Met de trein naar Zurich

Met de trein naar Zürich

Je kunt tegenwoordig erg snel en goedkoop met de trein naar Zürich reizen. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem bereik je de stad in zo’n 8 uur. De stad kenmerkt zich door haar oude centrum, zomerfestivals en gezellige nachtleven en ligt aan een prachtig meer. Door de trein te nemen kun je direct ontspannen en hoef je je geen zorgen te maken om het verkeer onderweg of het vinden van parkeerplaatsen. Boek je ticket vooraf online op deze website om kosten te besparen, stap op de trein en geniet van je vakantie.

Treintickets naar Zürich

Zie jij een citytrip in Zürich wel zitten? Ontdek dan de vele goedkope treintickets die beginnen vanaf 40 euro per stuk. Tickets kunnen vooraf online gekocht worden op de website van NS International zodat je ontspannen aan je reis kunt beginnen. Zorg dat je tickets op tijd online boekt, want dan reis je vele malen voordeliger.

>> Reserveer hier je treintickets naar Zürich

Routes naar Zürich

Er zijn een aantal opties om van Nederland naar Zürich te reizen, maar de routes zijn niet direct. Hieronder staat een overzicht van alle mogelijke routes. Zürichis éénkeer per dag vanuit Amsterdam met maar één tussenstop in Basel te bereiken. Op de overige tijdstippen moet je altijd nog een extra keer overstappen in Duitsland.

Bekijk hier alle routes naar Zürich:

Amsterdam, Utrecht, Arnhem via Frankfurt en Basel naar Zürich

Je kunt er dus voor kiezen om 1 of 2 keer over te stappen zoals hierboven is beschreven. Er zijn echter ook routes waarbij je vaker over moet stappen. Bedenk dus van te voren goed of je onderweg in een bepaalde stad graag een stop wilt maken, of dat je juist zo snel mogelijk in Zürichaan wilt komen.

Mocht je liever vanuit Brussel naar Zürich reizen dan kun je opstappen op Brussel-Noord en overstappen in Keulen en Basel.

Dienstregeling

De snelste manier om vanuit Nederland met de trein naar Zürich te reizen (in zo’n 8 uur) is de trein van 08:08 vanuit Amsterdam, 08:33 vanuit Utrecht of 09:05 vanuit Arnhem. Deze trein is namelijk de enige trein waarbij je maar 1 keer over hoeft te stappen.

De overige vertrektijden in Amsterdam waarbij je tweemaal over moet stappen zijn de volgende:

06:38 – 10:38 – 12:38 – 14:38 – 16:38 – 18:38

Je moet bij deze trein overstappen op Frankfurt of Düsseldorf en vervolgens in Basel. De reistijd is zo’n 8 uur.

Er gaan even zoveel treinen terug vanuit Zürichen ook hier moet je weer overstappen inBasel en vervolgens in Frankfurt of Düsseldorf.

>> Reserveer hier je treintickets naar Zürich

Met welke trein naar Zürich?

ICE International

Deze hogesnelheidstrein reist dagelijks vanuit Nederland naar Zwitserland. Op deze snelle en mooie route zul je je bestemming dus bereiken voordat je het in de gaten hebt. Je kunt op de ICE International direct opstappen met je kaartje, er zijn comfortabele zitplaatsen en de trein rijdt dagelijks. Je kunt ook in deze trein naar Zürich je fiets meenemen. Je moet deze echter wel in kunnen pakken als bagage. Als je verpakte fiets onder je stoel of in het bagagerek past dan heb je geen ticket voor je fiets nodig.

Er is helaas geen autotrein die je vanuit Nederland naar Zwitserland kunt nemen. Wel kun je met de auto naar Zwitserland rijden en vanuit daar een autotrein naar andere bestemmingen binnen het land nemen.

Zürich als bestemming

Zürich is de grootste stad van Zwitserland en heeft ontzettend veel te bieden. Niet alleen in de stad zelf, maar ook in de omgeving.

De stad is het hele jaar door goed te bezoeken. Degene die van wintersport houden kunnen hun hart ophalen op de pistes van Flumserberg, Stoos en Atzmanni. Een aantal grote festivals van juni tot augustus maken de zomermaanden één groot feest. Daarnaast bieden het meer van Zürich en de omliggende rivieren voldoende mogelijkheden om af te koelen op warme zomerdagen.

Kunstliefhebbers zitten ook goed in Zürich want je kunt er meer dan 100 galerijen en 50 musea vinden.

Vanuit de stad kun je ook prachtige dagtochten maken naar Luzern en de Pilatusberg of bijvoorbeeld naar Grindelwald en Interlaken om het Alpenlandschap te kunnen aanschouwen.

Mocht je Zwitserland verder per trein willen ontdekken dan zijn de Glacier Express of de Bernina Express perfecte opties. De Glacier Express rijdt 300 kilometer door de Zwitserse Alpen. De route begint in Zermatt en eindigt in St Moritz. De Bernina Express doorkruist Graubünden om vervolgens in Italië te eindigen. Mocht je per trein naar Davos, de hoogstgelegen stad van Europa willen reizen dan heb je vanaf Zürich ook een prima treinverbinding en in minder dan 2.5 uur sta je al op het station van Davos.

Zoals je ziet heb je genoeg redenen om Zürich en Zwitserland per trein te gaan verkennen, dus boek je ticket nu en geniet van je vakantie.