Trein Roosendaal Antwerpen

Met de trein tussen Roosendaal en Antwerpen reizen

Antwerpen is een gezellige stad boordevol bezienswaardigheden en evenementen. De korte afstand van de stad ten opzichte van Nederland maakt het aantrekkelijk om eens de grens over te steken. Met de trein van Roosendaal naar Antwerpen ben je er binnen afzienbare tijd. Dagelijks rijden er ongeveer 18 keer een trein tussen Roosendaal en Antwerpen. Tussen de twee steden bevindt zich een afstand van 36 kilometer.

Boek hier direct je tickets voor de trein van Roosendaal naar Antwerpen.

Welke trein kun je van Roosendaal naar Antwerpen nemen?

Er zijn verschillende tickets verkrijgbaar voor de reis tussen deze twee plaatsen. Ongeveer twaalf keer per dag rijdt er tussen Amsterdam en Brussel een Intercity. Antwerpen Centraal is een van de topbestemmingen op deze verbinding. Daarnaast kun je vanaf Rotterdam Centraal ook andere NS treinen naar Antwerpen nemen. Tevens rijdt er ieder uur een trein van Roosendaal naar Antwerpen. Dit betreft een stoptrein die iets meer dan drie kwartier over de route doet.  

De trein tussen Roosendaal en Antwerpen: stations op de route

De stoptrein van Roosendaal naar Antwerpen en vice versa rijdt ieder uur. Op doordeweekse dagen is Puurs het eindstation van deze route, in de weekenden is dat Antwerpen-Zuid. De reisduur betreft altijd 49 minuten. De stops die de trein tussen Roosendaal en Antwerpen Centraal maakt, zijn als volgt:

 • Roosendaal
 • Essen (b)
 • Wildert
 • Kalmthout
 • Kijkuit
 • Heide
 • Kapellen
 • Sint-Mariaburg
 • Ekeren
 • Antwerpen-Noorderdokken
 • Antwerpen-Luchtbal
 • Antwerpen-Centraal

Na Antwerpen Centraal vervolgt de route zich met de stations Antwerpen-Berchem, Antwerpen-Zuid en Puurs. Houd er dus rekening mee, dat Antwerpen Centraal niet het eindstation van deze route is. Op de terugweg, van Antwerpen naar Roosendaal, worden precies dezelfde stations in omgekeerde volgorde aangedaan.

De trein van Roosendaal naar Antwerpen: direct of met overstap?

Ben je op zoek naar een treinticket Roosendaal-Antwerpen, houd er dan rekening mee dat je met verschillende treinen kunt reizen. Zowel de NS als de Belgische NMBS voeren ritten uit op dit traject. Zoek je naar een treinkaartje voor het traject Roosendaal-Antwerpen, kijk dan goed of je eventueel moet overstappen. NMBS is de nationale Belgische spoorwegonderneming, welke zowel regionale verbindingen als intercity trajecten uitvoert.

Op welke tijden rijdt de trein van Roosendaal naar Antwerpen?

Kies je voor de trein tussen Roosendaal en Antwerpen die elk uur rijdt, dan vind je altijd wel een vertrektijd die je uitkomt. De tijden van de trein van Roosendaal naar Antwerpen zijn erg gunstig. Doordeweeks vertrekt de eerste om 06.21. De laatste trein vertrekt om 23.21 richting de Belgische stad. In de weekenden en op feestdagen kan de dienstregeling anders zijn. Zo vertrekt de eerste trein in het weekend vaak een uur later dan doordeweeks en rijdt ook de laatste trein een uur eerder terug.

Hoe kom je in Roosendaal?

Ook Roosendaal zelf is vanuit alle plekken van het land prima bereikbaar per trein, al dan niet met een overstap. Vanuit Utrecht bedraagt de reistijd gemiddeld een uur en 51 minuten. De gemiddelde prijs van een enkeltje zonder korting is 21 euro.

Terug van Antwerpen naar Roosendaal

Ook op de terugweg rijdt de trein tussen Antwerpen en Roosendaal op gunstige tijden. Doordeweeks vertrekt de eerste trein vanuit Antwerpen om 05.50 en de laatste om 21.50. Om 22.30 vertrekt er nog een laatste trein, maar dit betreft de Thalys. Je zult dan moeten overstappen in Rotterdam, wat qua reistijd, maar ook qua kosten onvoordeliger is. Bij het kopen van een treinkaartje Roosendaal-Antwerpen is het overigens verstandig om direct voor een retour te kiezen. Ook voor Antwerpen als vertrekpunt geldt dat de dienstregeling in de weekenden en op feestdagen kan afwijken.

Wat kost een treinkaartje van Roosendaal naar Antwerpen?

Het goedkoopste treinkaartje voor het traject Roosendaal – Antwerpen is 7,40 euro. Deze prijs geldt voor een enkel ticket in de standaard oftewel tweede klasse, die van tevoren is geboekt. Boek je je ticket later of zelfs op de reisdag zelf, dan zullen de kosten hoger zijn. De prijs van een treinkaartje is verder afhankelijk van het type trein waarmee je reist en voor welke klasse je kiest.

Wat kost een treinkaartje van Antwerpen naar Roosendaal?

Voor de terugreis gelden dezelfde prijzen. Tickets voor de tweede klasse hoeven niet meer dan 7,40 te kosten. Voor de eerste klasse betaal je 10,70. Kaartjes voor de tweede klasse zijn inwisselbaar en gratis te restitueren tot middernacht voor vertrek. Op de dag van vertrek zijn veranderingen en annuleringen niet meer mogelijk. Net als de trein van Roosendaal naar Antwerpen rijdt ook de trein op de terugweg van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ieder uur. Dit komt neer op ongeveer 17 treinen per dag.