Vertragingen rondom Parijs

Vertragingen rondom Parijs

Door een aantal incidenten is het treinverkeer van en naar Parijs vandaag ernstig verstoord. Het trein verkeer rondom Gare du Nord, één van de belangrijkste treinstations van Parijs ligt helemaal stil.

O.a. reizigers die met de Thalys van Nederland naar Parijs willen reizen of omgekeerd dienen rekening te houden met vertragingen die kunnen oplopen tot enkele uren.

Oorzaak is een in eerste instantie slechts kleine elektrische storing van een enkele trein, maar doordat de passagiers van o.a. deze trein en treinen die last hadden van deze storing na ruim een uur wachten langs het spoor gingen lopen was er voor de verkeersleiding in Parijs geen houden meer aan, het gehele treinverkeer rondom Parijs is vervolgens volledig ontregeld.

Naar verwachting rijden de treinen, waaronder de Thalys, van en naar Parijs op donderdag weer volgens de dienstregeling.

Nieuws

Intercity naar Brussel (geen Fyra)

17/02/13

Vanaf 18 februari as. rijdt de intercity-trein twee keer per dag tussen Den Haag en Brussel ter vervanging van de Fyra. Vanaf 11 maart as. zal de inte..