Trein Bad Bentheim en Berlijn

Reizen met de trein tussen Bad Bentheim en Berlijn

Bad Bentheim is een stad in de Duitse regio Nedersaksen, dicht bij de grens met Nederland, ter hoogte van Oldenzaal. De sfeervolle stad, die een voormalig kuuroord is, heeft een gezellig centrum en een historisch kasteel. Bad Bentheim is leuk om voor een dagje te bezoeken, maar vormt eveneens een perfect startpunt voor een verdere reis naar de Duitse hoofdstad Berlijn. Je maakt daarvoor gebruik van een trein van DB (Deutsche Bahn), wat het grootste vervoerbedrijf op deze route is. Doorgaans rijden er dagelijks 14 tot 15 treinen van Bad Bentheim naar Berlijn en terug.

Boek hier direct je tickets voor de trein van Bad Bentheim naar Berlijn.

Hoe lang duurt de reis per trein van Bad Bentheim naar Berlijn?

De duur van de treinreis van Bad Bentheim naar Berlijn, die een afstand van 424 kilometer betreft, is verschillend. De gemiddelde reistijd bedraagt 5 uur en 5 minuten, maar met de snelste dienstregeling sta je al in 3 uur en 39 minuten in Berlijn. Een directe trein van Bad Bentheim naar Berlijn brengt je gemiddeld in 4 uur en 47 minuten naar je bestemming. De langzaamste treinen doen meer dan 10 uur over deze route, dit omdat in deze treinreis van Bad Bentheim naar Berlijn minimaal 2 overstappen zijn opgenomen.

Een directe treinreis van Bad Bentheim naar Berlijn of een reis met overstap?

Wil je de trein van Bad Bentheim naar Berlijn of andersom nemen, dan bestaan er mogelijkheden tot het boeken van een ticket zonder overstap. Een deel van de treinverbindingen tussen deze twee steden is namelijk rechtstreeks. Afhankelijk van de datum en het tijdstip van je treinreis kan het echter ook zijn dat je een verbinding met een overstap moet kiezen. Reis je met de trein van Bad Bentheim naar Berlijn of andersom en betreft het een route met een of meer overstappen, dan vindt één daarvan altijd plaats in Hannover.

Dienstregeling van de trein tussen Bad Bentheim en Berlijn

Doordeweeks vertrekt de eerste trein van Bad Bentheim naar Berlijn om 07.21. De laatste vertrekt om 23.08. In de weekenden en op feestdagen kunnen deze vertrektijden variëren. Zo vertrekt de eerste trein op zondag pas om 09.28 richting de Duitse hoofdstad en de laatste wederom om 23.08. Ook tussen de weekenden kunnen er verschillen in de dienstregeling bestaan. Treinen die ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat vertrekken, betreffen mogelijk slaaptreinen.

Wat kost een treinkaartje van Bad Bentheim naar Berlijn?

De prijs van een treinkaartje van Bad Bentheim naar Berlijn is afhankelijk van enkele factoren, waaronder het moment van boeken. Vooraf boeken is aanzienlijk goedkoper dan het aanschaffen van je ticket op de reisdag zelf. Verder is de prijs afhankelijk van:

  • de dienstregeling: een rechtstreekse route is duurder dan een route inclusief overstap
  • de klasse waarmee je reist
  • de flexibiliteit van je treinkaartje van Bad Bentheim naar Berlijn
  • eventuele zitplaatsreservering

Het goedkoopste ticket om per trein van Bad Bentheim naar Berlijn te reizen, kost 19 euro. Dit betreft een vooraf geboekte enkele reis in de standaard (tweede) klasse. De prijzen kunnen per dag verschillen.

Reisklassen

Reis je per trein tussen Bad Bentheim en Berlijn, dan heb je de keuze uit een eersteklas en een tweedeklas (‘standaard’) zitplaats. Voor beide klassen zijn twee soorten treinkaartjes verkrijgbaar: Sparpreis en Flexpreis. Het eerstgenoemde treinkaartje voor een reis tussen Bad Bentheim en Berlijn geldt voor een specifieke datum en vertrektijd. Aan annuleren en wijzigen zijn kosten verbonden. De Flexpreis geeft je meer flexibiliteit. Bij annulering kun je rekenen op volledige terugbetaling.

De terugreis van Berlijn naar Bad Bentheim

Doordeweeks is de eerste mogelijkheid om van Berlijn naar Bad Bentheim te reizen om 00.20. Wegens de reisduur is deze dienstregeling echter niet raadzaam. De trein van 04.30 met een overstap in Hannover is daarom aanbevolen. De laatste trein vertrekt doordeweeks om 23.19. Doorgaans wordt de reistijd in de avonduren langer wegens meerdere overstappen, ook op regionale treinen. In sommige weekenden vertrekt de laatste trein van Berlijn naar Bad Bentheim in het begin van de avond. Houd daar bij het boeken dus rekening mee.

Hoe kun je een treinkaartje van Bad Bentheim naar Berlijn en andersom kopen?

Je ticket kun je op verschillende manieren aanschaffen:

  • online
  • telefonisch bij DB
  • aan het loket of bij een kaartautomaat op station Bad Bentheim

Hoe bereik je Bad Bentheim?

Vanuit Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo reis je met de Intercity Berlijn rechtstreeks naar Bad Bentheim. Vanuit onze hoofdstad bedraagt de reistijd slechts 2 uur en 16 minuten. Deze rechtstreekse trein rijdt vijf keer per dag. Uiteraard kun je de Intercity Berlijn ook nemen om vanuit Nederland via Bad Bentheim naar Berlijn te reizen. Reizen per reguliere Intercity behoort ook tot de mogelijkheden, alhoewel je er rekening mee moet houden dat je, afhankelijk van je vertrekstation, mogelijk meerdere keren moet overstappen.