Trein Barcelona Valencia

Per trein tussen Barcelona en Valencia reizen

Dankzij het betrouwbare Spaanse spoorwegnetwerk worden de mooiste steden moeiteloos bereikbaar. Zo reis je ook eenvoudig per trein tussen Barcelona en Valencia, oftewel tussen de stad van Gaudí en de Stad van de Kunsten en Wetenschappen. Tussen de twee steden overbrug je een afstand van 303 kilometer. Je kunt tot 10 keer per dag met de trein van Valencia naar Barcelona en vice versa rijden. Het is de goedkoopste en milieuvriendelijkste manier om deze reis te maken.

Boek hier direct je tickets voor de trein van Barcelona naar Valencia (en andersom).

Vertrek- en aankomststations

Wie de reis per trein tussen Barcelona en Valencia maakt, reist tussen twee grote stations die dagelijks een zeer ruim aantal reizigers bedienen. De reis met de trein van Barcelona naar Valencia start op station Barcelona Sants, ook wel bekend onder de naam Sants Estación. Dit is het belangrijkste overstapstation van de stad. Je reis eindigt op station Joaquín Sorolla in Valencia, wat het hoofdstation voor alle hogesnelheidstreinen is. Het station bevindt zich op 800 meter van het hoofdstation Estación El Nord, waarmee het samen de belangrijkste eindpunten in de stad vormt.

Met welke maatschappij reis je met de trein van Barcelona naar Valencia?

Wanneer je van de Catalaanse hoofdstad naar Valencia reist, gebruik je de treinen van de nationale spoorwegmaatschappij Renfe. De twee treintypen die tussen deze steden rijden, betreffen de Talgo treinen en de Eurmed treinen. De treinen van Renfe zijn comfortabel en bieden de moderne reiziger alles wat hij of zij wenst tijdens een langeafstandsrit.

Hoe lang reis je met de trein van Valencia naar Barcelona en andersom?

Het prettige van een reis per trein tussen Barcelona en Valencia is dat vrijwel alle ritten directe ritten zonder overstap betreffen. Met verreweg de meeste treinen rijd je zo in 2 uur en 40 minuten van de ene stad naar de andere. Dit is de snelste reistijd. Bij enkele treinritten is er sprake van een ander aankomststation of een overstap onderweg, wat betekent dat je 3 tot 3,5 uur onderweg bent. Kijk tijdens het boeken van je tickets dus goed of er eventuele overstappen in de reis zijn opgenomen.

Dienstregeling van de trein tussen Barcelona en Valencia

Wanneer je doordeweeks met de trein van Barcelona naar Valencia reist, is de eerste mogelijkheid om 07.15. De laatste trein vertrekt meestal om 20.15, een enkele keer vertrekt er ook om 21.00 nog een trein richting Valencia. Houd er rekening mee dat er in de weekenden minder treinen rijden. Ook op feestdagen wijkt de dienstregeling af.

Op welke tijdstippen kun je met de trein van Valencia naar Barcelona reizen?

Wil je vanuit Valencia terugreizen naar de stad van Gaudí, dan profiteer je eveneens van een gunstige dienstregeling. Ook deze kant op rijden de treinen van ’s ochtends vroeg tot het begin van de avond. De eerste trein naar Barcelona vertrekt om 07.05, terwijl de laatste doorgaans om 19.15 vanuit Valencia vertrekt. Ook voor de terugreis geldt dat er in het weekend minder treinen rijden. De eerste trein vertrekt doorgaans pas om 09.15.

Wat kost een treinrit tussen deze twee steden?

Reis je met de Renfe treinen tussen deze twee Spaanse steden, dan kost het goedkoopste kaartje dat je zult vinden voor een enkele reis 12,55 euro. Dit betreft een kaartje voor de standaard (tweede) klasse dat van tevoren is geboekt. Vroeg boeken levert namelijk gunstigere prijzen op. Koop je je kaartje op de dag van vertrek zelf, dan beginnen de prijzen bij 38 euro. Voor ritten in beide richtingen geldt dat het boeken van een retourticket goedkoper is dan twee losse tickets.

Reizen met de Interrail Pass

Ben je in het bezit van de Interrail Spanje Pass? Dan hoef je geen losse tickets te kopen voor je treinreizen in Spanje, waaronder de rit tussen Barcelona en Valencia. Een Interrail Spanje Pass koop je voor 3, 4, 5, 6 of 8 dagen. Je kunt elke dag zo veel treinen als je wilt nemen. Voor de hogesnelheidstreinen van Renfe zijn, net zoals voor nachttreinen, nog steeds wel reserveringen nodig.

Waar kun je een kaartje kopen?

Wil je met de trein van Valencia naar Barcelona of vice versa reizen, dan is het zeer raadzaam om je reis van tevoren te plannen. Spaanse langeafstandstreinen worden veelvuldig gebruikt en kunnen dus gemakkelijk volgeboekt raken. Om te voorkomen dat je op het station naast tickets grijpt, reserveer je deze van tevoren op een van de onderstaande manieren:

  • online op de website van Renfe
  • telefonisch
  • bij een loket op een Spaans station

Doorgaans kunnen tickets voor de trein tussen Barcelona en Valencia 1 tot 3 maanden voorafgaand aan de vertrekdatum worden vastgelegd. In de zomerperiode kan dit vaak nog vroeger van tevoren.