Trein Amsterdam Londen

Met de trein tussen Amsterdam en Londen reizen

In Londen hoef je je geen seconde te vervelen. Gezellige bars, winkelstraten, historische bezienswaardigheden en de meest uiteenlopende wijken zorgen samen voor een bruisende stad. Een stad waarvoor je ook nog eens geen vliegtuig nodig hebt om deze te bereiken. Steeds meer reizigers kiezen voor een treinreis van Amsterdam naar Londen. Dat geldt niet alleen voor vrijetijdsreizigers, maar ook voor zakelijke reizigers. Wie met de trein van Amsterdam naar Londen en vice versa reist, reist van het ene stadshart naar het andere. En dat ook nog eens in afzienbare tijd.

Boek hier direct je tickets voor de trein van Amsterdam naar Londen (en andersom).

Vertrek- en aankomststation

Reis je met de trein van Amsterdam naar Londen, dan vertrek je vanaf Amsterdam Centraal. De vertrekhal van de Eurostar bevindt zich op spoor 15b. De eindhalte is London St. Pancras International: het best bediende station van de stad, waar je maar liefst 6 verschillende metrolijnen kunt nemen om naar alle uithoeken van de stad verder te reizen.

Rechtstreeks reizen naar Londen

Sinds het najaar van 2020 bestaat er een directe sneltrein van Amsterdam naar Londen en terug. De rechtstreekse Eurostar trein van Amsterdam naar Londen doet onderweg enkel nog station Rotterdam Centraal aan. Een directe verbinding is dus dagelijks mogelijk. Vóór 2020 was het noodzakelijk om via Brussel te reizen.

Deze mogelijkheid bestaat overigens nog steeds; wanneer het tijdstip van de directe treinreis tussen Amsterdam en Londen niet gunstig voor je is, kun je alsnog voor deze optie kiezen. Je reist dan vanuit Nederland met een intercity naar Brussel-Zuid, waar je drie kwartier of iets minder de tijd hebt om over de stappen op de Eurostar naar Londen.

Hoe lang duurt de treinreis van Amsterdam naar Londen en vice versa?

Reis je per trein van Amsterdam naar Londen, dan ben je met een directe verbinding slechts 4 uur en 10 minuten onderweg. Kies je voor de Thalys tussen Amsterdam en Londen -dat wil zeggen het eerste deel van de reis, tot Brussel-, dan neemt de reis ongeveer 5 uur in beslag. De precieze reisduur is afhankelijk van de overstaptijd in Brussel.

De duur van de treinrit van Londen naar Amsterdam

De meeste mensen die kiezen voor een retour Amsterdam-Londen per trein, staan versteld van de korte reistijd. Helemaal wanneer ze tot de ontdekking komen dat de terugreis nog korter duurt! Van Londen terugreizen naar Amsterdam betekent met de directe Eurostar verbinding 3 uur en 52 minuten onderweg zijn. Uiteraard kun je ook op de terugweg via Brussel reizen indien gewenst.

Met de trein van Amsterdam naar Londen: dienstregeling

Per dag rijdt er vier tot zes maal een trein tussen Amsterdam en Londen. De exacte tijdstippen variëren. Tweemaal per dag rijdt de Eurostar rechtstreeks. De eerste trein die uit Amsterdam richting Londen vertrekt, gaat om 06.15. Op een deel van de dagen vertrekt ’s middags de laatste trein, op andere dagen is dit in het begin van de avond.

Mogelijke dienstregelingen doordeweeks zijn:

06.15 – 10.15 – 13.47 – 15.15

06.15 – 10.15 – 15.15 – 16.47 – 18.47

In de weekenden gaat de treinreis van Amsterdam naar Londen later van start, namelijk om 09.45.

Treintickets van Londen naar Amsterdam

Niet alleen kun je bij de NS Amsterdam-Londen per Eurostar boeken, ook de terugreis kun je op dezelfde manier regelen. Van Londen naar Amsterdam rijden de treinen met dezelfde frequentie en wederom twee keer per dag direct. Dienstregelingen kunnen variëren, maar doorgaans ziet deze er doordeweeks als volgt uit:

08.16 – 09.01 – 11.04 – 13.01 – 15.04 – 18.04

In de weekenden vertrekt de eerste trein vanuit Londen op hetzelfde tijdstip als doordeweeks. Wel dien je er rekening mee te houden dat er in de weekenden minder treinen rijden. Ook op feestdagen wijkt de dienstregeling mogelijk af.

De prijs van een treinreis tussen Amsterdam en Londen

Ga je op zoek naar treintickets Londen-Amsterdam of vice versa, dan zul je zien dat de prijzen sterk variëren. Deze zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren:

  • het moment waarop je boekt; vroeg boeken betekent voordeliger reizen
  • reisklasse
  • flexibiliteit qua wijzigingen en annuleringen

Daarbij geldt altijd dat retour treintickets Londen-Amsterdam voordeliger zijn dan losse, enkele tickets. De goedkoopste enkele reis per Eurostar tussen deze twee steden kost 55 euro. De goedkoopste retourreis kost 88 euro. Je reist dan in de standaard klasse. Je kunt treintickets voor Londen-Amsterdam en Amsterdam-Londen vanaf 180 dagen voor vertrek aanschaffen. De goedkoopste enkele reis via Brussel bedraagt 82 euro.

Prijzen en reisklasse

In de Eurostar onderscheidt men drie verschillende reisklassen: Standard, Standard Premier en Business Premier. De bovenstaande vanaf-prijzen gelden voor treintickets Londen-Amsterdam en v.v. in de standaardklasse. De prijzen voor retourtickets voor de verschillende klassen zijn als volgt:

  • Standard: 88-411 euro
  • Standard Premier: 191-457 euro
  • Business Premier: 598 euro