Trein Breda Antwerpen

Reizen met de trein tussen Breda en Antwerpen

Voor een reis naar de stad die bekendstaat om zijn gezellige cafés, Vlaamse frieten en het winkelen op de Meir kies je uiteraard voor de trein. De trein van Breda naar Antwerpen rijdt zeer regelmatig en van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond. Je stapt op het station van Breda op en stapt uit in Antwerpen Centraal, in het hart van de Belgische stad. En wist je dat je met een treinkaartje van Breda naar Antwerpen aankomt op een van ’s werelds mooiste treinstations?

Boek hier direct je treintickets voor de trein van Breda naar Antwerpen (en andersom).

Hoe lang duurt de reis per trein van Breda naar Antwerpen?

Koop je online je treinkaartje van om tussen Breda en Antwerpen te kunnen reizen, dan zul je zien dat de reistijd varieert. Deze is namelijk afhankelijk van het type trein waarmee je reist. De kortste reistijd tussen de twee steden bedraagt slechts 34 minuten. Je maakt deze reis met de Intercity Brussel. De reguliere Intercity doet ongeveer 1 uur en 25 minuten over dezelfde afstand. Gemiddeld bedraagt de reistijd 1 uur en 9 minuten.

Reis je direct of met een overstap?

Per dag rijdt er 35 keer een trein tussen Breda en Antwerpen, een traject dat ongeveer 49 kilometer beslaat. Hetzelfde aantal treinen rijdt eveneens de omgekeerde route, van Antwerpen Centraal naar Breda. Of je moet overstappen is afhankelijk van de trein die je van Breda naar Antwerpen of vice versa neemt. Kies je voor een reis per reguliere InterCity, dan is het noodzakelijk om een tussenstop in Roosendaal te maken. Dit verklaart ook de langere reistijd met dit type trein. Reis je met de InterCity Brussel, dan maak je gebruik van een directe verbinding. 

De dienstregeling van de trein tussen Breda en Antwerpen

Doordeweeks vertrekt de eerste trein van Breda naar Antwerpen om 00.49. Omdat je moet overstappen in Roosendaal en de eerste trein vanuit die stad naar Antwerpen pas om 06.21 vertrekt, wordt deze dienstregeling afgeraden. Beter is het om de Intercity van 06.45 te nemen. De laatste trein naar de Vlaamse stad vertrekt om 22.45 van Breda Centraal. Houd er rekening mee dat deze tijdstippen in de weekenden en op feestdagen kunnen verschillen. De eerste trein die doordeweeks vanuit Antwerpen naar Breda vertrekt, gaat om 05.50. De laatste vertrekt om 21.50.

Wat is de prijs om van Breda naar Antwerpen per trein te reizen?

Wie per trein van Breda naar Antwerpen reist, betaalt een prijs vanaf 9 euro. Deze laagste prijs betreft een zogeheten Early Bird treinkaartje. Dit gunstige tarief is van toepassing wanneer je minstens 7 dagen voorafgaand aan je vertrek een treinticket Breda-Antwerpen boekt. Wanneer je vroeg boekt, is de reis per trein tussen Breda en Antwerpen dus ook goedkoper. Je hoeft niets extra’s te doen om van het gunstige tarief te profiteren; deze treintickets zijn voor alle reizigers beschikbaar.

Het Early Bird tarief is niet van toepassing op de gehele dienstregeling, maar op specifieke vertrektijden. Reis je in plaats van doordeweeks liever op vrijdag, zaterdag of zondag? Dan stijgt de minimumprijs van een treinkaartje Breda-Antwerpen naar 11 euro.

Eerste en Tweede Klas

Reis je van Breda naar Antwerpen met de trein, dan is de prijs uiteraard ook medeafhankelijk van de klasse die je boekt. Doordeweeks betaal je voor een tweedeklas treinkaartje van Breda naar Antwerpen 16,40 euro. Voor een treinticket in de Eerste Klas betaal je 6 tot 7 euro meer. Ditzelfde geldt uiteraard ook in het weekend én op de route tussen Antwerpen Centraal en Breda.

Terug naar Breda

Neem je de trein in Breda om naar Antwerpen te reizen en wil je met hetzelfde vervoermiddel ook weer terug? Zoals genoemd vertrekken er ook in deze omgekeerde richting rond de 35 treinen per dag. Je reist over hetzelfde traject en koopt je kaartje eveneens bij de NS. De eerste trein vertrekt vroeg in de ochtend en de laatste vertrekt doordeweeks om 21.50. Ook om 22.30 kun je nog van Antwerpen naar Breda reizen, maar hiervoor heb je de Thalys nodig en moet je overstappen in Rotterdam. Om deze reden én de aanzienlijk hogere prijs van deze trein is dit niet aanbevolen.

Hoe kun je een treinkaartje voor de reis Breda-Antwerpen kopen?

Wil je met de trein van Breda naar Antwerpen of vice versa reizen, dan kun je je treinticket op verschillende manieren aanschaffen:

Voor een los treinkaartje betaal je, net als bij de automaat, een kleine toeslag van 50 cent. Uiteraard kun je, wanneer je in het bezit bent van een OV-chipkaart, ook met dit vervoermiddel reizen. Zorg er dan wel voor dat je voldoende saldo op je kaart hebt om tussen Breda en Antwerpen te reizen.