Trein rotterdam antwerpen 2

Per trein tussen Rotterdam en Antwerpen reizen

Antwerpen is een levendige stad waar je heerlijk kunt eten en winkelen. Ook voor cultuurliefhebbers is er meer dan genoeg te zien en te doen. Niet voor niets reizen veel dagjesmensen de grens over voor een beetje Vlaamse gezelligheid. Andersom is ook de dynamische Maasstad Rotterdam erg geliefd. Tussen de twee steden reizen eveneens veel zakelijke reizigers. Er rijdt ongeveer 50 keer per dag een trein van Rotterdam naar Antwerpen en vice versa. Een derde daarvan betreft de Thalys die tussen Rotterdam en Antwerpen rijdt. De treinen overbruggen een afstand van 78 kilometer tussen beide steden.

Boek hier direct je tickets voor de trein van Rotterdam naar Antwerpen (en andersom).

Vertrek- en aankomststation

Koop je een treinkaartje voor het traject Rotterdam – Antwerpen of vice versa, dan begint je reis op Rotterdam Centraal, dat in het hart van de Maasstad is gelegen. Je reis eindigt op Antwerpen Centraal, ongeacht of je met de Thalys van Rotterdam naar Antwerpen reist of met de NS van Rotterdam naar Antwerpen gaat. Antwerpen Centraal werd meermaals verkozen tot een van de mooiste stations ter wereld en bevindt zich in het hart van de stad, naast de dierentuin. Je reist met een trein van NS of Thalys, welke de twee grootste treinmaatschappijen zijn die op deze route rijden.

Kun je direct reizen of moet je overstappen?

Wil je per trein tussen Rotterdam en Antwerpen reizen? Op dit traject zijn rechtstreekse treinen beschikbaar, waardoor je alleen maar aan boord hoeft te stappen en kunt genieten van een comfortabele reis. Reis je per Thalys tussen Rotterdam en Antwerpen, dan hoef je -ongeacht welke kant je op reist- nooit over te stappen. Kies je voor een reis met de NS tussen Rotterdam en Antwerpen? Dan is overstappen wel noodzakelijk.

Overstappen doe je in dat geval in Roosendaal. Je stapt dan in de NS International om je Rotterdam – Antwerpen traject af te maken. De intercity’s van NS International hebben slechts een half uur nodig voor dit traject. Ze rijden elk uur. Behalve voor de NS International kun je ook voor de stoptrein naar Antwerpen kiezen. Deze heeft in beide richtingen ongeveer 45 minuten nodig om op zijn bestemming te komen.

Met de trein van Rotterdam naar Antwerpen en vice versa reizen – reisduur

De reisduur van het traject Rotterdam – Antwerpen en Antwerpen – Rotterdam is afhankelijk van met welke maatschappij je besluit te reizen. De Thalys is de snelste manier. Deze brengt je al in 32 minuten van de ene naar de andere stad. Reis je met de NS tussen Rotterdam en Antwerpen, dan doe je over het eerste deel van het traject (Rotterdam – Roosendaal) gemiddeld 48 minuten. Daarna reis je in 30 tot 45 minuten door tot je eindbestemming. Deze optie duurt aanzienlijk langer, maar is wel een stuk goedkoper dan het reizen met de Thalys.

Met de trein van Rotterdam naar Antwerpen reizen: dienstregeling

De twee verschillende treinen meegenomen in de berekening, duurt het gemiddeld 1 uur en 4 minuten om van Rotterdam naar Antwerpen en vice versa te reizen. De snelste dienstregeling met de Thalys duurt, zoals al genoemd 32 minuten. De eerste trein die van Rotterdam naar Antwerpen vertrekt, gaat om 00.21. De laatste vertrekt om 22.21. Dit ruime tijdsbestek dank je als reiziger aan het feit dat er twee treinmaatschappijen op dit traject rijden.

Nemen we alleen de Thalys tussen Rotterdam en Antwerpen in ogenschouw, dan kun je tussen 06.58 en 20.58 elk uur reizen. In het weekend rijden er minder treinen. Reis je met de NS van Rotterdam naar Antwerpen, dan is de dienstregeling de hele week door hetzelfde. De internationale intercity’s rijden tussen 07.50 en 22.50 en de eerste stoptrein vertrekt om 07.20 richting Antwerpen.

Met de trein van Antwerpen naar Rotterdam reizen: dienstregeling

Voor de (terug)reis naar Rotterdam geldt hetzelfde: ook hier reken je op een ruime dienstregeling. Reis je met de NS, dan is deze in het weekend wederom hetzelfde als doordeweeks. De Thalys rijdt doordeweeks vanaf 07.30 tot en met 21.30 ieder uur. In het weekend rijden deze treinen minder frequent.

De prijzen van de treintickets

Ben je op zoek naar treintickets Rotterdam – Antwerp of vice versa? De laagste prijs vind je bij de NS, waar je voor 13 euro kunt reizen. Dit betreft wel een enkele reis met de goedkoopste klasse die ruim van tevoren vooruit is geboekt. Koop je je kaartje op de dag zelf, dan ligt de prijs hoger.

De goedkoopste tickets voor de Thalys (enkele reis) liggen meestal rond de 29 euro. Deze prijs kan oplopen tot wel 85 euro voor een rit in de Premium Klasse. Een Thalys abonnement geeft je ook voor het traject Antwerpen – Rotterdam en vice versa recht op korting. Dit abonnement is aantrekkelijk voor frequente reizigers.