Trein Pisa florence

Reizen per trein tussen Pisa en Florence

Toscane behoort tot de meest geliefde regio’s van Italië. Menig liefhebber van cultuur, natuur en de Italiaanse keuken heeft er ooit al eens onuitwisbare indrukken opgedaan. Waar men voorheen vooral voor een fly-drive vakantie koos, begint die tendens nu langzaam te veranderen. Het Italiaanse spoorwegnetwerk in de regio is goed ontwikkeld en brengt je vlot en comfortabel van A naar B.

Boek hier direct je tickets voor de trein van Pisa naar Florence (en andersom).

Tientallen treinen per dag

Twee van de meest favoriete bestemmingen van Toscane, Pisa en Florence, worden door het treinnetwerk eenvoudig met elkaar verbonden. Dagelijks rijdt er 48 tot 58 keer een trein van Pisa naar Florence en andersom. De treinen overbruggen een afstand van 69 kilometer tussen de twee steden. Door de trein te nemen, reis je niet alleen comfortabel en snel, maar spaar je het milieu ook nog eens door een aanzienlijk kleinere voetafdruk achter te laten. Tickets voor de trein tussen Florence en Pisa kunnen doorgaans vanaf drie maanden voorafgaand aan de vertrekdatum worden besteld.

Aankomst- en vertrekstation

Reizen per trein tussen Pisa en Florence doe je met Trenitalia, wat het grootste vervoersbedrijf op deze route en tevens de nationale spoorwegmaatschappij van Italië is. Je vertrekt op station Pisa Centrale, dat zich in het hart van de stad bevindt. Je reis eindigt op een van de volgende stations:

  • Firenze S.M. Novella
  • Firenze Campo di Marte
  • Firenze Rifredi

De meeste verbindingen per trein van Pisa naar Florence kennen station Firenze S.M. Novella als eindstation. Dit is ook het hoofdstation van de stad. Firenze Campo di Marte is het tweede grootste station van Florence en Firenze Rifredi de derde.

Kun je direct reizen of moet je overstappen?

Reis je per trein van Florence naar Pisa of andersom, dan profiteer je van het feit dat er directe verbindingen beschikbaar zijn. Overstappen is hierdoor niet noodzakelijk.

Hoe lang duurt de treinrit?

De trein tussen Pisa en Florence heeft gemiddeld 1 uur en 3 minuten nodig om de afstand tussen deze twee steden te overbruggen. Met de snelste dienstregeling kun je echter al in 50 minuten van de ene naar de andere stad reizen. Er zijn ook treinverbindingen die er aanzienlijk langer over doen. Zo nu en dan rijdt er bijvoorbeeld een trein die er 2 uur en 44 minuten over doet. Dit betreft dan een route waarbij meer haltes worden aangedaan én waar onderweg moet worden overgestapt in Lucca.

Per trein van Pisa Airport naar Florence

Een vakantie in Toscane is al jaren mateloos populair. Vliegen naar deze regio doe je naar Florence of Pisa. Vanuit Eindhoven Airport is het enkel mogelijk om naar Pisa te vliegen. Je doet dat met prijsvechters als Ryanair en Transavia. Land je op deze luchthaven? De reis per trein van Pisa Airport naar Florence is bijna net zo makkelijk als vanaf het vliegveld van Florence zelf.

Je kunt een taxi naar station Pisa Centraal nemen, of voor de shuttle monorail naar het station kiezen. Deze rijdt elke 5 tot 8 minuten. Op station Pisa Centraal koop je vervolgens je Trenitalia treinticket. Reizen per trein van Pisa Airport naar Florence is zo een fluitje van een cent.

De trein van Pisa naar Florence: dienstregeling

Doordeweeks vertrekt de eerste trein van Pisa naar Florence al om 01.12. De eerstvolgende trein vertrekt om 04.14. Tussen deze vertrektijden rijden geen andere treinen. Vanaf 05.19 kun je elke 20 tot 30 minuten naar de hoofdstad van Toscane reizen. De laatste trein vertrekt om 23.46. In de weekenden rijden de treinen net zo frequent. Houd er wel rekening mee, dat de dienstregeling op feestdagen kan afwijken.

Met de trein van Florence naar Pisa: dienstregeling

Wil je van de Toscaanse hoofdstad naar Pisa (terug)reizen, dan profiteer je van een net zo gunstige dienstregeling. Ook deze kant op rijden de treinen net zo frequent, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. De eerste trein vroeg in de ochtend vertrekt om 04.30. De laatste trein van Florence naar Pisa vertrekt om 23.07 in de avond.

Wat zijn de kosten om per trein tussen Pisa en Florence te reizen?

De gemiddelde ticketprijs voor een treinreis tussen deze twee steden, ongeacht in welke richting je reist, ligt tussen de 11 en 12 euro. De goedkoopste treinkaartjes vind je echter al voor 8,70 euro. Van een dergelijk lage prijs profiteer je wanneer je ruim van tevoren boekt. Ook het reizen buiten spitstijden kan je helpen tegen lagere prijzen te reizen. De Italiaanse spoorwegmaatschappij Trenitalia biedt verschillende klassen aan. Afhankelijk van de klasse waar je voor kiest, kan de prijs van een ticket sterk variëren.