Trein Alicante Valencia

Met de trein tussen Alicante en Valencia reizen

Alicante is een kuststad aan de Costa Blanca die door talrijke zonaanbidders wordt bezocht. De plek behoort tot de regio Valencia en ligt zodoende dus ook niet ver verwijderd van de Stad van de Kunst en Wetenschappen. Steeds meer bezoekers besluiten dan ook de twee met elkaar te combineren. De trein van Alicante naar Valencia en andersom weet veel dagjesmensen, maar ook zakelijke reizigers te bedienen. Dagelijks rijden er ongeveer 12 treinen op dit traject, dat een lengte van 126 kilometer heeft.

Boek hier direct je tickets voor de trein van Alicante naar Valencia (en andersom)

Vertrek- en aankomststations

Wil je de trein van Valencia naar Alicante of juist de omgekeerde richting nemen? Weet dan dat dit traject dagelijks door verschillende treinen wordt gereden. Je reist met de EUROMED treinen van Renfe of met de Media Distancia, die ook onder deze Spaanse spoorwegmaatschappij valt. EUROMED treinen rijden langs de oostkust van Spanje, tussen Barcelona en Alicante. Je hebt gedurende deze treinroutes een mooi uitzicht op de middellandse zee. Het comfort aan boord is zeer hoog. Ten derde behoort een intercity tot de mogelijkheden.

Stations Alicante

Sant Gabriel – Alicante – Alicante Terminal – Alicante railway station – station Alicante

Stations Valencia

Valencia-Cabanyal – Valencia Joaquin Sorolla – Valencia-Estacio del Nord

Met de trein tussen Alicante en Valencia reizen: direct of inclusief overstap?

Reizigers tussen deze twee Spaanse steden profiteren van het feit dat alle treinverbindingen, ongeacht het exacte vertrek- en aankomststation, directe verbindingen betreffen. Dit betekent dat je onderweg niet op een andere trein hoeft over te stappen.

Met de trein van Valencia naar Alicante en vice versa: hoe lang duurt de reis?

Reis je per trein tussen Alicante en Valencia, dan duren de kortste ritten 1 uur en 40 minuten. De langzaamste reis heeft een duur van 2 uur en 10 minuten. De reisduur wordt bepaald door het aantal tussenstations dat tijdens een betreffende route wordt aangedaan. Treinen die geen of weinig tussenstops maken, zijn weliswaar het snelst, maar de tickets voor deze routes zijn duurder. Het voordeel van een trein tussen Alicante en Valencia die veel tussenstops maakt, is dat de kaartjes een stuk voordeliger zijn.

Met de trein van Alicante naar Valencia: dienstregeling

Reis je van Alicante naar Valencia, dan heb je de keuze uit een ruim aantal vertrektijden. Doordeweeks vertrekt de eerste trein al om 06.02. De laatste trein vertrekt om 18.56. Boek je online, dan zie je per vertrektijd automatisch hoe lang de reis duurt en met welke trein je reist. Routes waarvan alle tickets inmiddels zijn uitverkocht, worden online niet meer in de dienstregeling vertoond. Houd er rekening mee dat de dienstregeling in het weekend anders is dan doordeweeks.

Met de trein van Valencia naar Alicante: dienstregeling

Wil je per trein van Valencia naar Alicante reizen, dan heb je de keuze uit net zoveel vertrektijdstippen als op de heenweg. Ook op deze route rijden de treinen van ’s ochtends vroeg tot het begin van de avond. Net zoals voor de trein van Alicante naar Valencia geldt hier dat de dienstregeling in het weekend kan afwijken.

Wat betaal je voor een treinreis?

De verbinding tussen Valencia en Alicante maakt deel uit van het grotere traject Barcelona – Alicante, welke tot de binnenlandse hogesnelheidsdiensten met de grootste populariteit behoort. De goedkoopste prijzen voor treintickets voor de route Alicante – Valencia bedragen 17,20 euro. Dit betreft een enkel ticket voor de tweede klasse dat ruim van tevoren is geboekt. Hoe eerder je boekt, hoe groter je kans op voordelige treintickets. Boek je je ticket voor de trein tussen Alicante en Valencia op de dag zelf? Dan reken je op een minimale prijs van tussen de 25 en 30 euro.

Waar kun je je tickets kopen?

Het aanschaffen van tickets bij Renfe is eenvoudig en kan op twee manieren:

  • online, via de website van Renfe
  • bij een loket op een van de Spaanse treinstations

Interrail Spanje Pass

De trein is een ideaal middel om alles te kunnen ontdekken wat Spanje te bieden heeft. Heb je meer op je programma staan dan Alicante en Valencia? Dan kun je ervoor kiezen om een Interrail Spanje Pass aan te schaffen. Je koopt deze voor 3, 4, 5, 6 of 8 reisdagen binnen een maand. Op elke reisdag kun je zo veel treinen nemen als je wilt. Voor enkele treinen, waaronder de EUROMED hogesnelheidstreinen van Renfe, geldt dat je moet reserveren. Een eersteklas pas geeft toegang tot de wagons van de eerste en de tweede klas, tweedeklas passen zijn uitsluitend geldig in de wagon van de tweede klas.