Treinvakantie naar Oostenrijk – goedkoop en snel naar het Alpenland

Voor wie een bezoek aan dit prachtige Alpenland wil brengen, is de trein is een ijzersterk alternatief voor het vliegtuig. De ICE is de enige trein die vanuit Nederland naar Oostenrijk rijdt. Het snelst reis je door in Amsterdam, Utrecht of Arnhem op te stappen. Wil je maximaal twee keer moeten overstappen? Dan kies je voor de ICE die vanuit Amsterdam om 06.38, 07.00, 08.08, 10.38, 14.38, 18.38 of 21.24 vertrekt. 

Met de trein naar Oostenrijk: dit zijn de mogelijke routes

Een treinvakantie naar Oostenrijk is vanuit Nederland prima te organiseren. Hoofdstad Wenen is vanuit Amsterdam en enkele andere steden met slechts één keer overstappen bereikbaar. Ook is er een nachtverbinding, zodat je ’s ochtends vroeg uitgerust aankomt op je bestemming. Vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem kun je (met een tussenstop in Keulen of Frankfurt) behalve naar Wenen ook naar Salzburg, Innsbruck, Tirol en Linz reizen.

Lees hier meer informatie over hoe je met de trein naar Oostenrijk reist.

Treinreizen in Oostenrijk

Eenmaal op locatie kun je gedurende een treinvakantie is Oostenrijk het beste met een Interrail Oostenrijkpas verder reizen. Je koopt deze voor 3, 4, 5, 6 of 8 dagen. Met deze pas kun je elke reisdag zo veel treinen nemen als je wilt. Voor sommige treinen moet je een plaats reserveren. Dit geldt bijvoorbeeld voor de EC (EuroCity) Treinen en de EN nachttreinen. Reserveren kan online via de website van ÖBB, bij een ticketautomaat of aan het loket op een lokaal treinstation. Op regionale treinen, hogesnelheidstreinen en Intercity treinen in Oostenrijk is een reservering niet verplicht.  

Treinvakantie Oostenrijk

Populaire treinroutes voor een trainvakantie in Oostenrijk

Of je je treinvakantie in Oostenrijk nu in de zomer plant, of dat je het land in de koudere maanden van het jaar wilt bezoeken, enkele routes zijn beduidend geliefder omdat ze de steden die het hoogtepunt van het land vormen, weten te verbinden. De populairste routes in het land zijn:

  • Graz – Salzburg (2,5 uur)
  • Innsbruck – Salzburg (1,5 uur)
  • Innsbruck – Wenen (4 uur en 15 minuten)
  • Salzburg – Wenen (2,5 uur)
  • Salzburg – Villach (2,5 uur)
  • Wenen – Villach (4 uur en 15 minuten)

In de zomer op treinvakantie naar Oostenrijk

Kiezen voor een treinvakantie in Oostenrijk betekent ervoor kiezen het meeste uit je vakantie te halen. Waar de meeste mensen zich jaren geleden niets bij een treinvakantie naar Oostenrijk konden voorstellen, wordt deze nu alsmaar populairder. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zomerse stedentrip naar hoofdstad Wenen? Per trein vertrek je van Amsterdam Centraal naar Wenen Hbf. De gemiddelde reistijd is iets meer dan 13 uur. De comfortabele hotels liggen midden in het centrum en restaurants, bars en musea liggen binnen handbereik. De reisduur varieert.

Met de trein naar Oostenrijk voor een onvergetelijke wintersport

En wist je dat je met de trein in slechts tien uur in het hartje van de Oostenrijkse Alpen staat? Ga je met de trein naar Oostenrijk om daar wintersport te vieren, dan stap je ’s ochtends op in Amsterdam en geniet je ’s avonds al van Wienerschnitzel en apfelstrudel. Tirol is met zijn gevarieerde skigebieden een geliefde bestemming. Het reizen per trein in de wintermaanden wordt als erg prettig ervaren en eigen vervoer is op de meeste bestemmingen niet nodig.