Met de trein naar Zwitserland

Met de trein naar Zwitserland

Je kunt tegenwoordig erg snel en goedkoop met de trein naar Zwitserland reizen. Het is mogelijk om een voor een heerlijk weekend weg te gaan of om bijvoorbeeld de gladde winterwegen te vermijden en met de trein naar je winterbestemming te reizen. Vanuit Nederland kun je naar 3 verschillende bestemmingen in Zwitserland reizen, namelijk Basel, Bern en Zurich. Zwitserland kenmerkt zich door haar prachtige natuur en authentieke steden en is een heerlijke plek om tot rust te komen. Door de trein te nemen kun je direct ontspannen en hoef je je geen zorgen te maken over het verkeer onderweg of het vinden van parkeerplaatsen. Boek je ticket vooraf om kosten te besparen, stap de trein in en geniet van je vakantie.

Treintickets naar Zwitserland

Zie jij een citytrip naar een van de vele prachtige steden in Zwitserland of een langere vakantie met het hele gezin wel zitten? Of wil je in de winter heerlijk op wintersport vakantie, maar heb je geen zin om te rijden door het winterse weer? Ontdek dan de vele goedkope treintickets op NS International die beginnen vanaf 40 euro per stuk. Tickets kunnen vooraf online gekocht worden zodat je ontspannen aan je reis kunt beginnen. Zorg dat je tickets op tijd online boekt, want dan reis je vele malen voordeliger.

>> Reserveer hier je treintickets naar Zwitserland

Routes naar Zwitserland

Er zijn een aantal opties om van Nederland naar Zwitserland te reizen, maar de routes zijn vaak niet direct. Hieronder staat een overzicht van alle mogelijke routes. De stad Basel is éénkeer per dag vanuit Amsterdam direct te bereiken. Op de overige tijdstippen moet je altijd overstappen in Duitsland.

Bekijk hier alle routes naar Zwitserland:

Amsterdam, Utrecht, Arnhem via Frankfurt naar Basel en Bern

Amsterdam, Utrecht, Arnhem via Düsseldorf en Mannheim naar Basel en Bern

Amsterdam, Utrecht, Arnhem via Frankfurt en Basel naar Zürich

Zoals je ziet zijn er dus genoeg opties om vanuit Nederland naar Zwitserland te reizen, ook al zijn ze niet allemaal direct. Je kunt kiezen om 1 of 2 keer over te stappen zoals hierboven is beschreven. Er zijn echter ook routes waarbij je vaker over moet stappen. Bedenk dus van te voren goed of je onderweg in een bepaalde stad graag een stop wilt maken, of dat je juist zo snel mogelijk in Zwitserland aan wilt komen.

Dienstregeling

Basel, Bern en Zurich

De snelste manier om vanuit Nederland met de trein naar Basel te reizen (in zo’n 6 uur) is de trein van 08:08 vanuit Amsterdam, 08:33 vanuit Utrecht of 09:05 vanuit Arnhem. Deze trein is namelijk de enige trein die rechtstreeks rijdt.

De overige vertrektijden in Amsterdam waarbij je maar eenmaal over moet stappen zijn de volgende:

06:38 – 10:38 – 12:38 – 14:38 – 16:38 – 18:38

Je moet bij deze trein overstappen op Frankfurt of Düsseldorf en vervolgens doorreizen naar Basel, Bern of Zurich. De reistijden liggen tussen de 6 en 8 uur. Als je naar Zürich reist dan stap je sowieso nog een extra keer over in Basel.

Er gaan even zoveel treinen terug vanuit deze 3 bovengenoemde steden en ook hier moet je weer overstappen in Frankfurt of Dusseldorf. Er gaat helaas geen directe trein terug naar Nederland.

>> Reserveer hier je treintickets naar Zwitserland

Met welke trein naar Zwitserland?

ICE International

Deze hogesnelheidstrein reist dagelijks vanuit Nederland naar Zwitserland. Op deze snelle en mooie route zul je je bestemming dus bereiken voordat je het in de gaten hebt. Je kunt op de ICE International direct opstappen met je kaartje, er zijn comfortabele zitplaatsen en de trein rijdt dagelijks.

Er is helaas geen autotrein die je vanuit Nederland naar Zwitserland kunt nemen. Wel kun je met de auto naar Zwitserland rijden en vanuit daar een autotrein naar andere bestemmingen binnen het land nemen.

Zwitserland als bestemming

De meeste mensen kennen zwitserland vanwege haar prachtige natuur en de vele wintersportmogelijkheden. In de zomer kun je de mooiste wandelingen door de vele berggebieden maken of heerlijk kamperen aan een van de meren. In de winter zijn de skiresort juist populair.

Daarnaast heeft Zwitserland ook ontzettend leuke steden waar je prima een weekend door kunt brengen, zoals de gezellige hoofdstad Bern. Ook is Basel in het noordwesten van het land een hele leuke stad met vele musea, boetiekjes, historische gebouwen en heel veel groen. De stad ligt aan de oever van de rijn waar je heerlijk in een van de omliggende parken kunt vertoeven.

Ook is Zürich, gelegen aan een prachtig meer, de moeite waard om te bezoeken. En vanuit daar ben je binnen de kortste keren in de bergen.

En wat dacht je aan wat kleinere steden zoals Luzern? Deze knusse stad ligt aan het Vierwoudstedenmeer wat zelf al een prachtige plek is om te bezoeken. Vanuit de stad kun je ook de vele authentieke omliggende dorpjes bezoeken en geweldige wandelingen maken.

Mocht je Zwitserland verder per trein willen ontdekken dan zijn de Glacier Express of de Bernina Express perfecte opties. De Glacier Express rijdt 300 kilometer door de Zwitserse Alpen. De route begint in Zermatt en eindigt in St Moritz. De Bernina Express doorkruist Graubünden om vervolgens in Italië te eindigen.

Zoals je ziet heb je genoeg redenen om dit prachtige land per trein te gaan verkennen.