrein naar het Zwitserse Zürich, waar je na een korte stop in ruim drie uur verder reist naar het Italiaanse winkelparadijs. Daar kun je zo veel dagen blijven als je zelf wilt. Je verblijft in een comfortabel hotel, gelegen in bijvoorbeeld een zijstraat van de beroemde winkelstraat Corso Buenos Aires. Ook terug reis je via Zürich.

Een rondreis door Italië per trein: alle hoogtepunten in één vakantie

Wist je dat je per trein ook prachtige rondreizen kunt maken? Tijdens een treinrondreis door Italië bezoek je topbestemmingen als Milaan, Cinque Terre, Pisa, Florence, Rome, Verona en Venetië. Op elke bestemming kun je je verblijf uitbreiden. Ook voor deze reis vertrek je vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem per nachttrein naar Zürich, terug reis je vanaf Innsbruck. De meeste hotels bevinden zich op toplocaties op loopafstand van de belangrijkste hoogtepunten. Het ontbijt is doorgaans inbegrepen. In de nachttrein is dat altijd het geval.

Boek hier direct je treinrondreis door Italië.

Met de trein door Italië: handig om te weten

Reserveringen zijn in de zomermaanden (mei-september) vereist voor Intercitytreinen, maar ook nachttreinen en hogesnelheidstreinen van Le Frecce. Voor regionale Trenitalia treinen geldt dat niet. Reserveren kan online of aan het loket van een plaatselijk treinstation. De treinpas Interrail One Country Pass Italië biedt je tal van mogelijkheden om op het vasteland én de eilanden te reizen en levert je diverse voordelen, waaronder 20% korting op City Sightseeing bussen op. Met de Interrail Global Pass kun je Italië én andere Interrail landen bezoeken.